به گزارش آژانس فارس از نیشابور ، در یک بعد از ظهر گرم اوت در کیلومتر 7 جاده سبزوار به گلخانه گلپاد می روم. “یک گل نعمتی است که از بهشت فرستاده شده است” نشستم و با خالق این بهشت زمینی صحبت کردم تا جزئیات موفقیت ها و شکایاتش در زمینه کارآفرینی را برایم بازگو کنم.
سمیه مختاری ، استاد علوم گیاهی ، با تولید سالانه بیش از 400000 دسته گل در گلخانه ای مجهز و صنعتی ، به طور مستقیم و غیرمستقیم برای 50 نفر اشتغال ایجاد می کند و محصولات خود را به بازارهای داخلی و خارجی ارسال می کند.
“من از دوران ابتدایی به گل و گیاه علاقه داشتم. جالب اینجاست که هرچه کاشتم خیلی سریع رشد کرد. در سال 1990 ، در زمان دفاع از پایان نامه کارشناسی ارشد ، ارتباط صنعت و دانشگاه در ذهن من ایجاد شد و تصمیم گرفتم مقابله کنم چالش های بخش کشاورزی
مختاری تأکید می کند: “بعد از فارغ التحصیلی ، مهمترین دغدغه من شروع کار تولیدی بود ، زیرا رشته تحصیلی من به دلیل کارشناسی ارشد کار با گیاهان بود و علاقه زیادی به گل در محصولات کشاورزی داشتم ، که در قالب گلخانه تولید شد ، من گل را انتخاب کردم.
وی کار خود را با وام سه میلیون تنی ، گلخانه ای به مساحت 200 متر مربع و تولید گل گلدان آغاز کرد ، اما به تدریج کار خود را آغاز کرد و اکنون یک گلخانه مجهز و صنعتی به مساحت 10 هزار متر ، گلخانه ای با 15 نیروی ثابت را مدیریت می کند. و 50 نیروی فصلی زن سالانه 400000 دسته گل تولید و به بازار عرضه می کند.
مختاری یادآوری می کند: “دو سال اول به دلیل کمبود تجربه دشوار بود. اگرچه رشته تحصیلی من مربوط به کار من بود ، اما من هیچ تجربه عملی در تولید گلخانه نداشتم ، بنابراین واضح است که بین صنعت و تحصیلات دانشگاهی تفاوت وجود دارد.” واضح بود که من فقط با اتکا به علم دانشگاهی نمی توانم کار را به درستی انجام دهم ، بنابراین دو محصول اول یک تجربه سخت و مضر بود. خوشبختانه ، پس از کمک گرفتن از مشاوران و پس از یک دهه کار شبانه روزی ، 15 انواع گلهای شاخه بریده در بهار و پاییز در گلخانه گل می کارند و در اواخر زمستان و تابستان برداشت می شود.
وی ضمن مراقبت از گلهایش می گوید: محصولاتش به بازار گل مشهد ، بازار گل فتح آباد ارسال می شود و برخی از آن در شهرها و استانهای همجوار ، بعضی از گلها به عشق آباد ، تركمنستان می روند ، در واقع محصول اصلی به بازار گل و برخی از آن به فروشگاه آنلاین هر روز به مشتریان تحویل داده می شود. شما می توانید آنچه را که او می گوید ، برق خوشبختی را در چشمان او به وضوح ببینید.
این تولید کننده برتر خراسان رضوی می افزاید: سال گذشته به دلیل شیوع ویروس ویروس کرونا و بسته شدن مطلق بازارهای داخلی و خارجی حدود 600 میلیون تن از دست دادم و این بزرگترین آسیب به گلخانه در یک دهه گذشته بود. البته بزرگترین مشکلی که من و تولیدکنندگان در حوزه کشاورزی با آن روبرو هستیم نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی است که به دلیل تورمی که شاهد آن هستیم و درآمدزایی کم ، در کشور ما توجیه اقتصادی ندارد. بخش تولید. این امر دشوار است ، و همچنین تعرفه های بالا در سیستم های بانکی با تولید بالا ، به ویژه در بخش کشاورزی ، و این کمیسیون ها در نظر گرفته نمی شوند.
وی گفت: “من مشکلی در فروش بازارهای داخلی ندارم ، اما نگرانی بزرگ من صادرات گل به کشورهای همسایه است. در حال حاضر با کمک بازار گل مشهد ، گلها فقط به ترکمنستان صادر می شوند.”
مختاری که بهترین تولید کننده است ، تأکید می کند: “به دلیل تحریم ها و عدم واردات ، ما باید بذر گل را با قیمت بسیار بالایی در بازار قاچاق کنیم ، بنابراین به ناچار از نهال های قدیمی گلخانه استفاده می کنیم که متاسفانه این نهال ها به مرور زمان بیمار می شوند و کاهش کیفیت محصول ، قیمت سموم دفع آفات و کودها نیز افزایش یافته است ، بنابراین قیمت محصول بسیار افزایش یافته است ، که با صادرات برخی از محصولات حل می شود ، زیرا به عنوان ورودی ما باید محصول خود را صادر کنیم ، بنابراین سیستم می تواند به درستی مدیریت شود و می توانیم شاهد افزایش تولید باشیم.
وی با بیان اینکه پرورش گل پر جنب و جوش و سودآور است ، افزود: سال گذشته بهترین تولید کننده استان خراسان رضوی شدم و طی سه سال مدیریت بهترین مدیر عامل نیشابور در یک سال شدم.
این کارآفرین سیستم گلخانه مجهز خود را مدیون مرکز رشد و فناوری در پارک نوشا است و می گوید: “با همکاری دانشکده کشاورزی در نیشابور ، دانشجویان 240 ساعت را در این گلخانه می گذرانند و وارد بازار کار می شوند. این گلخانه برای دوره های علمی و عملی ؛ همچنین با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی نیشابور ، افرادی که تصمیم به ساخت گلخانه دارند برای مدل سازی به آن گلخانه می آیند.
مختاری پس از سالها کار در میان گلها و فروش این محصولات زیبا ، از قبل سلیقه افراد این حوزه را می داند و می گوید: مردم علاقه زیادی به گلهای بنفش دارند اما گلهایی با گلهای لیمو ، صورتی و سفید بیشتر در بازار استفاده می شود ؛ در بهار من میخک ، گل لیسینتوس ، عروس و گل هایپر را می کارم و آنها را در تابستان ، در فصل پاییز من گل شقایق ، فریزیا ، عنبیه ، گل داودی ، سنبل ، گل لاله و گل نرگس می کارم و آنها را در زمستان برداشت می کنم ، اما امسال یک گل جدید نیز به نام لوپین کاشتم.
وی با بیان اینکه در کشور ما با این آب و هوای خوب و زیبا ، مکان بوم گردی کشاورزی بسیار خالی است ، گفت: ما می خواهیم یک مجموعه گلخانه ای چند هکتاری با گیاهان خاص ایجاد کنیم و در زمینه بوم گردی کشاورزی کار کنیم و گردشگران داخلی و خارجی را جذب کنیم. “سالهاست که شاهد این امر در سرزمین گلها در هلند هستیم.
این کارآفرین نیشابور یادآوری می کند: “من عاشق شغل و حرفه ام هستم. من هر روز صبح ساعت 5 صبح از خواب بیدار می شوم و امیدوارم شکوفه ها را ببینم و روزانه 14 ساعت در گلخانه کار می کنم.”
با این حال ، کار در گلخانه از وظایف مادر و همسرش غافل نشده است. تنها شغل او ورزش است و روزانه یک ساعت به شنا و تنیس می پردازد. نتیجه 24 سال زندگی وی دو فرزند ، یک پسر 20 ساله و یک دختر 10 ساله است ، وی چهار سال پیش سرپرستی خود را پذیرفت.
وی می گوید: “اوقات فراغت خود را معطوف به کارهای خانه و مسئولیت های یک مادر و همسر می کنم و مواردی مانند بیرون رفتن ، خرید و خرید ، رفتن مداوم به مهمانی ها و تماشای تلویزیون برای من منطقی نیست.” تلویزیون من یکی ندارم
این استاد علوم گیاهی بیان می کند که همه افراد خانواده او می گوید: “آنها در این حرفه زندگی می کنند و در کنار من هستند.” این حرفه مشکلات را برطرف می کند.
انتهای پیام / 70068