ساخت فیلم بسته بندی پلاستیکی فعال بر اساس نمک آسکوربات
دکتر راضیه نیازمند پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی با اعلام این خبر گفت: این محصول که برای اولین بار در کشور با همکاری گروه کیفیت و ایمنی غذای جهاد دانشگاهی پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی ساخته شده است، استفاده می کند. ترکیبات طبیعی موجود در مواد غذایی، اکسیژن را از محیط یا داخل غذا جذب کرده و ماندگاری آن را افزایش می دهد.
وی افزود: صنعت بسته بندی مواد غذایی ایران در وضعیت بدی به سر می برد و بسیاری از مواد غذایی به دلیل بسته بندی معیوب که با شرایط اقلیمی یا محیطی منطقه سازگاری ندارد و اجازه ورود اکسیژن به بسته بندی را می دهد از رده خارج شده اند.
مدرس گروه شیمی مواد غذایی پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی با اشاره به علل فساد مواد غذایی می افزاید: وجود اکسیژن در محیط یا غذا با فعال سازی میکروارگانیسم های هوازی باعث فساد مواد غذایی می شود.
نیازمند ادامه داد: بسته بندی با گیرنده های اکسیژن می تواند با کاهش متابولیسم مواد غذایی، کاهش تیزی اکسیداتیو، جلوگیری از اکسیداسیون ناخواسته رنگ ها و ویتامین های ناپایدار، کنترل رنگ و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها در آنها، کیفیت محصولات غذایی را حفظ کند و ماندگاری محصولات غذایی را افزایش می دهد. .
ساخت فیلم بسته بندی پلاستیکی فعال بر اساس نمک آسکوربات
وی با بیان اینکه صنعت بسته بندی در ایران بسیار کند رشد می کند، گفت: در پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی چندین طرح تحقیقاتی با استفاده از توانمندی اعضای هیات علمی در زمینه دانش فنی و تجاری سازی بسته بندی فعال انجام شده است.
مدرس گروه شیمی مواد غذایی پژوهشگاه علوم و صنایع غذایی با اشاره به ویژگی های فیلم بسته بندی ساخته شده در این پژوهشگاه یادآور شد: یکی از ویژگی های بارز این فیلم استفاده از ترکیبات و افزودنی های طبیعی و ایمن در آن است. تولید همچنین وجود نمک آسکوربات در ساختار آن که در صنایع غذایی به عنوان آنتی اکسیدان استفاده می شود و نقش ویتامینی دارد از مزایای این فیلم بسته بندی می باشد.
نیازمند افزود: علاوه بر این ساختار این فیلم به گونه ای بسته بندی شده است که در برابر ضربه های مکانیکی و پارگی مقاومت خوبی داشته و در نتیجه از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری می کند.