بهترین مدت زمان استحمام و شیوه صحیح حمام کردن



آنچه که باید در مورد حمام کردن بدانیم


یکی از ضروریات مهم برای انسان استحمام است . حمام رفتن جز ارکان اصلی نظافت شخصی به حساب می آید و نحوه صحیح آن مورد بحث می باشد. خیلی از افراد بدرستی نمی دانند چه زمانی برای استحمام مناسب است و یا مدت زمان حمام باید چقدر باشد ؟. و همچنین این موضوع که دوش گرفتن برای انسان مفیدتر است یا استحمام طولانی؛ همواره مورد سوال بوده است .


در این مقاله از دلگرم سعی داریم به این موضوع پرداخته و بدانیم زمان مناسب استجمام و نیز مدت زمانی که حمام کردن باید طول بکشد کدام است ؟ اما چیزی که بر همه روشن است حال و موقعیت فرد می باشد بطور مثال فردی که صبح از خواب بیدار شده و به حمام می رود دوش گرفتن با آب ۳۰ درجه باعث نشاط صبحگاهی می شود و یا استحمام بعد از یک کار سخت روزانه می تواند خستگی را از تن بدر کند .


آشنایی با زمان مناسب استحمام


همان طور که می دانیم حمام کردن بمانند سایر کارهایی که در روز به آن می پردازیم دارای یکسری اصول و آداب خاص است که انجام آن از لحاظ سلامتی بسیار اهمیت دارد و عدم رعایت آنها می‌تواند مشکلاتی را برای فرد فراهم کند.


آنچه که مسلم است در فصول گرم سال استحمام تنها از جهت نظافت انجام نمی شود بلکه برای جلوگیری از گرمازدگی باید بیش از سایر روزها از دوش و حمام استفاده کرد. چنانچه دکتر علی حریرچی، پزشک عمومی در اینباره معتقد است که حمام و دوش آب سرد فقط برای نظافت نیست و برای تامین زیبایی و بهداشت امری ضروری است.


بهترین ساعت برای حمام رفتن


دکتر علی حریرچی اعتقاد دارد نباید به یکباره زیر دوش رفت و بهتر است در بدو ورود به حمام، بتدریج زیر دوش رفته تا تغییراتی در جریان خون ایجاد نشود و حرارت متوسط آب بین ۳۴ تا ۳۷ درجه باشد. به گفته این پزشک عمومی، آبهای نیم‌گرم (۳۰ درجه) مسکنی برای بی‌خوابی‌اند، در حالی که آب‌های گرم (۳۸‌درجه) برای پاک کردن چرب بسیار مناسب‌اند، چون چربی را کاملا حل کرده و را پاک می‌کنند، ولی نباید فراموش کرد که این درجه از آب برای بیماران فشار خونی و قلبی بسیار مضر است.

بیشتر بخوانید  تفاوت قند و الکل قند در سلامت بدن چیست ؟


بهترین ساعت برای حمام رفتن بستگی به شرایط فرد دارد. عواملی چون سیر یا گرسنه بودن، سرد یا گرم بودن آب، روز یا شب بودن زمان استحمام همه از مواردی است که فرد باید هنگام استحمام مد نظر بگیرد، به عنوان مثال یک حمام با درجه گرمای ۲۷ تا ۳۰ درجه برای شخصی که صبح به سختی از خواب بیدار می‌شود و به محل کارش می‌رود، می‌تواند مفرح و نشاط‌آور باشد، ولی اگر خسته و بی‌رمق از محل کار خود مراجعت کرده‌‌اید، بهترین استحمام می‌تواند دوش نیمه گرم باشد تا خستگی از تنتان بیرون برود.


زمان مناسب استحمام در روز


دکتر حریرچی با اشاره به این که دوش نیمه گرم قبل از خواب می‌تواند به داشتن یک خواب خوب کمک کند،‌ می‌افزاید: بهتر است افرادی که دچار لرز و اختلالات دستگاه تنفسی‌اند، استحمام کوتاهی داشته باشند. وی متذکر می‌شود: با توجه به گرمای هوا، افراد می‌توانند بیش از روزی یک مرتبه نیز استحمام داشته باشند، ولی نباید این مساله را از یاد ببرند که آب گرم می‌تواند نسوج بدن را نرم و شخص را خسته کند .


بهترین زمان استحمام از نظر اسلام - بهترین زمان استحمام در طب سنتی - استحمام در روز چهارشنبه - بهترین زمان برای دوش گرفتن


مدت زمان استحمام و فواید حمام با آب سرد


شیوه صحیح استحمام : برخی به حمام کردن با آب سرد علاقه دارند و اغلب در فصل تابستان از این نوع استحمام استفاده می‌کنند. به گفته دکتر حریرچی زمان این نوع استحمام نباید از ۵ دقیقه تجاوز کند، چرا که استحمام با آب سرد (۲۵ درجه) می‌تواند اثرات تحریک‌کننده‌ای در اعصاب و عضلات داشته باشد و حرارت بدن را افزایش دهد، ولی در این حین برخی به استحمام با آب نیمه‌گرم (۳۳ تا ۳۵ درجه) علاقه دارند که زمان آن نباید از ۱۵ دقیقه تجاوز کند، چون ممکن است سبب خشکی پوست شود و در عین حال دسته‌ای که علاقه به استحمام با آب گرم (۳۵ تا ۴۱ درجه) دارند، نیز نباید بیشتر از ۱۵ دقیقه در زیر آب باشند، چون پس از گذشت این مدت سستی و رخوت سراغ فرد خواهد آمد که تندی نبض، تنفس و افزایش گرمای بدن را در پی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید  گارسینیا کامبوجیا چیست و چه فوایدی دارد؟


بطور یقین کارشناسان متفق القول مدت زمان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه را برای حمام کردن کافی و مناسب می‌دانند و اعتقاد دارند اگر مدت زمان استحمام بیش از ۱۵ دقیقه باشد سبب از بین رفتن چربی و باکتری‌های مفید پوست و مو می گردد و همچنین باعث بروز واکنش‌های حساسیتی، خشکی و خارش پوستی می‌شود.


دکتر حریرچی می‌گوید: بهتر است افراد بعد از هضم غذا با معده‌ای سبک به حمام بروند و از استحمام با معده سنگین بپرهیزند، چون استحمام در این شرایط باعث فساد غذا می‌شود.


وی درخصوص استحمام ناشتا اظهار می‌کند: بسیاری عادت دارند پس از بلند شدن از رختخواب دوش بگیرند، که اغلب این عادت اشتباه، باعث ضعف آنها می‌شود، بنابراین بهتر است قبل از رفتن به حمام با میل کردن مقداری عسل از این حالت (ناشتایی) خارج شوند.


بنابراین نتیجه می گیریم نه با شکم پر و نه با معده خالی استحمام نکنیم زیرا هر دو برای بدن مضر هستند و فرد را دچار مشکلاتی می کنند .


این پزشک عمومی می‌گوید: بهتر است قبل از خروج از حمام کمتر از یک دقیقه آب سرد را از مچ به پایین پا ریخت و پس از استحمام بلافاصله اقدام به فعالیت نکرده و مدتی را نشست و استراحت کرد.


شرایط و توصیه‌ها برای یک حمام خوب


پس از اینکه بهترین زمان برای استحمام و همچنین مناسب ترین مدت زمان دوش گرفتن مشخص شد خالی از لطف نیست به چند توصیه برای داشتن یک حمام مفید و دلپذیر بپردازیم :


  • قبل از هر چیز باید به این نکته توجه داشته باشیم که بهترین “حمام” حمامی است که فضای آن، بزرگ و دارای سقفی بلند و همچنین آبش تمیز و عاری از هر گونه آلودگی باشد.

  • همانطور که قبلا گفته شد نباید به‌طور ناگهانی زیر دوش قرار گرفت و بهتر است و برای شست‌وشو ابتدا از آب نیم‌گرم استفاده شود. خصوصیات یک استحمام خوب این است که فرد باید در هنگام ورود به حمام ابتدا به تدریج آب نیمه گرم بر سر خود بریزد و سپس کاملاً زیر دوش آب قرار گیرد.

  • نکته دیگری که حائز اهمیت است و باید بدان توجه داشت این است که خوردن و نوشیدن در حمام و بلافاصله بعد از خروج از حمام زیان‌آور است؛ زیرا در این حالت بدن گرم و به اصطلاح متخلخل است و غذا قبل از هضم کافی جذب شده موجب سده و امراض دیگر می‌شود.

  • و در آخر باید متذکر شد که استفاده از سنگ پا در حمام برای سردرد و اکثر بیماری‌های دماغی مفید است؛ و نیز هنگام خروج از حمام، گرم‌مزاج‌ها بهتر است پاهای خود را با آب سرد بشویند.


چرا میگن شب حموم نرید - چند روز یکبار دوش بگیریم - بهترین زمان دوش گرفتن برای لاغری - استحمام در روز پنجشنبه


مضرات حمام کردن بعد از ورزش


مضرات حمام رفتن در دوران قاعدگی


بیشتر بخوانید  مهمترین علائم نارسایی کبد کدام است؟

دیدگاهتان را بنویسید