خورش مرغ مجلسی افشاری یکی از غذاهای ایرانی است که از قدیم در مراسم عزاداری و عروسی استفاده می شده است. پاپریکاش مرغ افشاری مجلسی در واقع همان کلوچه مجلسی است که به عنوان یک غذا با مرغ لذیذ برای مهمانی ها و سرو با انواع پلو و برنج برای غذای ماه رمضان بسیار مناسب است.
مواد لازم خورش مرغ افشاری
سینه یا ران مرغ 500 گرم
1 عدد پیاز بزرگ
سیر 3 زن
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
شیر نارگیل (اختیاری) 4 قاشق غذاخوری
10 ساعت ببوس
زعفران پخته ۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو یا آب لیمو به اندازه کافی (اختیاری)
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه کاری به اندازه کافی
روغن مایع به اندازه کافی
20 گرم کره
طرز تهیه خورش مرغ افشاری
برای تهیه سوپ مرغ افشاری لذیذ، ابتدا گیلاس را در ظرف مناسبی بریزید، سپس ظرف را تا نیمه از آب پر کنید و بگذارید تا قیمه در آب بماند تا خیس شود. سپس یک ظرف جداگانه انتخاب می کنیم.
حالا در ظرفی کمی آب و نمک بریزید و هم بزنید سپس مرغ را داخل آب بگذارید و نمک اضافه کنید. سپس اجازه دهید مرغ به مدت 30 دقیقه در آب و نمک خیس بخورد. بعد از این مدت مرغ را شسته و در آبکش می گذاریم.
در این مرحله که آب اضافی مرغ کاملا خارج شد، تابه مناسب را روی آتش بگذارید و سپس کمی روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس تکه های مرغ را در تابه می گذاریم و سرخ می کنیم تا مرغ سرخ شود.
حالا پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلال یا تکه های نازک برش دهید و به مرغ سرخ شده اضافه کنید سپس تفت دهید تا پیاز سبک و شیشه ای شود. حالا سیر را پوست بگیرید و به صورت پوره در بیاورید.
در این مرحله سیر را اضافه کنید سپس هم بزنید و وقتی رنگ آن تغییر کرد کره، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر کاری را اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا بوی خامی ادویه ها گرفته شود.
حالا آب را اضافه کنید تا تکه های مرغ را بگیرد و بگذارید سوپ با حرارت ملایم بپزد. سپس ظرف مناسب را روی آتش بگذارید و کمی روغن مایع داخل آن بریزید.
در این مرحله رب گوجه فرنگی را در تابه ریخته و تفت می دهیم تا رب کاملا سرخ شود سپس به خورش اضافه می کنیم و هم می زنیم تا رنگ رب گوجه فرنگی در آش ظاهر شود.
حالا آن ها را خیس کرده و آب اضافی آن را آبکش می کنیم، سپس با زعفران می پزیم و داخل آش می ریزیم و در تابه را می بندیم و می گذاریم سوپ به مدت 1 تا 1 ساعت و نیم بپزد.
در نهایت در 5 دقیقه آخر پخت سوپ، شیر نارگیل و آب لیمو یا آبغوره را اضافه کرده و هم می زنیم. در آخر این سوپ خوشمزه را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج یا زرشک پلو سرو کنید. دلپذیر.