به گزارش سلام نو، مشاغل خانگی کسب و کاری است که با سرمایه و منابع مالی اندک می توان آن را راه اندازی کرد و افراد می توانند بدون پرداخت هزینه در منزل و در کنار اعضای خانواده کار کنند.
کشورهای توسعه یافته مشاغل خانگی رونق مشاغل خانگی اکنون 23 درصد از کل مشاغل در کشورهای فراصنعتی را تشکیل می دهد و بنابراین مستقیماً با توسعه اقتصادی مرتبط است.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای توسعه و تقویت کسب و کار داخلی، مدت صدور مجوز برای این دسته از مشاغل را به سه روز کاهش داد تا موانع تولید در بخش اشتغال داخلی رفع شود، انگیزه مردم برای ورود به این عرصه و ایجاد انگیزه در این زمینه ایجاد شود. شرکت خود را ثبت کنند.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد مشاغل داخلی، بسیاری از فعالان این حوزه کار و شغل خود را در سامانه مشاغل خانگی ثبت نکرده اند و بر این اساس ستاد درخواست ثبت امور داخلی را دارد.
وی از صدور فوری مجوز کار سه روزه در منزل خبر داد و گفت: حدود 172 شرکت خانگی نیازمند مجوز هستند.
به گفته امدادی، متقاضیان درخواست خود را برای دریافت مجوز فوری ثبت می کنند و پس از آن دستگاه اجرایی حداکثر سه روز کاری فرصت دارد درخواست را ثبت کند، در غیر این صورت سامانه به صورت خودکار مجوز صادر می کند.
پیش از این حجت الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست ساماندهی امور منزل در دی ماه، از تقسیم بندی مشاغل خانگی به سه دسته خبر داده بود و گفته بود: خانوار به سه دسته تقسیم می شود. لیست اول فعالیت های ممنوعه، لیست دوم فعالیت های مجاز و لیست سوم فعالیت هایی که با این دو لیست متفاوت است، به عنوان مثال دسته اول در حوزه میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، شیلات، محیط زیست و علوم پزشکی. فعالیت هایی داشته باشند که نباید انجام شوند و به دلیل مضر بودن برای سلامت عمومی مجاز به شروع نیستند و یا در دسته دوم فعالیت هایی هستند که قابل انجام هستند، اما باید به تایید وزارتخانه های ذیصلاح و فهرست سوم مشاغل خانگی برسد. ، لیست باز و لیست اول و دوم.
به گفته وی، تمامی دستگاه های ذیربط موظفند در مدت سه روز مجوز فعالیت مناسب را بررسی، تایید یا رد کرده و آن را صادر کنند، در غیر این صورت سامانه به صورت خودکار مجوز فعالیت را صادر می کند.
عبدالملکی گفت: پروانه مشاغل خانگی از رژیم مبتنی بر پروانه به پروانه ثبتی مبنی بر اعلان تغییر یافته است و پس از آن هر فعالیتی در رده مشاغل خانگی می تواند ظرف سه روز پس از ثبت پروانه فعالیت خود را آغاز کند.
محمود کریمی بیرانوند – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار – در این خصوص از سازوکار جدید مشاغل خانگی خبر داد و گفت: سامانه پشتیبانی مشاغل خانگی از این پس mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir با سازوکار جدید عمل می کند. به گفته وی، دو دسته مشاغل «با مجوز» و «ثبتی» در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی در تشریح ویژگی های سازوکار جدید می افزاید: در شیوه جدید سامانه بر اساس مصوبه ستاد ملی ساماندهی مشاغل خانگی دو دسته مجوز داریم که یکی از آنها شامل 350 مجوز است که جاری و در زمان درخواست متقاضی مجوز چاپ و مجموعه مجوزها شامل 180 مجوز بر اساس مجوز می باشد به طوری که متقاضی درخواست ارائه می کند و پس از آن دستگاه اجرایی حداکثر سه روز کاری برای ثبت درخواست فرصت دارد. ، در غیر این صورت سیستم به صورت خودکار مجوز صادر می کند و متقاضی ممکن است نسخه چاپی مجوز خود را دریافت کند.
به گفته وی، این اقدام شامل مجوزهایی در حوزه مشاغل خانگی که بیش از سه روز صادر می شود نخواهد بود و این اولین بار است که به منظور رفع موانع تولید و کسب و کار انجام می شود. در کشور.
با توجه به اینکه در کشورهای توسعه یافته مشاغل خانگی سهم قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی دارند و از ارزش افزوده بالایی برخوردارند، بسترسازی و تسهیل در صدور پروانه خانه برای متقاضیان شغل می تواند گام مثبت و موثری باشد. دستیابی به این هدف و توسعه و شکوفایی امور داخلی کشور.