به گزارش ایرنا ، سرتیپ خلبان حسین چیت فروش روز پنجشنبه در مراسم بزرگداشت سی و نهمین سالگرد شهادت سرلشکر عباس دوران که در باغ موزه دفاع مقدس همدان برگزار شد ، اظهار داشت: “وی در دوران دفاع مقدس صدام ، در نظر گرفته شده است برای برگزاری یک کنفرانس از کشورهای غیر همسو. “با حضور 120 کشور در بغداد و در نتیجه فشار بر ایران اسلامی.
وی افزود: اما خلبانان پرسرعت ارتش جمهوری اسلامی ، به ویژه شهید دوران ، با جسارت نقشه و توطئه صدام را خنثی کرده اند.
وی با بیان اینکه شهید دوران در نیروی هوایی یک افسانه است ، ادامه داد: شهید دوران همیشه با شرکت در عملیات موافقت کرده و مأموریت خود را با شهامت و شجاعت بی نظیری انجام داده است.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه ما باید مثل شوهر عباس دوران فرهنگ شوالیه را بگوییم و ترویج کنیم ، افزود: “وقتی این حرف ها را نمی زنیم ، چهره های مشهور خارجی (مشاهیر) فرهنگ غربی را ترویج می کنند. ”
امیر چیت فروش با اشاره به اینکه همدان در دوران جنگ تحمیلی مرکز ذخیره سازی ابزار و تجهیزات نظامی در مناطق غربی کشور بود ، گفت: عملیات بغداد و شهامت شهید دوران ممکن است بهترین الگوی فرهنگ سازی برای جوانان باشد کشور “
به گفته وی ، این خلبان شجاع و سربلند اسلام با انجام 102 عملیات پروازی ، بارها تشکیلات نظامی بعث را در هم شکسته و خواب را از چشم دشمنان این مرز و بوم ربود.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: از جمله شهدای قهرمان خلبان می توان به عباس بابای ، حسین لشکری ، عباس دوران ، سید علیرضا یاسینی ، مصطفی اردستانی ، حسین حالاتبری و جواد فقکو اشاره کرد.
امیر چیت فروش با بیان اینکه امروز بهترین خلبانان ایران آموزش دیده و بهترین عملیات را انجام می دهند ، توضیح داد: دشمن به دنبال این است که تفکر عاشورا را از ما بگیرد اما شکست می خورد زیرا راه ما مسیر حقیقت و عدالت است.
وی گفت: شهید دوران به معنای واقعی کلمه بهترین زمان خود بود و با پروازهای بی نظیر بر فراز آسمان ایران موفقیت و پیروزی های پایدار برای شکوه ملت و میهن ایجاد کرد.
مشاور فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه حماسه آفرینی شهید دوران در آستانه عملیات بیت المقدس نقش بسزایی در پیروزی ارتش اسلامی داشت ، ادامه داد: “در طی جنگ تحمیلی دشمن حرکات گسترده ای داشت و دائماً نیروها و تجهیزات را به جبهه های جنوب می فرستاد ، شجاعت و استقامت شهید تمام معادلات سیاسی و نظامی دشمن بعث را بر هم زد.
امیر چیت فروش به یاد می آورد: مهمترین و بزرگترین عملیات استراتژیک جهان در سال 1981 توسط هواپیماهای بلند پرواز ارتش در حمله H3 و تخریب سه پایگاه هوایی بعثی در عراق زمینه را برای شکست محاصره آبادان فراهم کرد ، آزادسازی سوسنگارد و هورامشهر.
وی با اشاره به دستاوردهای چشمگیر هشت سال دفاع مقدس کشور و نیروهای مسلح افزود: اکنون ایران به عنوان یک نیروی برتر و ممتاز در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین در جهان و منطقه محسوب می شود.
به گزارش ایرنا ، عملیات بغداد نام یکی از عملیات های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که در 21 ژوئیه 1982 در آسمان پایتخت عراق انجام شد. این عملیات با دو هواپیمای F-4E Phantom برای ایجاد بی ثباتی در فضای هوایی بغداد انجام شد تا از اجلاس NAM در این شهر جلوگیری شود.
در این عملیات خلبانان پر پرواز ارتش موفق شدند پالایشگاه الدورا را با 82 بمب آموکی بمباران کنند. این عملیات که شامل شهید دوران نیز بود با شجاعت این شهید موفقیت و پیروزی بزرگی به دست آورد که منجر به لغو اجلاس جنبش عدم تعهد در بغداد شد.
هدف این عملیات بمباران پالایشگاه بغداد الدورا ، نیروگاه هسته ای بغداد و پایگاه الرشید یا ساختمان هتل جنبش عدم تعهد بود که موفقیت آمیز بود.
در این عملیات موفقیت آمیز هواپیمای ایرانی مورد اصابت چند گلوله ضدهوایی قرار گرفت. خلبان کابین خلبان به درخواست شهید دسته خروج اضطراری را کشید و از جنگنده خارج شد ، اما عباس دوران با نادیده گرفتن خروج اضطراری ، F-4 آسیب دیده خود را به سمت هدف شلیک کرد و بغداد را خطرناک کرد. او در هتلی که هفتمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در آن برگزار می شد ، زد و مانع نشست عراق شد و به دیدار خود بت شتافت.
پس از سالها انتظار ، در جولای 2002 بقایای شهید دوران توسط کمیته جستجوی مفقودین به وطنشان منتقل شد و در تاریخ 26 آگوست همان سال ، طی مراسمی رسمی با حضور مقامات دولتی و لشکری ، وی در شانه های همرزمانش به خاک سپرده شد. سپس پیکر مطهر این شهید سریع پرواز توسط S-130 برای خاکسپاری به شیراز منتقل و در سرزمین مادری اش آرام گرفت.
هواپیمای دیگر که در این عملیات شرکت داشت ، به کشور بازگشت و در پایگاه فرود آمد ، اگرچه توسط خلبانان مجروح و مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
210 خلبان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در طول هشت سال دفاع مقدس به شهادت رسیده اند و این نیرو همچنین دارای 89 خلبان جانباز و 52 خلبان آزاد است.
استان همدان نزدیک به هشت هزار شهید ، بیش از 27 هزار جانباز و حدود یک هزار نفر در دوران دفاع مقدس ایران اسلامی تقدیم کرد.