گرفتن پستانک می تواند کار سختی باشد و نوزادان آن را دوست دارند یا از آن متنفرند. اگر کودک شما تمایلی به گرفتن پستانک ندارد، سعی کنید زمانی که او در حال استراحت است، مثلا در پایان غذا، به او پستانک بدهید. اما اگر جواب نداد، روانشناسی معکوس را امتحان کنید.
یک ترفند ساده برای نوزاد پستانک
به جای فشار دادن پستانک هر بار که کودک آن را بیرون می آورد، هر بار که نوزاد پستانک را می مکد، آن را بیرون بکشید.
ما این آزمایش را انجام دادیم و وقتی شیردهی تمام شد و کودک آرام آرام آرام گرفت و سینه مادر را مکید، پستک را به آرامی با سینه مادر جایگزین کردیم. منتظر ماندیم تا او شروع به مکیدن پستانک کند، سپس به آرامی پستانک را بیرون کشیدیم. نوزاد با مکیدن سختتر پستانک واکنش نشان داد و کار با موفقیت انجام شد.
10 دقیقه بعد، دوباره این بازی کوچک “روانشناسی معکوس” را با کودک انجام دادیم تا به او یاد دهیم چگونه پستانک را در دهانش نگه دارد. او این تمرین را چند بار در روز تکرار کرد و به راحتی در عرض سه روز پستانک را گرفت.
حتی اگر کودک شما اشتباه مکیدن پستانک را مرتکب شد و یا گیج شد و به جای مکیدن آن را بیرون پرتاب کرد، می توانید با تمرین تکنیک های ساده ای که در بالا ذکر شد، او را متقاعد کنید که او را دوست دارد و به درستی ورزش می کند. (این کار قبل از 6 هفتگی نوزاد بهتر عمل می کند).
نکته روانشناسی معکوس مبتنی بر احساس طبیعی ما است که “آنچه در دهان من است متعلق به من است” و اینکه تلاش برای بیرون آوردن نوک پستان مانند کشیدن آن به داخل یک اسباب بازی در یک کودک دو ساله است. هر چه بیشتر بکشید، بیشتر مقاومت می کنید.
دلایل قطع پستانک نوزاد
همه کسانی که به تازگی پدر و مادر شده اند باید یاد بگیرند که چگونه برای کودک خود بمیرند، زیرا این یکی از اولویت های شما برای مدت طولانی خواهد بود که نباید به دادن پستانک ختم شود. برخی از دلایلی که پزشکان ممنوعیت پستانک را برای کودکان توصیه می کنند عبارتند از:
تفاوت شیردهی با پستانک
در گذشته تصور میشد که اگر نوزادی قبل از تسلط بر شیردهی شروع به مکیدن پستانک کند، گاهی اوقات پستانک را به سینه ترجیح میدهد که در شیردهی موفق با شیر مادر اختلال ایجاد میکند. اما اکنون کارشناسان به صراحت می گویند که واقعیت این است که اگر به نوزادی شیر می دهید، باید اجازه دهید کودک مکیدن طبیعی را بیاموزد، زیرا مکیدن و شیردهی شامل حرکات مختلفی از طریق دهان کودک است. شما نباید به نوزاد پستانک بدهید. تا زمانی که کودک شما یاد بگیرد که به خوبی شیر دهد و سطح تولید شیر تثبیت شود. همچنین به یاد داشته باشید که هرگز یک ماه قبل به کودک خود پستانک ندهید.
خطر عفونت گوش
دلیل دیگری که باعث می شود به نوزاد پستانک داده نشود این است که پستانک می تواند خطر عفونت گوش میانی را در نوزادان و خردسالان افزایش دهد. بنابراین در صورت اصرار والدین به استفاده از این وسیله و به منظور اطلاع بیشتر والدین، لازم است بدانید که استفاده از پستانک فقط تا ششمین ماه زندگی کودک یعنی زمانی که او نیاز به حداکثر مکیدن دارد امکان پذیر است. و در کوتاه ترین زمان ممکن پس از شش ماهگی، به خصوص اگر کودک شما مستعد عفونت گوش باشد.
باید بخوانید:
مشکلات از شیر گرفتن از عادت پستانک
به خاطر داشته باشید که مکیدن پستانک به راحتی می تواند تبدیل به یک عادت شود، به همین دلیل است که بسیاری از والدین به هیچ وجه به نوزاد خود پستانک نمی دهند، زیرا این کار نیز بی فایده است، آنها نمی خواهند در آینده برای ترک آن دچار مشکل شوند. اگر به نوزاد خود پستانک دادهاید، اما میخواهید از دردسر ترک پستانک جلوگیری کنید، آن را زمانی که نوزاد یک ساله شد مصرف کنید. اگر مراقب باشید زیاد از پستانک استفاده نکنید، می تواند به کودک شما کمک کند تا به آن معتاد نشود و به راحتی آن را ترک کند.
آسیب به رشد فک و دندان
در سال هایی که نوزادان از شیر گرفته می شوند، فقط دندان های شیری آنها بیرون می زند و دندان های دائمی معمولاً در سن شش سالگی ظاهر می شوند. با این حال، هر چه کودک شما مدت زمان بیشتری از پستانک استفاده کند، احتمال اینکه این پستانک روی رشد دندانهای او تأثیر بگذارد، بیشتر میشود. اگر در این مورد نگران هستید، با پزشک یا دندانپزشک کودک خود صحبت کنید تا مطمئن شوید که فک و دندان های کودک شما به درستی رشد می کند.
یکی دیگر از زمانهای ناایمن برای استفاده از پستانک، طبق تحقیقات، زمانی است که نوزاد در خواب است و برای جلوگیری از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) است، اما باید بدانید که این مطالعات نمیگویند که خود پستانک از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری میکند، بلکه در عوض، ارتباط ناشناخته ای بین استفاده از پستانک و کاهش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد وجود دارد که علت دقیق آن هنوز مشخص نیست، زیرا علت یا علل زمینه ای خود SIDS هنوز ناشناخته است، بنابراین این دلیل خوبی برای استفاده از یک پستاندار.
زمان نامناسب برای دادن پستانک به نوزادان
در برخی موارد دادن پستانک به نوزاد قطعا کار درستی نیست و باید در این مواقع خاص از دادن پستانک خودداری کنید. برخی از این زمان ها شامل موارد زیر است:
- اگر کودک شما عفونت گوش دارد یا قبلا چندین بار عفونت گوش داشته است، باید پستانک را فراموش کنید.
- کودکی را که در افزایش وزن یا وزن گیری مناسب مشکل دارد آرام نکنید.
- اگر نوزاد هنوز شیر دادن صحیح را نیاموخته است.
- اگر کودک شما در شیردهی مشکل دارد.
- اگر میزان تولید شیر کافی نیست، هرگز به نوزاد خود شیر ندهید.
باید بخوانید:
نکاتی برای مدیریت استفاده از پستانک
اگر علاوه بر تمام موارد ذکر شده تصمیم به خرید و تهیه پستانک و دادن آن به نوزاد خود دارید، می توانید با رعایت نکات این کار را انجام دهید.. برخی از این نکات شامل موارد زیر است:
احترام به خواسته های کودک: اگر کودک شما پستانک را دوست ندارد یا آن را خیلی دوست ندارد، هرگز او را مجبور به گرفتن آن نکنید و با دادن پستانک هر بار بلافاصله پس از شروع گریه او را آرام نکنید.
با توجه به زمان تثبیت تولید شیر: به خاطر داشته باشید که اگر شیر می دهید، بهتر است تا زمانی که روال شیردهی به خوبی مشخص نشده است، شیر دهید، یعنی حداقل یک ماه پس از تولد صبر کنید و خود و کودکتان را از مزایای آن محروم کنید، شیردهی را انکار نکنید.
به خاطر داشته باشید که کودک سیر است: بین وعده های غذایی شیردهی به او پستانک بدهید، یعنی وقتی می دانید سیر است و اصلا گرسنه نیست، او را گرسنه نمی گذارید. همچنین می توانید پس از شیر خوردن، پستانک را به نوزاد بدهید تا مطمئن شوید که تمام شیر مورد نیازش را دارد.
از تأخیر در شیر دادن یا توجه به کودک خودداری کنید: از دادن پستانک به طور جدی برای به تاخیر انداختن شیردهی یا به عنوان جایگزینی برای عدم توجه به کودکان خودداری کنید.
زمان خواب نوزاد: هنگام چرت زدن و خوابیدن نوزاد می توانید به او پستانک بدهید، اما اگر به خواب رفت و پستانک از دهانش افتاد، آن را دوباره در دهانش قرار ندهید. همچنین، زمانی که کودک شما هیجان زده و گریه می کند، راه های دیگری را برای آرام کردن او به روش های دیگر امتحان کنید، مانند در آغوش گرفتن، تکان دادن یا لالایی زدن، و ممکن است پستانک انتخاب اول شما نباشد.
از آویزان کردن پستانک خودداری کنید: پستانک را به گردن یا از تخت نوزاد آویزان نکنید. کودک را می توان با پستانک یا نوار خفه کرد. خیلی بهتر است از چسباندن پستانک به لباس نوزاد با انبردست، سوزن یا هر چیز تیز دیگری خودداری کنید.
رعایت بهداشت و نظافت پستانک: اگرچه ممکن است پستانک هرگز کاملاً تمیز نباشد، اما باید پستانکی استاندارد و مناسب برای کودک خود انتخاب کنید و با شستشو با آب گرم، آن را تمیز نگه دارید. هنگامی که ترک های کوچک یا سایر علائم ساییدگی روی پستانک مشاهده کردید، بلافاصله آن را تعویض کنید و به زمان فرسودگی پستانک توجه کنید.
از گذاشتن پستانک در دهان خودداری کنید: پستانک را با گذاشتن آن در دهان تمیز نکنید. کارشناسان می گویند که بزاق بزرگسالان حاوی باکتری هایی است که به محض جوانه زدن دندان های کودک می توانند تجزیه شوند.
از فرو بردن پستانک در غذا خودداری کنید: فرو بردن پستانک در مواد غذایی به خصوص آب میوه، آب قند، عسل یا شیرینی ها بسیار اشتباه است، زیرا می تواند منجر به پوسیدگی شود. عسل همچنین خطر ابتلا به بوتولیسم را در کودکان زیر یک سال دارد که یک بیماری بالقوه کشنده است.