ترشی و نمک یکی از ادویه های خوشمزه ایرانی هاست که در پاییز و زمستان از آن استفاده می کنند. خانم های خانه دار هر خانه با توجه به ذائقه و هنر منحصر به فرد خود و البته با توجه به ذائقه خود و خانواده خود چندین نمونه ترشی و نمک تهیه می کنند.
مهم نیست که غذای پخته خوشمزه شما چقدر خوشمزه و عالی باشد، باز هم برای افزایش اشتها و همچنین هضم راحت تر به ادویه هایی مانند ترشی و نمک نیاز دارید، ترشی هایی مانند: پرتقال، ترشی مخلوط، ترشی گوجه فرنگی، فلفل، ترشی و ترشی و … نمونه هایی از ترشی ها هستند که طعم های مختلفی دارند.
این ترشی علاوه بر طعم تازه، فواید زیادی دارد و به راحتی تهیه می شود. با در نظر گرفتن نکات ذکر شده در این مطلب و همچنین کمی دقت و طعم می توانید به راحتی یکی از ترشی های تریت خوشمزه را تهیه کنید و از طرز تهیه نخود دلگرم شوید.
مواد لازم برای ترشی نخود سبز
- 500 گرم گوجه فرنگی را رنده کنید
- 1 کیلوگرم نخود
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز زیاد
- مقدار زیادی سرکه انگور قرمز
- سیر فراوان
- نمک به اندازه کافی
طرز تهیه خیار نخودی
ابتدا نخودها را تمیز کرده و خوب بشویید و بعد از شستن نخودها کمی آب گوجه فرنگی را داخل شرپا بریزید و روی آتش بگذارید (با دمای ملایم) و منتظر بمانید تا گوجه فرنگی کاملا جذب نخود فرانجو شود.
در این مرحله از طرز تهیه خیار نخودی، حرارت زیر شرپا را خاموش کنید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه خنک شوند، وقتی خوب سرد شدند؛ همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید و در شیشه های درب دار بریزید و سرکه و رب گوجه فرنگی را مخلوط کرده و در آخر روی نخودها بریزید تا مخلوط سرکه و رب به خوبی سطح مواد را بپوشاند و دلیلش این است که اگر ترشی جا مانده باشد بیرون، کپک می زند.
در شیشه را ببندید و ترشی را به مدت 1 هفته بگذارید بماند.
باید بخوانید:
خواص نخود پخته و نپخته
خواص نخود فرنگی: نخود فرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان ها مفید است. آنها منبع غنی ویتامین K1، اسید فولیک و ویتامین B6 هستند.
چند نکته طلایی برای ترشی نخود فرنگی
مواظب باشید بعد از آخرین مرحله شیشه ها را از قابلمه خارج نکنید تا آب کاملا خنک شود و بعد شیشه ها را بردارید زیرا شیشه ها نه گرم هستند و نه سرد و ترک نمی خورند.
میزان تندی یا شوری این ترشی به ذائقه شما می باشد اما نباید زیاد نمک زده شود و شور نباشد.
سیر را باید طوری استفاده کرد که فقط عطر آن حس شود اما طعم آن در ترشی بر طعم های دیگر برتری نداشته باشد.
در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از کپک زدن سرکه را قبل از مصرف چند دقیقه بجوشانید و بعد از خنک شدن روی مواد بریزید، سرکه را نیز روی مواد بپوشاند.
ظروف ترشی را در جای خنک و خنک نگهداری کنید.
نخود فرنگی گیاهی است که میوه آن مانند غلاف و حاوی دانه های گوشتی است که آن را به صورت نخود می شناسیم و مصرف می کنیم.
نخود نوعی حبوبات است که علاوه بر پخته شدن از مواد اولیه آن نیز استفاده می کند; تنها 5 درصد نخود خام به فروش می رسد و مورد استفاده قرار می گیرد و مابقی کنسرو، منجمد و ترشی است.
ترشی نقش مهمی در رژیم غذایی و البته سلامتی ما دارد و مهمترین آنها را می توان بهبود عملکرد دستگاه گوارش دانست که علاوه بر ترشی و نمک باعث افزایش اشتها می شود. ترشی های مختلف با مواد مختلفی تهیه می شوند و همچنین طعم های متفاوتی دارند.