روشی متفاوت جهت تهیه دلمه برگ مو با سس رب انار



دلمه برگ مو با سس رب انار و جعفری


«دلمه برگ مو» از آن‌دسته غذاهای خوشمزه و پرطرفداری است که اتفاقا دستور پخت آسانی دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دلمه به عنوان یکی از محبوب‌ترین فینگر‌فودهای دنیا ریشه در آشپزی یونانی دارد و اصلا در یونان یک غذای سنتی محسوب می‌شود.


اگر کمی حوصله و وقت داشته باشید می‌توانید این پیش غذای خوشمزه که می‌توان به عنوان یک وعده غذای اصلی هم روی آن حساب کرد را به آسانی تهیه کنید. اگر وقت زیادی برای آشپزی ندارید این دستور تهیه ساده دلمه برگ مو برای شما بسیار مفید و کاربردی است. با دلگرم همراه شوید.


مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار


  • مغز ران گوساله: نیم کیلو

  • برنج خام: یک لیوان

  • رب گوجه‌فرنگی: ۲/۱ لیوان

  • جعفری تازه و ریز خرد شده: ۲/۱ لیوان

  • پیاز یک عدد بزرگ

  • زردچوبه و پودر فلفل سیاه: هر کدام یک قاشق چایخوری

  • نمک ۲/۱ قاشق چایخوری

  • برگ مو تازه یا کنسرو شده: نیم کیلو


separator line


مواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو


  • کره: ۳۰ گرم

  • شکر: ۱ تا دو قاشق غذاخوری

  • نمک به مقدار اندک

  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری

  • آب: یک استکان


طرز تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار


  1. برای درست کردن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار، ابتدا برنج را خیس کنید.

  2. اگر از کنسرو برگ مو استفاده می‌کنید حتما برگ موها را به مدت ۲ تا سه ساعت در آب بخیسانید. برگ موهای کنسروی نمک زیای دارند و شور هستند.

  3. بعد از این مدت برگ موها را با آب بشورید و در یک آبکش کنار بگذارید تا آب‌شان گرفته شود.

  4. در یک ظرف تمام مواد به جز گوشت را بریزید و با حسابی با هم مخلوط کنید. گوشت مغز ران گوساله را با صورت ورقه‌های نازک برش بزنید.

  5. پیازها را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. کمی که پیازها سبک شد برش‌های گوشت را با پیاز تفت دهید.

  6. روی یک برگ مو یک برش از گوشت را بگذارید و یک یا دو قاشق از مواد مخلوط شده را در وسط آن بریزید. برگ مو را بپیچانید و رول کنید.

  7. تمام دلمه‌ها را در یک قابلمه بچینید، نصف استکان آب به دلمه‌ها اضافه کنید.

  8. روی دلمه‌ها یک بشقاب سرامیک سنگین و یک وزنه مثل سنگ ترازو بگذارید که در زمان پخت وا نروند.

  9. برای تهیه چاشنی یا شهد دلمه کره را کمی آب کنید و رب‌انار، نمک، شکر و آب را به آن اضافه کنید. شهد دلمه را در اواخر پخت روی دلمه‌ها بریزید.

  10. مدت زمان لازم برای پختن دلمه برگ مو ۲ ساعت است. این دلمه برگ مو به خاطر اضافه کردن رب‌انار ملس است، اگر طعم ملس را نمی‌پسندید رب‌انار را حذف کنید.

دلمه برگ مو مجلسی


فوت و فن‌های تهیه دلمه برگ مو با چاشنی رب انار و گوشت


  • اگر از برگ تازه مو استفاده می‌کنید ۲ تا سه دقیقه در آب بجوشانید تا کمی نرم شوند و شکسته نشوند.

  • می‌توانید به جای گوشت برش زده از ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده هم استفاده کنید.

  • برخی ترجیح می‌دهند علاوه بر جعفری از ترکیب تره، نعناع، شوید و ترخون هم استفاده کنید. ۵قاشق غذاخوری از ترکیب این سبزی‌ها برای این مقدار دلمه کافی است.


مواد لازم برای چاشنی دلمه برگ مو با رب انار


  1. زرشک و کشمش هم از جمله موادی هستند که جز مواد محبوب برای درست کردن دلمه هستند. زرشک کمی خیس کنید و به مواد دلمه اضافه کنید.

  2. برای اضافه کردن کشمش با مواد دلمه آن را با کمی پیاز و زردچوبه و دارچین تفت دهید و به مواد دلمه اضافه کنید.

  3. قبل از چیدن دلمه‌ها کف قابلمه را با چند عدد برگ مو بپوشانید تا دلمه‌ها در زمان پخت به کف قابلمه نچسبند.

  4. نخود لپه یکی از موادی است که معمولا برای پختن دلمه برگ مو با چاشنی رب انار از آن استفاده می‌شود. اگر طعم لپه را در دلمه می‌پسندید قبل از اضافه کردن به مواد دلمه آن را بپزید. حتما لپه‌ها را یک تا دو روز قبل از درست کردن دلمه بخیسانید.


separator line


چند نکته مهم برای تهیه دلمه برگ مو ملس با گوشت


  • اگر قصد دارید برنج را به جز خیس کردن، بپزید یادتان باشد که برنج دلمه نباید زیاد پخته شود. برنج باید فقط چند جوش بخورد و به اصطلاح دانه باشد. برنج لرا حتما آبکش کنید.

  • می‌توانید به جای برنج از بلغور گندم هم استفاده کنید.

  • کمی از شهد دلمه را با مواد دلمه مخلوط کنید تا مواد دلمه طعم لذیذتری به خود بگیرند.

  • آبی که به دلمه اضافه می‌کنید باید خیلی کم باشد در حدی که از سطح دلمه‌ها در قابلمه پایین‌تر باشد.

  • بهتر است برای تهیه دلمه از برگ‌های ترد و جوان استفاده کنید. اگر فصل برگ مو تازه نیست از کنسرو برگ مو استفاده کنید.

  • برای پیچیدن دلمه، مواد را روی قسمت پشت برگ دلمه بچینید زیرا قسمت صاف و براق دلمه باید قسمت خارجی دلمه باشد.

  • قبل از سرو دلمه‌ها در ظرف حتما باید شعله گاز را خاموش کرده و دلمه‌ها کمی سرد شده باشند تا وا نروند.

دلمه برگ مو مجلسی


با سبزی مخصوص دلمه برگ مو آشنایی دارید؟


در بسیاری از شهرهای کشورمان برای تهیه دلمه برگ مو از انواع سبزیجات معطر کوهی استفاده می شود. البته به صورت معمول در تمام شهرها برای تهیه این دلمه از سبزیجاتی مثل جعفری ، نعناع ، مرزه ، شوید ، ترخون و پیازچه استفاده می شود.


ارزش غذایی موجود در برگ مو


مواد مغذی موجود در 100 گرم برگ مو به صورت زیر می باشد:


  • کالری: 93

  • کل چربی: 2.1 گرم

  • کلسترول: 0

  • سدیم: 9 میلی گرم

  • پتاسیم: 272 میلی گرم

  • کربوهیدرات: 17 گرم

  • فیبر: 11 گرم

  • قند: 6 گرم

  • پروتئین: 6 گرم

  • برگ مو همچنین حاوی کلسیم، آهن، ویتامین A، ویتامین B6 و منیزیم می باشد.


بهترین روش نگهداری برگ مو


  1. از شستن برگ مو قبل از فریز کردن خودداری کنید.

  2. برای فریز کردن برگ درخت انگور، آن ها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید.

  3. دقت کنید برگ ها کاملا پوشیده شوند تا سرما باعث آسیب به برگ ها نشود.

  4. برگ های منجمد را به مدت 6 ماه تا یکسال می توان نگهداری کرد.


separator line


بیشتر بخوانید:


طرز تهیه ی دلمه برگ مو حلقه ای یا قالبی مرحله به مرحله


طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای شکم پر


دلمه سیرابی | طرز تهیه دلمه ای عجیب و پر خاصیت


بیشتر بخوانید  سالم ترین روش نگهداری گوشت در یخچال و فریزر

دیدگاهتان را بنویسید