معرفی ویال تزریقی سدیم آروتیومالات
سدیم آروتیومالات (Sodium Aurothiomalate) در درمان آرتریت روماتوئیدی که به سالسیلات ها و ترکیبات گلوکوکورتیکوئیدها جواب نمی دهند به کار برده می شود و از پیشرفت ضایعات جلوگیری می کند.
آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خود ایمنی است، سیستم ایمنی بدن شما معمولاً آنتی بادیها را برای محافظت از شما در برابر میکروبهایی مانند باکتریها و ویروسها تولید میکند. در افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی، سیستم ایمنی، آنتی بادیهایی را تولید میکند که به بافتهای بدن حمله میکنند.
سدیم آروتیومالات متعلق به گروهی از داروهای شناخته شده به نام داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) است و با سرکوب سیستم ایمنی بدن کار میکند.
این دارو از حمله سیستم ایمنی بدن، به بافتهای بدن جلوگیری میکند و اثر مضر بیماری را بر روی مفاصل شما کاهش میدهد. گاهی اوقات به عنوان “درمان طلا” نامیده میشود.
مکانیسم اثر سدیم آروتیومالات
مکانیسم اثر این دارو کاملاً مشخص نیست ولی احتمالاً با مهار کردن سیستم های حاوی گروه سولفیدریل باعث کاهش فعالیت فاگوسیتیک ماکروفاژها می گردد.
فارماکوکینتیک سدیم آروتیومالات
اتصال آن به پروتئین های پلاسما زیاد است. اثر دارو حداقل بعد از 8-6 هفته ظاهر می شود. حدود 90-60 درصد داروبه آهستگی از طریق مدفوع و از طریق ترشحات صفراوی دفع می شود.
مقدار و روش مصرف سدیم آروتیومالات
قبل از شروع درمان با سدیم آروتیومالات ، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
مقدار مصرف سدیم آروتیومالات ، ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید.
تزریق داروی سدیم آروتیومالات باید توسط یک پزشک یا پرستار متخصص انجام شود. تزریق این دارو به صورت عضلانی انجام میشود.
اگر قبلاً این دارو برای شما تزریق نشده باشد، قبل از تزریق دوز معمول دارو، ابتدا یک دوز کوچک به عنوان تست برایتان تزریق میشود تا پزشک متوجه شود که چقدر بدنتان تحمل این دارو را دارد.
شما یک دوره تزریق منظم هفتگی را شروع خواهید کرد. دوز شروع اولیه 50 میلی گرم است، اگر به خوبی به درمان پاسخ دهید، زمان بین تزریقات بعد از چند ماه به هر دو هفته، سپس هر سه هفته و سپس هر چهار هفته افزایش مییابد.
درمان با سدیم آروتیومالات ممکن است برای چندین سال ادامه یابد. تزریق سدیم آروتیومالات باید به طور منظم باشد.
مصرف سدیم آروتیومالات در دوران بارداری و شیردهی
در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها میتوانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.
تاثیر سدیم آروتیومالات بر رانندگی
سدیم آروتیومالات ممکن است باعث احساس بیماری در شما شود، تا زمانی که احساس ناخوشی میکنید، از رانندگی و کار با ماشین آلات اجتناب نمایید.
عوارض جانبی سدیم آروتیومالات
تحریک یا زخم زبان یا لثه، خارش پوست، احساس طعم فلزی در دهان، ایجاد زخم یا لکه های فلزی در دهان یا گلو، عوارض جانبی شایع این دارو هستند.
تداخلات دارویی سدیم آروتیومالات
استفاده همزمان با داروهای کاهنده فعالیت مغز استخوان داروهای سمی برای کبد احتمال مسمومیت با این دارو را بالا می برد. مصرف همزمان پنی سیلامین با ترکیبات حاوی طلا ممکن است خطر بروز به عوارض شدید خونی یا کلیوی را افزایش دهد.
هشدار مصرف سدیم آروتیومالات
بعضی داروها را نمیتوان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی داروها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف دارو، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
-
در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر میدهید. -
اگر اگزما، درماتیت یا بیماری پوستی شدیدی دارید. -
اگر دچار مشکلات تنفسی شدید هستید. -
در صورتی که مشکلات کبدی یا کلیوی دارید. -
اگر تا به حال مشکل رودهای به نام کولیت داشتهاید. -
اگر تا کنون اختلال خونی یا مغز استخوان داشتهاید. -
اگر به شما گفته شده است که لوپوس اریتماتوز سیستمیک دارید. این یک بیماری اتوایمنی است که باعث التهاب میشود. -
اگر یک بیماری خونی نادر به نام پورفیری دارید. -
بیمارانی که نسبت به سایر فلزات سنگین عدم تحمل نشان می دهند ممکن است این دارو را نیز تحمل نکنند. -
این دارو ممکن است باعث کاهش گلبول های سفید یا پلاکت های خون شود.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
مصرف بیش از حد سدیم آروتیومالات
سدیم آروتیومالات را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.
توصیه های دارویی سدیم آروتیومالات
-
دوره درمان را کامل نمایند. زیرا اثر دارو گاهی اوقات دیررس می باشد. -
احتمال تشدید درد مفاصل پس از تزریق دارو وجود دارد.
شرایط نگهداری سدیم آروتیومالات
-
دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید. -
دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.
بیشتر بخوانید:
معرفی داروی لفلونوماید و موارد مصرف آن
همه چیز در مورد داروی اتودولاک
آشنایی با داروی اتانرسپت و عوارض جانبی آن
۲۰ درمان خانگی مناسب برای درمان درد آرتریت روماتوئید