بستني با انواع شکلها و مزههاي مختلف مورد علاقه بزرگسالان و کودکان بوده و هست. مادران نيز بستني را جزو برنامه غذايي کودکان در نظر ميگيرند و اغلب اين سئوال برايشان پيش ميآيد كه بستني برايشان مفيد است يا نه؟ از چه سني ميتوان به آنها بستني داد؟
پزشکان توصيه ميکنند از دادن بستني بهصورت روزانه تا قبل از سن سه سالگي خودداري کنيد؛ زيرا تا اين سن دادن غذاهاي چرب و قندي احتمال چاقي و اضافه وزن را در کودکان افزايش ميدهد. همچنين دادن بستني قبل از سه سالگي، ميتواند آسيبهاي جبرانناپذيري به دندانها زده و موجب نرم شدن ميناي دندانهاي شيري يا دايمي شود و دندانها را در معرض فرسايش تدريجي و پوسيدگي قرار دهد.
پس از آنجا که کودکان علاقه بسياري به بستني دارند، والدين بايد بر حسب سن و وضعيت جسمي و سلامت براي آنها بستني مناسب را انتخاب کنند. بعضي از کودکان به انواع مغزها مثل پسته، بادام و گردو عدم تحمل نشان ميدهند و برخي نيز نسبت به کاکائو و رنگهاي شيميايي حساسيت دارند که در اين صورت والدين بايد مصرف بستني حاوي اين مواد را قطع کنند.
در ضمن، بعد از سه سالگي بستني نه به عنوان وعدههاي غذايي بلکه جزيي از غذاهاي تکميلي و به عنوان دسر بايد در نظر گرفته شود. دو تا سه قاشق مرباخوري بستني ساده که خيلي سرد نباشد کافي است، اما حتي اين مقدار هم براي کودکاني که استعداد چاقي دارند، توصيه نميشود.
جالب است بدانيد ميزان کالري انواع بستنيها متفاوت است. بنابراين بر حسب وزن کودک بايد نوع مناسب بستني را انتخاب کرد. زيرا بستنيهاي معمولي چون از شير، شکر، تخممرغ و مقداري خامه درست شدهاند، در هر 100 ميليليترشان، 100 کيلوکالري دارند. اما بستنيهاي ميوهاي و يخي به علت داشتن ميوه، آب و شکر کالري کمتري دارند. نکته مهمي که بايد در اينجا به آن اشاره کرد، اين است که بايد از مصرف بستنيهاي فلهاي و حاوي مواد رنگي و شيميايي يا ميوههاي نامطمئن به خصوص در اين سنين خودداري شود.
منبع:مجله مادران