خبرگزاری ایلنا در 20 ژوئیه با سیدنادر نوربخش ، تحلیلگر امور اروپا مصاحبه کرد و نوشت: با توجه به ساختار پارلمانی آلمان ، که در آن مجریه مشروعیت خود را از قوه مقننه می گیرد ، انتخابات عمومی بوندستاگ (پارلمان) نخست وزیر و دولت بعدی را تعیین می کند. از طرف دیگر ، انتخاب آلمان به عنوان یک کشور مهم نه تنها در اتحادیه اروپا بلکه در جهان نیز تأثیرگذار خواهد بود. در انتخابات آینده ، دولت به صورت ائتلافی تشکیل خواهد شد ، که جای تعجب ندارد. اصولاً از سال 1961 تاکنون هیچ حزبی نتوانسته اکثریت بوندستاگ را بدست آورد. در این حالت ، احتمال حضور سه حزب در دولت ائتلاف نیز زیاد خواهد بود. این بدان دلیل است که ائتلاف فعلی بین دو حزب اصلی میانه و چپ میانه ، معروف به ائتلاف بزرگ ، در سالهای اخیر شاهد کاهش نسبی محبوبیت بوده است.
طبق آخرین نظرسنجی ها ، حدود دو ماه قبل از انتخابات ، اتحادیه دموکرات مسیحی حدود 29 درصد پیشرو است. این حزب سابقه 50 ساله پست های رهبری دارد که 16 سال آن مربوط به مرکل است. آرمین لشت نامزد حزب دموکرات مسیحی به جای مرکل است. از سوی دیگر ، در انتخابات پیش رو ، احتمال افزایش آرا of حزب سبز یکی از مواردی است که به آن پرداخته شده است. اگرچه صدای این حزب در نظرسنجی های اخیر به اندازه دو ماه پیش نیست ، اما با این وجود در رتبه دوم نظرسنجی ها قرار دارد و احتمالاً عملکرد بسیار قدرتمندتری نسبت به دور قبل دارد.
اکنون میزان محبوبیت حزب سبزها از انتخابات سال 2017 تقریباً دو برابر شده است و از 9٪ به 18٪ رسیده است و باربوك نامزدی خواهد بود كه از طرف سبزها برای پست صدارت معرفی خواهد شد. در رده بعدی سوسیال دموکرات ها (چپ میانه) قرار دارند که در حال حاضر در دولت ائتلاف هستند و شولتز نامزد سوسیال دموکرات ها برای سمت صدارت است. این حزب قدیمی مانند بسیاری از احزاب چپ میانه اروپا در سالهای اخیر با کاهش محبوبیت روبرو شده و به 16 درصد رسیده است. احزاب دیگر ، حزب دموکرات آزاد (FDP) ، راست افراطی (AFD) و چپ در صف های بعدی قرار دارند. در مورد راست افراطی ، لازم به ذکر است که AfD 10٪ محبوب را تحریم خواهد کرد. زیرا در آلمان ، برخلاف ایتالیا و اتریش ، احزاب اصلی از هرگونه اتحاد با راست افراطی امتناع می ورزند.
نوربخش در پاسخ به سوالی درباره سناریوهای احتمالی تشکیل دولت بعدی گفت: بر اساس آخرین نظرسنجی ها ، ائتلاف اتحادیه دموکرات مسیحی و سبزها نیز ممکن است از اکثریت لازم برای تشکیل دولت برخوردار باشند. با این حال سناریوهای دیگر مانند ائتلاف مستقر در جامائیکا (به دلیل شباهت رنگ پرچم) با حضور دموکرات های مسیحی و سبزها در کنار دموکرات های آزاد ، به راحتی اکثریت لازم را خواهند داشت. اتحاد به اصطلاح “چراغ راهنمایی” با سبزها علاوه بر سوسیال دموکرات ها و دموکرات های آزاد گزینه دیگری است. مذاکرات برای تشکیل دولت گاهی ماهها طول می کشد و حضور دو حزب از نظر ایدئولوژیک معمولاً کار را دشوار می کند.
وی در مورد احتمال پیروزی حزب دموکرات مسیحی در انتخابات آینده گفت: “در مطالعه و تجزیه و تحلیل انتخابات آلمان باید توجه داشت که برداشتهای مختلف می تواند از یک نتیجه حاصل شود.” به عنوان مثال ، در دور قبلی انتخابات سال 2017 ، اتحادیه دموکرات مسیحی بیشترین آرا را به دست آورد و در این رقابت پیروز شد و حزب سوسیال دموکرات در رده دوم قرار گرفت ، اما اگر درصد تغییر در دور قبلی را در نظر بگیریم ، حزب 2013 به عنوان “جایگزین برای آلمان” (AFD) که در آن زمان حتی صلاحیت حضور در پارلمان را هم نداشت ، ناگهان با حدود 13 درصد وارد بوندستاگ شد. بنابراین ، از این دیدگاه ، برخی حتی راست افراطی را به عنوان غافلگیر کننده و برنده اصلی این انتخابات معرفی کردند. به ویژه اینکه آرا of دو حزب برنده از نظر تاریخی به طور قابل توجهی کمتر از دوره های گذشته بود.
این محقق امور اروپا در پایان در پاسخ به این س whetherال که آیا سیل در آلمان بر انتخابات و مسابقات تأثیر می گذارد ، اظهار داشت: سیل مهلک اخیر در آلمان توجه بسیاری را به خود جلب کرده است که باید در واکنش چهره های مهم به این رویداد پرداخته شود. آرمین لاشت ، نامزد حزب دموکرات مسیحی ، هنگام سخنرانی رئیس جمهور آلمان در ادای احترام به قربانیان سیل ، مجبور شد از رفتار ناشایست خود عذرخواهی کند. از سوی دیگر ، بازدید مرکل از مناطق سیل زده پوشش رسانه ای بسیار مثبتی داشت. از طرف دیگر ، لزوم توجه به تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین ، به ویژه پس از جاری شدن سیلاب و افزایش دمای پایین تابستان در اروپا ، به معنای پر رنگتر شدن گفتمان حزب سبز در آخرین رویداد خواهد بود. البته این شرط درست است تا زمانی که رای دهندگان معتقدند که سیل اخیر ناشی از تغییر اقلیم بوده و به سیاست های زیست محیطی برای مقابله با آنها اعتقاد دارند. راست افراطی AFD تنها کشور آلمانی است که با توافق پاریس مخالفت می کند و می گوید سیل کنونی طبیعی است و هیچ ارتباطی با فعالیت های انسانی ندارد.