مصرف اسید فولیک که فولات یا ویتامین B9 نیز نامیده می شود، یکی از موادی است که از ایجاد اختلالات لوله عصبی در جنین جلوگیری می کند. رویدادی که می تواند هر سال از هر 1000 بارداری یک مورد را تحت تاثیر قرار دهد. مطالعات نشان می دهد که مصرف اسید فولیک در دوران بارداری باعث کاهش یا پیشگیری از بروز اختلالات عصبی در جنین به دلیل بسته شدن نادرست لوله عصبی در اوایل بارداری می شود.
خواص اسید فولیک
برخی از این اختلالات عبارتند از: اسپینا بیفیدا (احتباس پایه مهره ها که باعث ظاهر نخاع و اعصاب می شود). آنسفالیت (فقدان مادرزادی مغز و نخاع)؛ و آنسفالیت (برآمدگی مغز داخل حفره ای در دیواره جمجمه). در مادرانی که یک ماه قبل از بارداری دوز توصیه شده (400 میکروگرم در روز) اسید فولیک را مصرف کرده و تا پایان سه ماهه اول آن را ادامه داده اند، بروز این بیماری ها در جنین کمتر گزارش شده است.
این دلیل خوبی برای هر زن باردار برای شروع مصرف این ماده حتی قبل از بارداری است. علاوه بر این، برخی مطالعات افزایش خطر سقط جنین، شکاف کام و لب، اختلالات اندام و انواع خاصی از اختلالات قلبی را در نوزادان مادرانی که در دوران بارداری اسید فولیک کافی مصرف نکردهاند، نشان دادهاند.
بدن شما برای ساخت، ترمیم و عملکرد صحیح DNA به این ماده مغذی نیاز دارد. DNA نقشه ژنتیکی ما را تشکیل می دهد و سنگ بنای سلول ها است، بنابراین در دوران بارداری زمانی که سلول ها به سرعت تکثیر می شوند و رشد می کنند، مقدار زیادی اسید فولیک مورد نیاز خواهد بود. از سوی دیگر، اسید فولیک در فرآیند متابولیکی پیچیده دیگری نقش دارد که در آن اسید آمینه به نوع دیگری تبدیل میشود و در صورت کمبود فولات در بدن، افزایش آن میتواند منجر به اختلالات لخته شدن خون، جدا شدن جفت، سقط جنین شود. .
در نهایت اسید فولیک نیز در تولید گلبول های قرمز نقش دارد و کمبود اسید فولیک نیز باعث کم خونی مادر می شود. اسید فولیک اضافی ممکن است چندین بار یا زمانی که مادر به آن نیاز دارد (مانند بیماری کرون یا اعتیاد به الکل) مورد نیاز باشد.
علائم کمبود این ماده چیست؟
علائم کمبود اسید فولیک ممکن است پنهان باشد و علائم خاصی برای تشخیص وجود نداشته باشد. ممکن است فرد دچار اسهال، کاهش اشتها، کاهش وزن، ضعف، زخم در دهان و زبان، سردرد، تپش قلب و تحریک پذیری شود. اگر کمبود اسید فولیک در بدن شما خفیف باشد، ممکن است علائم واضحی نداشته باشید، در حالی که تأثیر منفی بر روی جنین در حال رشد بسیار مهم و جدی خواهد بود. بنابراین، همه زنان در سنین باروری باید اسید فولیک مصرف کنند، حتی اگر به نظر مشکلی برای سلامتی نداشته باشند.
چه مقدار اسید فولیک نیاز دارم؟
یک ماه قبل از شروع بارداری، برای کاهش خطر نقص لوله عصبی در جنین، باید روزانه 400 میکروگرم اسید فولیک مصرف کنید. رشد لوله عصبی حدود هفته سوم پس از لقاح آغاز می شود و این ممکن است همزمان با زمانی باشد که به تازگی از بارداری مطلع شده اید. از آنجایی که اکثر بارداری ها بدون برنامه ریزی قبلی ممکن است اتفاق بیفتد، کارشناسان بهداشت عمومی بر این باورند که بهتر است تمام زنان در دوره باروری روزانه اسید فولیک مصرف کنند.
این مقدار حتی از لحظه بارداری افزایش می یابد و باید 600 میکروگرم تا 1 میلی گرم اسید فولیک در روز مصرف کنید. از آنجایی که اسید فولیک یک ویتامین محلول در آب است، بدن بیش از نیاز خود دفع می کند، بنابراین برای مدت طولانی در بدن ذخیره نمی شود و باید روزانه جایگزین شود.
یک مطالعه نشان داد که سطح فولات در خون زنان باردار چاق کمتر از زنان لاغر و کوچک است و مادران تازه متولد شده بیشتر احتمال دارد به نقص لوله عصبی مبتلا شوند. اما رابطه دقیق بین این دو موضوع هنوز به طور کامل مشخص نشده است.
زنانی که دارای فرزندی با اختلال لوله عصبی هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات در بارداری بعدی هستند. بنابراین به این دسته از زنان باردار توصیه می شود که حدود ده برابر بیشتر از افراد عادی یعنی 4 میلی گرم اسید فولیک در روز مصرف کنند و مانند سایرین از یک ماه قبل از بارداری شروع و حداقل تا پایان سه ماهه اول بارداری ادامه دهند. بارداری.
آیا باید مکمل های ویتامین مصرف کنم؟
حتماً باید هر روز اسید فولیک را به عنوان مکمل مصرف کنید. حتی اگر فردی هستید که به اندازه کافی میوه و سبزیجات تازه مصرف می کنید، بهتر است این ماده را به صورت قرص به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. اگر حالت تهوع در اوایل بارداری مانع از مصرف منظم ویتامین ها در این دوران می شود، حداقل می توانید قرص فولیک اسید را جداگانه تهیه کنید و به دلیل حجم کم خوردن آن آسان است.
بهترین منابع غذایی کدامند؟
برخی از محصولات غلات مانند آرد، غلات صبحانه و ماکارونی با اسید فولیک غنی شده اند. یک رژیم غذایی متعادل می تواند به شما کمک کند نیاز خود به اسید فولیک را برآورده کنید. مصرف روزانه یک فنجان غلات غنی شده به همراه صبحانه همراه با شیر و یک لیوان آب پرتقال می تواند نیمی از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را برطرف کند. برخی دیگر از موادی که به طور طبیعی حاوی اسید فولیک هستند عبارتند از میوه هایی مانند پرتقال و توت فرنگی، حبوبات مانند عدس، مخمر آبجو، سویا، غلات و سبزیجات با برگ تیره مانند کلم بروکلی، نخود فرنگی و مارچوبه.