مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

سلیپرولول چیست و چرا تجویز می شود؟

Picture of به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



اطلاعات دارویی قرص سلیپرولول | سلی پرولول


سلیپرولول (Celiprolol) برای درمان فشار خون بالا تجویز می‌ شود. سلیپرولول متعلق به گروهی از داروها به عنوان بتا بلاکر ( مسدودکننده‌های بتا) است. این دارو بر روی قلب و رگ‌های خونی کار می‌کند. داروی سلی پرولول مناطق کوچکی (به نام گیرنده‌های بتا آدرنرژیک) که پیام‌های ارسال شده توسط برخی از اعصاب به قلب و عروق را دریافت می‌کنند را مسدود می‌کند. در نتیجه، ضربان قلب شما آهسته‌تر شده و با نیروی کمتری خون را پمپاژ می‌کند. فشار خون در رگ‌های خونی کاهش می‌یابد و پمپاژ کردن خون توسط قلب به اطراف بدن، آسان‌تر می‌شود.


افراد مبتلا به فشار خون بالا اغلب احساس ناخوشایندی نمی‌کنند، اما اگر این وضعیت درمان نشود، فشار خون بالا می‌تواند به قلب و عروق خونی آن‌ها آسیب برساند و سپس منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود. مصرف داروهایی مانند سلیپرولول ( سلی پرولول ) برای کاهش فشار خون بالا، خطر این اتفاقات را کاهش می‌دهد.


مقدار و روش مصرف داروی سلیپرولول


قبل از شروع درمان با داروی سلیپرولول ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.


دوز و مقدار داروی سلی پرولول ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. دو دوز ۲۰۰ میلی گرم و ۴۰۰ میلی گرم از این دارو وجود دارد. معمولاً درمان با مصرف یک قرص ۲۰۰ میلی گرم در روز شروع می‌شود و بعد از مدتی ممکن است پزشک شما، دوز داروی شما را به ۴۰۰ میلی گرم افزایش دهد.


شما باید اولین قرص سلی پرولول را صبح بخورید، ترجیحاً “با معده خالی“. این به این معنی است که شما باید قرص را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از صبحانه یا دو ساعت بعد از غذا بخورید.قرص سلیپرولول را با مقداری آب قورت دهید. سعی کنید سلیپرولول را در زمان مشخصی از روز مصرف کنید.

بیشتر بخوانید  هیسترکتومی یا برداشتن رحم چیست؟


اگر فراموش کردید که دوز داروی سلی پرولول روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید و زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.


موارد منع مصرف داروی سلیپرولول


  • به تاریخ انقضای داروی سلیپرولول توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است،از آن مصرف نکنید.

  • هرگز داروی سلی پرولول را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

  • تداخل دارویی سلیپرولول را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.


Celiprolol


مصرف سلیپرولول در دوران بارداری و شیردهی


در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.


تاثیر سلیپرولول بر رانندگی و کار با ماشین آلات


سلیپرولول ممکن است که شما را گیج یا خواب آلود کند، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.


تداخلات دارویی سلیپرولول


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


برچسب روی تمام داروهایتان را (مانند داروهای سرفه و سرماخوردگی، داروهای مکمل غذایی، داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) بررسی کنید. زیرا آن‌ها ممکن است،مواد تشکیل‌ دهنده‌ای داشته باشند که فشار خون را افزایش دهد و یا نارسایی قلبی را بدتر کند. راجع به مصرف داروی سلی پرولول با داروساز خود مشورت کنید.


موارد هشدار و احتیاطات ویژه حین مصرف داروی سلیپرولول


بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی سلیپرولول ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • اگر مبتلابه هرگونه مشکل تنفسی و یا آسم هستید.

  • در صورتی که مشکل کبدی یا کلیوی دارید.

  • اگر فشارخون پایین و یا گردش خون ضعیف دارید.

  • اگر مبتلابه دیابت شیرین (دیابت نوع ۲) هستید.

  • اگر مشکل پوستی به نام پسوریازیس دارید.

  • اگر بیماری مرتبط با ضعف عضلانی به نام میاستنی گراویس دارید.

  • اگر به شما گفته شده است که ضربان قلب آهسته و یا نارسایی قلبی (ضربان قلب آهسته و نامنظم) دارید.

  • اگر به شما گفته شده است که درد قفسه سینه ناشی از اسپاسم عروق خونی قلب (بیماری به نام آنژین پرینزمتال) دارید.

  • اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.


اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.


قرص


عوارض جانبی داروی سلیپرولول


همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:


احساس سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی یا سرگیجه: اگر دچار سرگیجه شدید، دراز بکشید. این عوارض پس از یک یا دو هفته بهبود می‌یابند، اما اگر ادامه پیدا کردند، با پزشک خود مشورت کنید.


  • سردرد: از داروساز خود بخواهید که یک مسکن مناسب برایتان تجویز کند.

  • احساس بیماری و ناراحتی و درد معده: غذاهای ساده و مقدار زیادی آب مصرف کنید.

  • سردی انگشتان دست و پا، اختلالات خواب، مشکلات تنفسی، ضربان قلب آرام، ناتوانی جنسی، کاهش میل جنسی و خشکی چشم


اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی سلی پرولول می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.


مصرف بیش از حد داروی سلیپرولول (مسمومیت دارویی)


سلیپرولول را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند سرگیجه شدید یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.


شرایط نگهداری داروی سلیپرولول


  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید.


بیشتر بخوانید:


داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون


معرفی کامل داروی آسبوتولول داروی فشار خون و ضربان نامنظم قلب


آشنایی با موارد مصرف و عوارض داروی تلمیزارتان


separator line


بیشتر بخوانید  اطلاعات دارویی کامل قرص زفیرلوکاست
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *