محلولی برای سیاه شدن آب سبزیجات
نسبت و ترکیب سبزیجات:
تره فرنگی 4 عدد: 400 گرم
گشنیز 1 عدد: 100 گرم تا حداکثر 150 گرم
جعفری 4 عدد: 400 گرم
شنبلیله یک هشتم: 50 گرم یا حداکثر 100 گرم
برگ چغندر یا اسفناج 1 واحد 100 گرم (اختیاری)
چند برگ سیر (اختیاری)، حدود دو برگ سیر در هر کیلوگرم سبزیجات
در سبزی کورمه از اسفناج یا برگ چغندر برای لعاب دادن سوپ استفاده می کنند. اما اسفناج بهتر از چغندر است. اگر برگ چغندر را به سوپ سبزیجات اضافه کنید، خیلی کم هم بزنید. چون آبگوشت را زیاد لعاب می دهد. به طور مشابه، اسفناج طعم بهتری نسبت به چغندر دارد.
شنبلیله به آب سبزیجات طعم می دهد، اما اگر زیاد اضافه کنید، آبگوشت تلخ می شود.
برای سیاه شدن سبزی سبز دو نکته اصلی و کاربردی وجود دارد.
1. اولین کار این است که سبزی خورش را در روغن زیاد و روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن کاملا طلایی شود.
یا می توانید مقدار کمی رب انار یا رب تمربهندی به خورش اضافه کنید تا سوپ سبزی سیاه شده درست شود.
از پودر لیمو عمانی در سوپ سبزیجات استفاده کنید که به طور طبیعی رنگ آبگوشت را تیره می کند.
باید بخوانید:
2. یه چیز دیگه اینه که وقتی سبزی رو سرخ میکنین میتونید مقداری دانه شنبلیله خشک اضافه کنید و سبزی رو تفت بدید. شنبلیله خشک آش سبزی را سیاه می کند، فقط مراقب باشید نسوزد که تلخ می شود! پاشیدن رازیانه خشک هنگام سرخ کردن سبزیجات سبز باعث تیره شدن آنها می شود. اما فراموش نکنید که اگر زیاد اضافه کنید ممکن است تلخ شود.
در 5 دقیقه آخر پخت نمک بزنید تا آبگوشت زودتر و بهتر جا بیفتد.