در فصل تابستان نه تنها دمای هوا غیر قابل تحمل است و می تواند به شما آسیب برساند، بلکه تعدادی از بیماری های تابستانی نیز می تواند به شما آسیب برساند.
شایع ترین بیماری های تابستانی کدامند؟
گرما چیزی است که کل بدن از جمله پوست، چشم و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار می دهد. در این شرایط اگر احتیاط ها رعایت نشود، بیماری های رایج تابستانی را به همراه دارد. در این مقاله به برخی از شایع ترین بیماری های تابستانی و نکاتی برای پیشگیری از آنها می پردازیم.
1- گرمازدگی
گرمازدگی یا «هیپرترمی» یک بیماری شایع تابستانی است که در اثر قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا ایجاد می شود.
قبل از اینکه علائم گرمازدگی مانند سردرد، سرگیجه و ضعف را تجربه کنید، گرمازدگی می تواند منجر به بیهوشی، نارسایی اندام ها و مرگ شود. برای درمان هایپرترمی، باید بدن را با آب، قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا کمپرس یخ خنک کنید.
2- مسمومیت غذایی
یکی از شایع ترین بیماری های تابستانی مسمومیت غذایی است که در اثر مصرف آب یا غذای آلوده ایجاد می شود. آب و هوای گرم و مرطوب، محیطی حاصلخیز برای رشد باکتری ها فراهم می کند که منجر به آلودگی مواد غذایی می شود.
این باکتری ها، ویروس ها، سموم و مواد شیمیایی پس از ورود به بدن انسان باعث درد معده، حالت تهوع، اسهال یا استفراغ می شوند.
گوشت خام، مواد غذایی که در خارج از منزل توسط فروشندگان خیابانی فروخته می شود، و آب آلوده ناقل رایج میکروب های بیماری زا هستند.
3- کم آبی بدن
کم آبی بدن یکی از شایع ترین مشکلاتی است که در تابستان رخ می دهد. در طول تابستان بدون اینکه متوجه باشیم مقدار زیادی آب و مواد معدنی را به صورت عرق از دست می دهیم. این مقدار مایع باید برای عملکرد طبیعی بدن بازیابی شود.
4- اوریون
یکی دیگر از بیماری های شایع در تابستان اوریون است. اوریون یک بیماری ویروسی بسیار مسری است که عمدتاً در تابستان در کودکان رخ می دهد.
هنگامی که یک فرد مبتلا عطسه یا سرفه می کند، می تواند بیماری را به افراد دیگر سرایت کند.
در این بیماری غده پاروتید جلوی گوش را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث تورم، درد و تب شدید می شود.
5- آبله مرغان
آبله مرغان یکی از شایعترین بیماریهای تابستانی است که علائم شایعی مانند راش، تاول، خارش پوست، قرمزی، تب بالا، کاهش اشتها و سردرد را ایجاد میکند.
6- سرخک
سرخک یک عفونت تنفسی شایع است که توسط ویروس ایجاد می شود. علائم اولیه آن شامل تب بالا، سرفه، آبریزش بینی، گلودرد و قرمزی چشم است.
این علائم بعداً به بثورات سرخک، تب، سرفه، آبریزش بینی و لکههای سفید کوچک در دهان تبدیل میشوند.
در بیشتر موارد، بثورات در اطراف خط مو و صورت ظاهر می شوند.
7- تیفوس
حصبه یک بیماری منتقله از راه آب است و علائم شایع آن شامل تب بالا، خستگی، ضعف، درد معده، سردرد و بی اشتهایی است.
8- آفتاب سوختگی
آفتاب سوختگی ناشی از اشعه ماوراء بنفش خورشید است که به سلول های پوست آسیب می رساند.
قرار گرفتن بیش از حد در معرض اشعه های مضر UV خورشید می تواند منجر به بثورات پوستی دردناک شود.
باید بخوانید:
رفع آفتاب سوختگی با روش های طبیعی
برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم تسکین سوختگی با روش های طبیعی را راه اندازی کرده ایم، با مجله دلگرم همراه باشید. رفع آفتاب سوختگی با…
9- راش حرارتی
این بثورات به رنگ قرمز یا صورتی هستند و معمولا در قسمت هایی از بدن که با لباس پوشانده شده است دیده می شوند. بثورات حرارتی در شرایط گرم و مرطوب رخ می دهد و در کودکان شایع است.
این بثورات زمانی ایجاد می شوند که مجاری عرق مسدود و متورم شده و به صورت نقاط یا جوش های کوچک روی پوست ظاهر می شوند. بثورات حرارتی باعث ناراحتی و خارش می شود.
10- سایر بیماریهای منتقله از راه آب
از دیگر بیماری های شایع در تابستان می توان به اسهال، اسهال خونی و وبا اشاره کرد.
چگونه از بیماری های تابستانی جلوگیری کنیم؟
برای پیشگیری از بیماری های تابستانی، از این نکات استفاده کنید:
- مقدار زیادی آب بنوشید و مصرف مایعاتی مانند آب نارگیل، دوغ و آب لیمو را افزایش دهید. در خانه، خیابان و در حال حرکت هیدراته بمانید. حتما در طول روز حداقل ده تا دوازده لیوان آب بنوشید.
- لباس های گشاد و رنگ روشن بپوشید زیرا لباس های تیره گرمای بیشتری را جذب می کنند و لباس های تنگ به بدن شما اجازه تعریق نمی دهد. مواد سبک و جاذب مانند پنبه را برای لباس خود انتخاب کنید.
- از ورزش های شدید در سفر یا در حین فعالیت های خارج از منزل خودداری کنید. شما به دنبال سایه و استراحت هستید.
- هرگز در خودرویی که در معرض آفتاب گرم است ننشینید و سعی نکنید وسیله نقلیه خود را در سایه پارک کنید.
- در صورت آفتاب سوختگی از کمپرس یخ و مسکن استفاده کنید.
- دست های خود را به درستی بشویید و قوانین بهداشتی عمومی را هنگام دست زدن به غذا رعایت کنید. برای جلوگیری از عفونت های ناشی از غذا و آب، باید دست های خود را قبل از دست زدن یا پختن غذا بشویید.
- هر بار که به دستشویی می روید دست های خود را بشویید.
- غذاهای نیمه پخته و خیابانی نخورید و از غذا خوردن در بیرون پرهیز کنید. سعی کنید از میوه ها و سبزیجات تازه مانند هندوانه، خیار، نیشکر و انبه استفاده کنید.
- پنجره ها را در ساعات آفتابی مانند بعدازظهر بسته نگه دارید تا گرما داخل خانه گیر نکند.
- برای جلوگیری از درد چشم و گسترش بیشتر عفونت، دستان خود را به خوبی تمیز کنید، چشمان خود را با آب تمیز بشویید.
- واکسیناسیون سرخک، اوریون، سرخجه در برابر بیماری های عفونی مفید است. اگر شما یا فرزندتان در برابر این 3 عفونت واکسینه نشده اید، باید زودتر واکسینه شوید.
- از مواد دافع پشه استفاده کنید و از قرار گرفتن در مکان هایی که پشه های زیادی وجود دارد خودداری کنید.
- از پوست خود با کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 15 محافظت کنید.
- بیماری های شایع تابستان در طول روز بروز می کنند، بنابراین از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید بخصوص از ظهر تا حدود ساعت 3 بعد از ظهر که تابش نور خورشید عمودی است خودداری کنید.محیط بیرون را به حداقل برسانید.
- هنگام مسافرت یا کار در فضای باز با استفاده از کلاه و عینک آفتابی از خود در برابر گرمای خورشید محافظت کنید. کلاه و عینک آفتابی از برخورد اشعه های مضر فرابنفش به نقاط حساس صورت جلوگیری می کند و صورت شما را شاداب و بدون چین و چروک نگه می دارد.
با رعایت این نکات و پیشگیری از بیماری های تابستانی، فصل گرما را با خیال راحت پشت سر بگذارید.
11 نکته مهمی که دیابتی ها در فصل تابستان باید رعایت کنند!
چگونه از شر سردردهای تابستانی خلاص شویم؟
۲۱ غذا و نوشیدنی مفید برای گرمازدگی در فصل تابستان
تهیه و ترجمه: اختصاصی برای مجله دلگرم