مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

حقایقی از زندگی آقای دوربین مخفی امیرحسین قهرایی + تصاویر

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



بیوگرافی امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی بازیگر و کارگردان ایرانی است. او به دلیل برنامه «شوخی با ستارگان» به «آقای دوربین مخفی» معروف است. برنامه «شوخی با ستارگان» یک دوربین مخفی بود که در سال 1392 منتشر شد.









نام و نام خانوادگی :

امیرحسین قهرایی

متولد

1332

اهل

اصفهان

وضعیت تاهل

متاهل ( همسر فوت شده )

حرفه

کارگردانی


برجسته ترین فعالیت کاری امیرحسین قهرایی ساخت نمایش عروسکی جذاب و پربیننده دهه شصت به نام چاق و لاغر بوده است .


بیوگرافی امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی در جوانی


امیرحسین قهرایی متولد سال ۱۳۳۲ در اصفهان ایران و فارق التحصیل رشته فیلمسازی و کارگردانی از انگلستان در سال ۱۹۷۷ از همان ابتدای شروع کار به عنوان کارگردان در صدا و سیما علاقه به ساختن فیلم های کمدی داشت.


همسر امیرحسین قهرایی


نسرین رفشا همسر امیرحسین قهرایی


ازدواج و همسر امیرحسین قهرایی


همسر امیر حسین قهرایی نسرین رفشا نام دارد .


نسرین رفشا نیز از فیلنامه نویس های کشور محسوب می شد . در بسیاری از کارهای امیرحسین قهرایی همسرش نسرین رفشا به عنوان نویسنده او را همراهی میکرد


فوت همسر امیرحسین قهرایی


همسر امیرحسین قهرایی نسرین رفشا 5 سال پیش در آبان ماه در بیمارستان شریعتی اصفهان مورد عمل جراحی مغز قرار می گیرد و متاسفانه و بر اساس گفته های امیرحسین قهرایی بر اثر عدم رسیدگی در بیمارستان جان خود را از دست می دهد .


بیوگرافی امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی در مورد فوت همسرش نوشت :نسرین من ، همسرم ، پاره تنم ، رفت و من رو تنها گذاشت. واقعا که زندگی چه رسم ناجوانمردانه ایست. همه چیز را به تو میدهد و بعد ناگهان از تو پس میگیره . ای خدا نه به اون دادن هات و نه به اون واپس ستاندن هات! و اینچنین بود که تو عادل شدی


separator line


فرزند امیرحسین قهرایی


به نظر می رسد امیر حسین قهرایی فرزندی ندارد و سالهاست که در کنار یک سگ زندگی می کند


زندگینامه امیرحسین قهرایی


زندگینامه امیرحسین قهرایی کارگردان چاق و لاغر


سریال های امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی قبل از شروع کار دوربین مخفی کارگردان دو سریال بوده است


  1. سریال علی کوچولی

  2. سریال چاق و لاغر

  3. فیلم سینمایی بازیووو


امیرحسین قهرایی یکی از هسته‌های مرکزی تولید برخی محصولات کودک دهه شصت و از جمله «چاق و لاغر» و «علی کوچولو» بود؛ مجموعه هایی خاطره انگیز که هرچند هیچ گاه در سالهای اخیر بازپخش‌شان روی آنتن نرفت اما همچنان به عنوان محصولات مخاطب‌پسند کودکان آن دوران محسوب می شوند .


امیرحسین قهرایی مدتی به فکر تولید نسخه دوم چاق و لاغر نیز افتاد اما با برخورد به موانعی از انجام آن منصرف شد


امیرحسین قهرایی مدتها به دنبال تولید نسخه ای امروزی از مجموعه عروسکی «چاق و لاغر» بوده است


زندگینامه امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی و دوربین مخفی


آغاز کار دوربین مخفی امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی در سال ۱۳۷۰ نگارش و کارگردانی و تولید اولین برنامه های دوربین مخفی خود (با همکاری بیژن بیرنگ و مسعود رسام) را آغاز کرد.


پس از آن شرکت سیما فیلم به او سفارش ساخت ۵۲ برنامه دوربین مخفی داد .


عکس های امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی کارگردان


این برنامه ها بسیار موفق بودند و بلا فاصله سری دوم و سوم و چهارم این برنامه ها را به سفارش کانال های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ساخت .


هر یک از این سریال ها متشکل از ۵۲ آیتم ۴ تا ۱۵ دقیقه ای بودند.


پس از آن برنامه لحظه های دیندی را برای شبکه ۵ و برنامه دوربین کنجکاو را برای شبکه آموزش ساختند که یکی از پر بینده ترین برنامه های سال ۸۸ بود و هم اکنون نیز برنامه دوربین کنجکاو از شبکه آموزش پس از چندین بار تکرار در حال پخش می باشد که نشان دهنده درخواست بالای بیننده گان از تکرار این برنامه است .


بیوگرافی امیرحسین قهرایی ، عکس های امیرحسین قهرایی


شوخی با شما


شوخی با شما عنوان یکی دیگر از کارهای دوربین مخفی امیرحسین قهرایی بود که در قالب نمایش خانگی ساخته شد اما بیشتر از نسخه های اصلی این نسخه‌های قاچاق بود که دست به دست شد و سود فراوانی به جیب قاچاقچیان واریز شد


امیرحسین قهرایی کارگردان


شوخی با ستارگان


شوخی با ستارگان یک دوربین مخفی چهارقسمتی بود که با کمک شرکت در فاصله‌های زمانی با کمک شرکت بیک تهیه شده و در سال ۱۳۹۲ منتشر شد. این برنامه توسط امیرحسین قهرایی که از اولین سازندگان دوربین مخفی در ایران است ساخته شد.


شوخی با ستارگان پژمان بازغی


در شوخی با ستارگان با عنوان سرقت مسلحانه بازیگران به بوتیک می‌رفتند و دو نفر به ظاهر بدون اینکه اسلحه‌ای داشته باشند برای دستبرد زدن به بوتیک می‌آمدند و بازیگران را تهدید می‌کردند.

در این آیتم افرادی چون رضا توکلی، امیریل ارجمند، پژمان بازغی و … روبروی دوربین مخفی قرار گرفتند.


ماجرای دستمزد 40 میلیونی مازیار فلاحی برای شوخی با ستارگان


مازیار فلاحی در مجموعه شوخی با ستارگان حاضر سکانسهای لازم با حضورش هم ضبط می شود اما بعد از پایان کار به ناگاه از این گفت که ۴۰ میلیون تومان میخواهد تا رضایت دهد از سکانسهایش استفاده شود و همین باعث می شود که از مجموعه حذف شود


امیرحسین قهرایی در این رابطه گفت : این درخواست غیرمنتظره بود. ما باید حداقل ۴۰ هزار نسخه فیلم میفروختیم که با احتساب هزینه‌های تولید و تبلیغات بتوانیم پول ایشان را پرداخت کنیم و طبیعی است که در تولید مجموعه‌هایی مانند این، چنین بودجه ای نبود. این شد که کلا قید استفاده از آیتم فلاحی را زدیم.


بیوگرافی امیرحسین قهرایی


کارگردان قلابی


یکی از آیتم‌های این برنامه کارگردانی بود که مثلاً از امریکا آمده و با سینمای ایران آشنایی ندارد. اولین آیتم این برنامه با حضور باران کوثری بود که نقش آن را خود قهرایی بازی می‌کرد که گریم شده بود و به لهجه اصفهانی صحبت می‌کرد. بقیه قسمت‌های این آیتم را سیروس سپهری بازی می‌کرد.


کارهایی که موجب شک بازیگران می‌شد، پوشیدن پیژامه صورتی توسط سپهری و جوراب‌های دخترانه، و فیلمنامه بچگانه و مسخره (شازده کوچولو- پری دریایی با رابعه اسکویی) بود و در آن با بیژن بنفشه خواه، رابعه اسکویی، حسن جوهرچی، شهره سلطانی، کیانوش گرامی، لاله صبوری، زهره حمیدی و سحر ولدبیگی شوخی شد.


دعوت به بوتیک


در این آیتم جهانگیر کوثری (که تهیه کننده شوخی با ستارگان نیز بود) قبل از فیلمبرداری مخفی از هنرپیشگان مرد می‌خواست که به یک بوتیک مشخص در شمال شهر بروند و لباسی برای خود به دلخواه انتخاب کنند. این آیتم دو نوع بود:


دزدی از بوتیکدر این آیتم، قرارگذاشته شده بود که صاحب بوتیک به طبقه بالا رفته و راننده‌ای که بازیگر را به بوتیک رسانده بود جلوی چشم بازیگر از بوتیک لباسهای گرانقیمت برداشته و در کیف بزرگ خود بگذارد. سپس هنگام بیرون رفتن آلارم‌هایی که روی لباسها است صدا بدهد و صاحب بوتیک (به ظاهر) شک کند. در این آیتم مهران غفوریان، مهرداد صدیقیان، مهدی صباحی و کامران تفتی در مقابل دوربین مخفی قرار گرفتند.


هویت دروغ بازیگر


در این آیتم که در جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان اصفهان برگزارشد، با سه بازیگر شوخی شد. به این صورت که در هنگام مصاحبه، فردی آن را قطع کرده و هویت بازیگری دیگر را به او نسبت می‌داد و باعث اختلال در مصاحبه می‌شد. افرادی که مورد شوخی قرار گرفتند: لیلا بلوکات (الهام حمیدی)، مارال فرجاد (نیوشا ضیغمی) و امید زندگانی (امین حیایی).

رادیو اکتیو


در این آیتم از بازیگری دعوت می‌شد. ناگهان فردی با لباس تیمارستان آمده و با بازیگر روبوسی می‌کرد. چند لحظه بعد آمبولانس سر رسیده و به بازیگر گفته می‌شد که بدن او به رادیو اکتیو آلوده شده است. سپس به او می‌گفتند که برای از بین رفتن آن درخت را بغل کند، خود را روی فویل غلت دهد و بالا و پایین بپرد … ! در این آیتم با امیر نوری، احمد یاوری، رامسین کبریتی، سیامک اشعریون و محمود بصیری (که فریب نخورد) شوخی شد.


شوخی با ستارگان پرویز پرستویی


در این آیتم که دوربین درست روبروی چشم بازیگر قرارداشت، به ظاهر برنامه تلویزیونی در جریان جشنواره فیلم فجر برگزار شده و از بازیگران دعوت می‌گردد تا مصاحبه کنند. اما مجری در طی حرف زدن بازیگر ناگهان دست و پاچلفتی بازی در می‌آورد: از صندلی می‌افتد، با لگد میز را می پراند، از پشت می‌افتد و … تا ببینند که عکس العمل بازیگر چیست و آیا می‌تواند رشته کلام را از دست ندهد؟


در این آیتم با بهناز توکلی، محمد متوسلانی، محمود بنفشه خواه، پرویز پرستویی، حسام نواب صفوی و بیوک میرزایی شوخی شد.


بیوگرافی امیرحسین قهرایی


زندگینامه امیرحسین قهرایی


امیرحسین قهرایی در دورهمی


مصاحبه امیرحسین قهرایی


در ادامه مصاحبه امیرحسین قهرایی با روزنامه جام جم را مطالعه می کنید


چه عاملی سبب شد تا شما به سمت تولید دوربین مخفی بروید؟


شوخی کردن از دوران کودکی در ذاتم بود، یعنی ناگهان تصمیم به ساخت دوربین مخفی نگرفتم. چون از دوران کودکی شوخی‌های مختلف انجام می‌دادم منظورم این است که طنز باید در ذات انسان باشد تا سراغ ساخت اثر در این رابطه برود. فردی که جدی است نمی‌تواند در گونه طنز موفق باشد. من آقایان علیرضا خمسه، رضا عطاران، رامبد جوان یا مهران مدیری را مثال می‌زنم که طنز در وجودشان هست و برای طنز ساخته شده‌اند و می‌توانند یک چیز جدی را به طنز بکشانند و استعدادش را دارند.


چه زمانی برای نخستین مرتبه دوربین مخفی وارد ایران شد؟


برای نخستین مرتبه حدود بیست و هشت سال پیش در سریالی با نام «گشت و گذار» محصول گروه اجتماعی شبکه اول سیما بود که من کارگردانی قسمت‌هایی از گزارش‌هایش را بر عهده داشتم که از این قسمت‌ها دوربین مخفی را آغاز کردم. سپس برنامه‌های دوربین مخفی «شما و دوربین» را برای شبکه تهران ساختم و ادامه داده‌ام و تاکنون هزار آیتم دوربین مخفی تولید کرده‌ام.


اصلا هدف تان از تولید دوربین مخفی چه بود؟


مجموعه «شوخی با ستارگان»، «شوخی با هنرمندان» و «شوخی با شما» را با این هدف تولید کردیم که روی انسانی ستارگان، بازیگران، ورزشکاران و خوانندگانی که شما دوست شان دارید ببینید، علاوه بر آن می‌خواهیم بگوییم که در مقابل یک اتفاق یکسان هر کدام از افراد مطرح عکس العمل‌های متفاوت انجام می‌دهند و چیزی بیاموزیم.


به نظر شما تفاوت بین دوربین مخفی ایرانی با خارجی در چیست؟


طنز به فرهنگ مملکت بستگی دارد، اگر لطیفه انگلیسی را به فارسی ترجمه کنند یا برعکس آن شاید نخندیم. چون طنز ریشه در فرهنگ هر مملکتی دارد. ممکن است من بعضی ازکارهای طنزخارجی را بتوانم برگردان کنم اما مجبورم ایرانیزه‌اش کنم. یعنی ممکن است کاری برایم جالب باشد از آن ایده بگیرم ولی ایرانی می‌کنم و با فرهنگ اینجا می‌سازم خود من هم از کارهای خارجی ایده گرفته‌ام.


فرق طنز من با خارجی این است که در دوربین مخفی خارجی بیشتر در لحظه اتفاق می‌افتد یعنی یک لحظه شوک وارد می‌کنند تا شما بخندید. اما در طنزهای من ممکن است شوخی را با یک فرد 10 دقیقه ادامه دهیم و او را تحت شرایط خاصی قرار دهیم.


ویژگی برنامه‌های دوربین مخفی در ایران چیست؟


اگر فردی می‌خواهد درباره دوربین مخفی فیلم بسازد ابتدا باید روحیه طنز داشته باشد و اگر نیست بیهوده حیطه طنز را آلوده نکند. متاسفانه عده‌ای در این رابطه دست به تولید اثر می‌زنند که خودشان از طنز کم‌ترین بهره‌ای نبرده‌اند. اگر «علیرضا خمسه» دوربین مخفی بسازد خیلی خوب و موفق خواهد شد چون زمینه طنز در وجودش هست. اما فردی که از طنز بویی نبرده به نظرم آمدن او در این حوزه فقط وقت تلف کردن است.


معتقدم در تولید دوربین مخفی باید فردی را که در مقابل دوربین قرار می‌دهید، اذیت نکنید. نباید اعصاب تماشاچی را خورد کنید که از دستت ناراحت شود بلکه باید تماشاچی بخندد. باید شما یک موقعیت طنز به وجود بیاورید و نامش را دوربین مخفی بگذارید.


منظورم این است که موقعیت باید طنز باشد نه این که شما فردی را بترسانید یا مثلا یک عقرب توی یقه پیراهن یا جیبش بندازید و سبب خنده دیگران شوید. این که طنز نمی‌شود! برخی این کار را انجام می‌دهند و عقرب توی یقه فردی می‌اندازند اگر چه نیش عقرب را کشیده‌اند اما آن فرد می‌ترسد، معتقدم این کار طنز محسوب نمی‌شود. این نکته را هم بگویم که با افرادی که سنی از آنها گذشته شوخی‌های وحشتناک نمی‌کنم.


آیا در سال‌های تولید دوربین مخفی اتفاق افتاده که مردم یا هنرمندان معروف از شوخی‌تان ناراحت شوند؟


تاکنون با 300 نفر شوخی کرده‌ام و ممکن است از میان آنها سه نفرشان بنا به دلایلی ناراحت شده باشند. من همیشه وقتی می‌خواهم شوخی‌ای را شروع کنم دعا می‌کنم که اگر فردی قرار است ناراحت شود اولین نفر نباشد تا روحیه عوامل تخریب نشود چون به محض این که تیم ناراحت شود روی همه تاثیر می‌گذارد.


مثلا در شوخی با ستارگان آن قسمتی که رضا توکلی خیلی وحشت کرد آخرین شوخی‌ام بود اگر اولی بود شوخی‌های دیگر را ملایم‌تر می‌کردم و نگران می‌شدم نکند آنها می‌ترسند.


مشکلات تولید دوربین مخفی به چه عواملی بستگی دارد؟


بزرگ‌ترین مشکل من یافتن بازیگر است، یعنی بازیگری را باید پیدا کنم که به جای من بازی و شوخی کند. من برای کارم از بازیگران تئاتر استفاده می‌کنم که در مقابل عکس‌العمل‌ها بتوانند بداهه بازی کنند، بنابراین بخش زیادی از کارم صرف انتخاب بازیگر می‌شود.


در مدت 16 روز من از 50 نفر تست گرفتم و از میان آنها 5 ـ 4 نفر را انتخاب کردم که دو نفرشان را هم به دلیل ناتوانی در اجرا اخراج کردم. بعد از انتخاب بازیگر مشکل بزرگ دیگرمان آوردن افراد در تله‌مان است، یعنی جایی که دوربین کار گذاشته شده و موقعیت شوخی را فراهم کرده‌ایم.


مثلا با مازیار فلاحی یا شهرام شکوهی شوخی کردیم و می‌خواستیم توی کار بیاوریم که کار سختی بود چون آدم‌های معروفی هستند و هزار دغدغه و درگیری دارند و وقت ندارند و معمولا دو ـ سه نفر همراه‌شان هستند و باید آنها را با ترفندی تنها گیر می‌آوردیم که کار سختی است.


شما در مقابل واکنش‌های غیرعادی چه می‌کنید؟


هر عکس‌العملی که یک فرد نشان دهد به فراخورش ما هم عکس‌العمل نشان می‌دهیم تا بازی را بچرخانیم. به‌طور مثال ما شوخی با «شهرام شکوهی» انجام دادیم که همین شوخی رابا «مجید مشیری» نیز داشتیم اما هر کدام یک واکنش انجام دادند و یک اتفاقی افتاد.


همچنین با «مرتضی پاشایی» یا «رامبد جوان» هم شوخی کردیم که مهرماه روانه شبکه نمایش خانگی می‌شود و آن ‌ها واکنش‌های خیلی بانمکی نشان دادند. من ممکن است صد آیتم را فیلمبرداری کنم اما برخی از آنها جواب نمی‌دهد


بنابراین آنها را کنار می‌گذارم. شوخی‌هایی که در مواجهه با مخاطب جواب نمی‌دهد را استفاده نمی‌کنم. مثلا ما شوخی با مردم عادی در مینی بوس داشتم که بعد از دو روز فیلمبرداری متوجه شدم این نوع شوخی جواب نمی‌دهد بنابراین آنها را کنار گذاشتم. چون به درد نمی‌خوردند.


در نگارش فیلمنامه برای دوربین مخفی تا چه اندازه خط قرمز را رعایت می‌کنید؟


در تولید دوربین مخفی وقتی شما عملی انجام می‌دهید باید عکس‌العمل طرف مقابل جالب باشد، به‌طور مثال در یکی از شوخی‌هایی که با شهرام شکوهی و مجید مشیری داشتیم به فراخور واکنش و عکس‌العمل‌هایی که بازیگران انجام می‌دادند از توی گوشی راهنمایی می‌کردم که بازی دیگری را اجرا کنند؛


مثلا زمانی که مجید مشیری به لباس‌های نظامی بازیگرانم نگاه کرد و گفت شما لباس‌های‌تان تقلبی است از تو گوشی به بازیگرانم گفتم پس شما پلیس‌هایی هستید که آمده‌اید اخاذی کنید و به این سمت بروید و سپس زیر گریه بزنید تا مشیری گیرت بیندازد و از او بخواه تا تو را ببخشد.


باید بگویم که ما یک طرحی می‌نویسیم اما وقتی شوخی را شروع می‌کنیم در آن عکس‌العمل باعث وجود یک واکنش دیگری می‌شود که غیرقابل پیش‌بینی است گاهی اوقات در مقابل عکس‌العمل‌ها تغییر روش می‌دهیم و خیلی مطابق طرح کار نمی‌کنیم.


با این توضیح شوخی‌ها بر چه اساس نوشته می‌شود؟


ما یک شوخی را طراحی می‌کنیم و تمام بازیگران من گوشی دارند و با من در تماس هستند و در پشت صحنه‌های منتشر شده هم شاهدش هستید وقتی کار شروع می‌شود من و همسرم با بازیگران در ارتباطیم و با توجه به عکس‌العمل آن بازیگرمان را هدایت می‌کنیم که چه کاری انجام دهند، بنابراین به فراخور عکس‌العمل‌هایی که در لحظه اتفاق می‌افتد ما نمی‌دانیم که طرف مقابل چه عکس‌العملی نشان می‌دهد که بخواهیم طرحی براساس او بنویسیم.


واکنش مردم نسبت به دوربین مخفی چیست؟


در حال حاضر مردم خیلی دوربین مخفی را دوست دارند. مثلا «رامبد جوان» به من می‌گفت که چرا با من شوخی نکردید و وقتی با او شوخی کردم گفتم که خودت خواستی که با تو شوخی کنم. اکنون دوربین مخفی در بین مردم جا افتاده است. بخصوص وقتی با هنرپیشه‌ها و هنرمندان شوخی می‌کنم هیچ‌کدام ناراحت نمی‌شوند. خوشبختانه واکنش‌ها خوب است و امیدوارم مردم از تماشای این آثار لذت ببرند.


به نظر شما چند درصد جذابیت‌های کارهای تلویزیونی می‌تواند بر دوش آثار دوربین مخفی باشد؟


نمی‌دانم ـ باید از مردم سوال کنید. آنهایی که طنز دوست دارند، دوربین مخفی هم دوست دارند چون دوربین مخفی هم یک نوع طنز است. مثلا طنزهای «مهران مدیری» یک ژانر خاص اوست که موفق هم هست. طنزهای خمسه و عطاران به‌گونه‌ای دیگر است و طنز‌های دوربین مخفی من هم یک جور و حیطه‌ای دیگر از طنز است. هر کدام هم فرمولی برای خنداندن داریم.


چرا در کشورما به اندازه کشورهای خارجی دوربین مخفی ساخته نمی‌شود؟


در میان کشورهای خارجی تنها در کانادا دوربین مخفی ساخته می‌شود و تعداد سازندگان دوربین مخفی به دلیل سختی کار کم و محدود است. آدم‌های کار بلد هم کم هستند و نمی‌خواهند این ریسک را بکنند. البته در شوخی باید نکاتی را رعایت کرد و طوری شوخی کنیم که به کسی بر نخورد و همه چیز باید تحت کنترل باشد اگر کار را بخوبی کنترل نکنید ممکن است مردم ناراحت شوند بنابراین باید خیلی مواظب باشید چون مردم به ما اطمینان می‌کنند.


بهترین دوربین مخفی‌هایی که تاکنون دیده‌‌اید کدام است؟


نام یکی از آنها «طوطی سخنگو» و دیگری «دزد بالای دیوار» یا «دعوای دو مجری پرسپولیس و استقلال» بود که برایم خیلی جالب بود.


بیشتر بخوانید  دختر بسیار زیبای شهرام قائدی و شباهت زیادش به پدرش!!
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *