نان فسایی (شیرینی عید)
این شیرینی تقریبا شبیه نخودچیه اما با طعم ملایم تری از آرد نخودچی . با دلگرم همراه شوید.
شیرینی خوشمزه عید نوروز شیرینی فسایی
مواد لازم برای تهیه شیرینی یا نان فسایی
-
روغن جامد( یا ترکیب صاف و جامد) 150 گرم -
پودرقند 130 گرم -
آردسفید شیرینی پزی 250گرم -
آردنخودچی 60گرم -
زعفران دم کرده غلیظ به مقدارلازم
طرز تهیه شیرینی فسایی
-
روغن وپودرقند را باقاشق کمی مخلوط کنید -
سپس باهمزن برقی به قدری بزنید تامخلوط کرم رنگ وپوک و حجیم شود.میزان هم زدن دراین مرحله بسیارمهم است. -
اردها را باهم مخلوط کرده وسه بار الک کنید،سپس مخلوط آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک یا قاشق به خورد مخلوط روغنی دهید،بانوک انگشتان کمی خمیر را ورز دهیدتاخمیر جمع و منسجم شود -
تاحدی آرد اضافه کنید که خمیرجمع شود،ممکن است همه ارد مصرف شود و یا کمی اضافه بیاید.ورز دادن بانوک انگشتان و در حد جمع و یکدست شدن خمیرکایه ،ورز بیش از اندازه باعث به روغن افتادن خمیر و در نتیجه پهن و سفت و خشک شدن شیرینی بعدازپخت خواهدشد. -
خمیر را داخل نایلون درمحیط اشپزخانه حدود نیم ساعت استراحت دهید.سپس ان را بین دو نایلون ابتدا کمی بادست و سپس با وردنه به ضخامت نیم سانت پهن کنید،خمیر در حد کمی چسبنده و شکننده است،قالب دلخواه بزنید و در سینی کاغذ روغنی انداخته بچینید،اگرقالب به خمیر میچسبید مدام قالب رادرپودر نشاسته ذرت یا پودرقند بزنید و تکان دهید و سپس قالب بزنید. -
بر روی شیرینی ها با برس زعفران دم کرده غلیظ بزنید و با پودرپسته،تخم خرفه یا….تزیین کنید. -
در فر از 20_15دقیقه قبل گرم 160 درجه طبقه وسط به مدت 10دقیقه قراردهید.
چند نکته برای داشتن شیرینی فسایی بهتر
-
زیاد داخل فر نگذارید چون بعد از پخت و سرد شدن سفت تر خواهند شد و اگر زیادپخته شوند حالت ترد و نرمی خود را از دست خواهند داد و شیرینی خشک و سفت می شود. -
شیرینیها پس ازپخت نرم هستند و بادست زدن متلاشی خواهندشد -
پس از سردشدن بردارید.
لذت آشپزی با دلگرم :
طرز تهیه ی شیرینی نان برنجی مخصوص و خوشمزه
دستور تهیه ی شیرینی بی نظیر قرابیه شیک و خوشمزه
طرز تهیه ی شیرینی پرتقالی یا لیمویی خانگی
گردآوری شده مجله ی دلگرم
مریم امینی