نکاتی برای پیشگیری از ناباروری مردان
بارها در مورد ناباروری شنیده ایم، اما چگونه یک فرد نابارور می شود؟
راهکار برای حل این مشکل چیست؟
صحبت از بیماری های دستگاه تناسلی زن و مرد در جامعه ما به دلیل شرم فرهنگی حاکم آسان نیست، اما از سوی دیگر نمی توان به بیماری های قابل توجه این قسمت از بدن توجه کرد.
با این قسمت از دلگرم کننده به روز باشید نکاتی برای پیشگیری از ناباروری مردان آن ها ملاقات می کنند.
پیشگیری از ناباروری در مردان
مهم ترین بیماری های ناحیه تناسلی در مردان چیست؟
در سال های اخیر طبقه بندی جدیدی در زمینه اورولوژی انجام شده است که بیماری های این حوزه را به 6 یا 7 حوزه تخصصی تقسیم می کند و همین طبقه بندی در کنگره های علمی پایش می شود و بر اساس این طبقه بندی بیماری های اورولوژی به چند دسته تقسیم می شوند. بیماری های کلیوی اورولوژی، اورولوژی کودکان، انکولوژی یا سرطان در اورولوژی، آندرولوژی (شامل ناباروری و ناتوانی جنسی مردان) آندرولوژی (شامل روشهای غیر تهاجمی مانند جرم گیری و اورولوژی ترمیمی) (جراحی های ظریف و سخت) سایر بیماری ها از جمله عفونت های دستگاه تناسلی و عفونت های دستگاه ادراری نیز در گروه دوم قرار می گیرند که شامل اورژانس های اورولوژی نیز می شود.
اگر از بیماری های انکولوژیک یا سرطان دستگاه تناسلی شروع کنیم باید بگوییم که در این دسته بیماری های خطرناک و مهمی وجود دارد که اکثراً بدون علامت هستند یکی از این بیماری ها سرطان پروستات است که در حال حاضر بیماری را در مراحل اولیه تشخیص می دهیم. و قبلاً اینطور نبود، مثلاً یک پیرمرد 50-60 ساله به دلیل افتادن و شکستگی کوچک به پزشک مراجعه می کند و ما سرطان پروستات می گرفتیم و پیدا می کردیم، بسیار پیشرفته بود و درمان آن سخت تر بود. اما امروزه با کمک تست PSA می توان این بیماری را به موقع تشخیص داد و درمان کرد.
شیوع این بیماری چقدر است؟
این بیماری در کشور ما غیر معمول نیست، در هر بخش اورولوژی که نگاه کنید همیشه یک یا دو بیمار مبتلا به این عارضه منتظر عمل هستند، این بیماری می تواند بین یک تا 5 درصد در آقایان شیوع داشته باشد، آمار من این است. درست نیست، در این مورد در مورد مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا، تحقیقات کاملی انجام شده است که قابل استناد است.
این بیماری در کشور ما غیر معمول نیست، در هر بخش اورولوژی که نگاه کنید همیشه یک یا دو بیمار مبتلا به این عارضه هستند که منتظر عمل هستند، این بیماری می تواند یک تا 5 درصد در بین آقایان شایع باشد، البته آمار من. دقیق نیست، در این مورد، مرکز تحقیقات اورولوژی بیمارستان سینا تحقیقات کاملی انجام داده است که قابل استناد است.
علائم سرطان پروستات چیست؟
مهمترین علامت این بیماری ادرار نامنظم است، گاهی اوقات انسان برای دفع ادرار مجبور است چندین بار در طول شب از خواب بیدار شود و گاهی برای تخلیه مثانه باید سریع به دستشویی برود، علائم یکسان است و زیاد نیست، اما این یک بیماری خطرناک و سرطان نهفته است. مراحل نیاز به جراحی بزرگ و درمان های متعدد، دشوار و جدی دارد. بنابراین مهم ترین علامت این بیماری بی اختیاری ادرار است که به ویژه در مردان بالای 45 سال بروز می کند که این افراد حتما باید با اورولوژیست مشورت کرده و ویزیت کنند.
و اگر به موقع نرسند؟
در غیر این صورت می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن متاستاز داده، به استخوان ها، ریه ها و بیماری ها متاستاز دهد و در مدت کوتاهی انسان را بکشد.سرطان دیگری که به خصوص در کشور ما شیوع بیشتری دارد سرطان مثانه است. این بیماری از بافت خود مثانه و گاهی اوقات از کلیه ها و حالب ها که ادرار از آنجا عبور می کند، ایجاد می شود، اما بیشتر در مثانه یافت می شود. این بیماری تقریباً بدون علامت است، تنها علامت آن ظاهر شدن خون در ادرار است که در مراحل اولیه به وضوح قابل مشاهده نیست و گاهی اوقات به صورت تغییر رنگ جدی در ادرار دیده می شود.
مردان، به ویژه مردانی که در معرض مواد خاصی هستند، به عنوان مثال:
مردان سیگاری یا افرادی که از مواد افیونی استفاده می کنند یا در صنایعی مانند کشتی سازی، لاستیک سازی و حتی لباس های زیر کار می کنند، مانند افرادی که سابقه خانوادگی سرطان مثانه دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. هر چه تومور سرطان مثانه بزرگتر باشد، بیشتر به دیواره مثانه نفوذ می کند و خونریزی بیشتر می شود، اما وقتی خون به وضوح در ادرار دیده می شود، بیماری بسیار پیشرفته تر است، باید آن را جدی بگیرید زیرا می تواند نشانه مثانه باشد. سرطان. یک آزمایش ساده ادرار این موضوع را توضیح می دهد، اما وجود خون در ادرار نه تنها نشانه سرطان مثانه است، بلکه می تواند نشانه سنگ یا بیماری کلیوی باشد که زندگی کمتری را تهدید می کند.
آنچه مهم است و می تواند به سلامت و زندگی فرد آسیب جدی وارد کند سرطان مثانه است که هیچ درد و علامت دیگری ندارد. شیوع این بیماری بسیار بیشتر از سرطان پروستات است. همیشه تعدادی از این بیماران در تمام بخش های اورولوژی و در تمام مناطق کشور بستری هستند که شاید حدود 10 درصد از بیماران اورولوژی کشور این گروه از بیماران باشند. اکثر این بیماران سیگاری و دست اندرکاران صنایع شیمیایی هستند.
سومین سرطان ناحیه تناسلی سرطان بیضه است
این بیماری خیلی شایع نیست و به ندرت دیده می شود، اما یک بیماری جدی است که به راحتی قابل تشخیص است. همانطور که به زنان توصیه می شود برای تشخیص زودهنگام سرطان سینه معاینه سینه خود را انجام دهند، به مردان نیز توصیه می شود که بیضه های خود را معاینه کنند و در صورت مشاهده هر گونه تغییر یا بی نظمی در بیضه ها فوراً به پزشک مراجعه کنند.
گاهی اوقات این حالت به صورت آب تجمع یافته در اطراف بیضه ها دیده می شود، اما این بی نظمی لزوماً نشانه سرطان بیضه نیست و می تواند یک التهاب شایع باشد، اما باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید که در این صورت باید عمل های بسیار جدی انجام شود تا آن را درمان کنید اما اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن بسیار آسان است.
اورژانس های اورولوژی چیست؟
اورژانس تعریف مشخصی دارد. یعنی عارضه ای که باید فوراً و در اسرع وقت برطرف شود، اما متأسفانه اکثر مردم از شرایط اضطراری آگاه نیستند و نمی دانند اورژانس چیست; البته گاهی که با بیماری مانند سنگ کلیه مواجه می شوند چون درد زیاد است و بیماری پر سروصدا است (درد کلیه مانند درد زایمان است) بنابراین فرد بلافاصله به پزشک و آمبولانس مراجعه می کند. اما اورژانسی که می خواهم ذکر کنم چیز دیگری است که درمان آن کاملاً وابسته به زمان است، زمان طلایی وجود دارد و اگر بعد از دوران طلایی بیاید، متاسفانه کاری نمی توان کرد.
از نظر فرهنگی، مطرح کردن این بیماری ها در رسانه ها برای ما بسیار سخت است، اما از سوی دیگر، تعهد پزشکی ما ایجاب می کند که این مسائل را با کلماتی متناسب با فرهنگ و آداب و رسوم جامعه خود مطرح کنیم. 2 اورژانس مهم در اورولوژی داریم. ببینید بیضه قسمتی از بدن مرد است که برای تولید مثل اسپرم تولید می کند که منجر به پدر شدن مرد در هنگام تقسیم اسپرم همسرش می شود، پس باید سالم باشد و بتواند اسپرم یا اسپرم مرد تولید کند. .
در دوران بلوغ، بیضههای مردان میتوانند دور طنابی بپیچند که بیضهها را تامین میکند و میتواند به دور آن بچرخد، چه در حالت خواب و چه دراز کشیده باشند. خود به خود ایجاد می شود و به آن پیچ خوردگی بیضه می گویند که در صورت بروز این اتفاق، فرد باید ظرف مدت 6 ساعت به اورولوژیست مراجعه کند تا با یک عمل ساده بیضه را جایگزین کند. در غیر این صورت پس از 6 ساعت بیضه دچار خونریزی می شود تا حد مرگ و هیچ کاری برای درمان آن نمی توان انجام داد.
علائم این بیماری چیست؟
علامت آن درد شدید در ناحیه بیضه است که به طور ناگهانی ایجاد می شود، ممکن است بیضه ها متورم شوند، در صورت مشاهده چنین علائمی، فرد باید سریعاً در عرض 2 تا 3 ساعت به اورولوژیست مراجعه کند، حتی فرصتی برای ویزیت. او پزشک عمومی نیست و زمان را تلف نکرده است، البته درد شدید بیضه می تواند ناشی از آسیب حین فوتبال یا عفونت باشد، اگر عفونت به راحتی با آنتی بیوتیک درمان شود، اما پیچ خوردگی یا چرخش بیضه خطرناک است و باید حتما در زمان طلایی 6 ساعت انجام شود، بلافاصله در هر زمان از روز یا شب درمان شود.
علت چیست؟
علت آن مربوط به آناتومی بیضه است، یک طرف بیضه می تواند به طور مادرزادی سنگین تر یا سبک تر باشد و کمتر از یک درصد از پسران 10 تا 20 ساله ممکن است به این عارضه مبتلا باشند.
آیا آنها عقیم هستند؟
بیضه از بین می رود و باید از بدن خارج شود، اما به دلیل تغییراتی که در بدن ایجاد می شود، می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد. در این حالت ممکن است بیضه دیگر در اثر واکنش های خونی و بدن آسیب ببیند. در غیر این صورت ممکن است فرد برای باردار شدن مشکل داشته باشد یا حتی نابارور شود. کمتر از نیم درصد از مردان ممکن است به این عارضه مبتلا شوند.
یکی دیگر از بیماری های فوری که بسیار مهم است و در صورت عدم توجه در دوران طلایی می تواند منجر به ناتوانی دائمی در مرد شود به طوری که مرد قدرت زناشویی خود را برای همیشه از دست بدهد «پریاپیسم» است.
معمولا مردها در زمان مشخصی که مناسب می دانند ازدواج می کنند. مدت ازدواج از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما معمولاً قبل از رابطه جنسی به حالت عادی باز می گردد، اما اگر نعوظ بیش از یک ساعت طول بکشد، شروع می شود. این یک زنگ خطر است و اگر این اتفاق افتاد، فرد باید ظرف 6 ساعت به پزشک مراجعه کند.
اگر بعد از این مدت شرایط به حالت عادی برنگردد، تا آخر عمر به ناتوانی جنسی می انجامد و هیچ درمانی وجود نخواهد داشت. متأسفانه کمتر از یک درصد مردان از این موضوع مهم آگاه هستند. به همین دلیل این بیماران معمولاً بعد از 24 ساعت به پزشک مراجعه می کنند که خیلی دیر است و کاری نمی توان کرد. به همین دلیل با خانواده سعی می کنند مشکل را حل کنند که این امکان وجود ندارد و فقط یک متخصص می تواند مشکل را حل کند.
علت این عارضه چیست؟
علت ممکن است استفاده از داروهای اعصاب باشد دلایل دیگری نیز وجود دارد، برخی از بیماری های خونی می تواند علت این بیماری باشد افراد مبتلا به بیماری گلبول های قرمز مستعد ابتلا به آن هستند. اما گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی خود به خود اتفاق می افتد. مصرف کم یا زیاد مایعات نیز می تواند باعث این وضعیت شود.
بیماری های عفونی دستگاه تناسلی چیست؟
انواع مختلفی از بیماری های عفونی دستگاه تناسلی وجود دارد که می تواند ناشی از میکروب های رایج یا میکروب ها و ویروس هایی باشد که از طریق تماس جنسی منتقل می شوند. انواع قدیمی این بیماری ها سیفلیس و سوزاک هستند، اما امروزه بیماری های دیگری مانند ایدز و آنتی ژن های مقاربتی وجود دارد.
در خانمها عفونت مثانه هم مهم است و یک بیماری شایع است که باید مثانه را سریع تخلیه کنند، چون سیستم خروجی مثانه و ناحیه تناسلی خانمها به هم نزدیک است، احتمال عفونت بیشتر است. به همین دلیل معتقدیم عفونت مثانه در خانم ها یک یا دو بار در سال طبیعی است و آن را جدی نمی گیریم اما در صورت عفونت مثانه در آقایان باید آزمایشات لازم به طور جدی انجام شود.عفونت دیگر عفونت بیضه است که ممکن است بروز کند. در پسر، که می تواند مادرزادی یا خود به خود باشد.
لطفا اگر سوال یا راهنمایی برای مقاله دارید نکاتی برای پیشگیری از ناباروری مردان
این را در نظر داشته باشید، آن را با ما و سایر کاربران در بخش نظرات به اشتراک بگذارید
———————————————— ———————————————–
یک مجله اینترنتی دلگرم کننده
مرجان امینی