برق ارزان هیچ انگیزه ای برای سرمایه گذاری خصوصی باقی نمی گذارد – اخبار و اخبار نفت و انرژی – اخبار اقتصادی تسنیم


طبق گزارش ها آژانس تسنیممصطفی رجبی مشهدی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما ، با بیان اینکه راه حل مقابله با وضعیت مدیریت مصرف فعلی است ، افزود: از اوج سال گذشته تا اوج امسال ، 2500 مگاوات نیروگاه ساختیم ، اما رشد مصرف بیش از 14٪ افزایش یافته است. در سالهای گذشته ، این رشد حدود 7٪ بود.

وی گفت: شرایط اقتصادی در صنعت برق تحت تأثیر قرار گرفته و قرارداد ساخت 15000 مگاوات نیروگاه به تعویق افتاده است ، اگر آنها تحقق می یافتند ما وظیفه برنامه ششم را پشت سر می گذاشتیم.

رجبی مشهدی افزود: به دلیل تعرفه های فروش برق انگیزه ای برای سرمایه گذاری بخش خصوصی وجود ندارد.

وی گفت: قیمت ها اجباری است و دولت 51 هزار میلیارد تن به دلیل تفاوت قیمت برق به وزارت نیرو بدهکار است و در صورت پرداخت این بدهی بدهی بخش خصوصی داده می شود.

رجبی مشهدی افزود: البته حدود 15-16 میلیارد تن فولاد به بخش خصوصی پرداخت شده و 23 میلیارد میلیارد تن بدهکار تولیدکنندگان خصوصی است.

وی گفت: “هیئت دولت افزایش سالانه 7٪ در مصرف برق را تأیید کرده است که پاسخگوی نیازهای ما نیست.”

رجبی مشهدی افزود: ما سالانه حدود 300 میلیارد کیلووات ساعت برق می فروشیم ، 50 درصد هزینه را دریافت می کنیم و سالانه 30 هزار میلیارد تن طلبکار می شویم.

وی گفت: با توجه به اینکه تامین منابع خارجی محدود است ، باید از منابع داخلی برای سرمایه گذاری در صنعت برق استفاده کنیم.

رجبی مشهدی افزود: وزارت نیرو طی دو سال گذشته فضا را برای فعالیتهای بخش خصوصی در صنعت برق باز کرده است.

بیشتر بخوانید  حرکت عجیب مردم در خیابان های شهر ووهان در قرنطینه چین! + فیلم

وی گفت: ما باید 70 تا 80 درصد برق تولید شده در بورس را تأمین کنیم و مابقی برای تنظیم بازار و اصلاح سیستم قیمت گذاری است.

رجبی مشهدی افزود: ساخت نیروگاه دو یا سه سال به طول می انجامد ، بنابراین بهترین راه بهینه سازی مصرف و استفاده از ژنراتورهای خورشیدی در پشت بام خانه ها است.

پیام باقری ، نایب رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنعت برق ایران گفت: بر اساس مصوبه برنامه ششم توسعه ، سالانه 5 هزار مگاوات برق باید وارد مدار می شد که این اتفاق نیفتاد و دولت وارد این برنامه شد. کار پایان نیافته و اکنون حدود 2200 مگاوات برق وارد مدار می شود. “این کمتر از نصف برنامه است.

وی افزود: بخش خصوصی می توانست در آن دوره حدود 2500 مگاوات برق تولید کند ، اما انگیزه ای برای این کار وجود ندارد.

بیل مکانیکی گفت: از سال 1992 به دلیل قیمت گذاری اجباری و عدم دریافت مطالبات از بخش خصوصی که هم اکنون بالغ بر 26 تریلیون تن است ، بخش خصوصی سرمایه گذاری قابل توجهی در صنعت برق انجام نداده است.

وی افزود: اگر اجازه صادرات برق به نیروگاه ها را بدهیم ، آنها می توانند بخشی از هزینه های خود را بازپرداخت کنند ، اما این اجازه به بخش خصوصی داده نمی شود.

بیل مکانیکی گفت: دولت باید از فضای شرکت ها در صنعت برق فاصله بگیرد و تا زمانی که بخش خصوصی وارد صنعت برق نشود اوضاع به همین منوال است.

وی افزود: در جریان اجرای اصل 44 قانون اساسی ، 60 درصد نیروگاه ها به بخش خصوصی منتقل شدند و این رقم باید تا پایان برنامه ششم توسعه به 80 درصد می رسید ، اما به دلیل کمبود این اتفاق نیفتاد. جذابیت برای بخش خصوصی. “

بیشتر بخوانید  محدودیت های واکسن عروق کرونر در فرانسه تصویب شده است

بیل مکانیکی گفت: برق در کشور از نظر عمق ساخت داخل از 90 درصد فراتر رفته است و ما هم اکنون در دنیا در حال ساخت نیروگاه هستیم.

وی افزود: فضای سرمایه گذاری در صنعت برق نیاز به اصلاح دارد ، زیرا اکنون دولت خود تولیدکننده ، تولید کننده ، مصرف کننده و رقیب بخش خصوصی است و در این شرایط بخش خصوصی نمی تواند رقابت کند و حذف خواهد شد. “

بیل مکانیکی گفت که برای ورود به صنعت برق ، بخش خصوصی باید در بازیابی هزینه ها و سودآوری اطمینان داشته باشد.

وی افزود: یک میلیارد میلیارد تن می تواند بدهی شرکت های خصوصی خصوصی در صنعت برق را تسویه کند ، بنابراین دولت باید منابع خود را به این بخش اختصاص دهد.

بیل مکانیکی گفت: وابستگی ما در صنعت برق به ظرفیت داخلی است و تجهیزاتی که اکنون مپنا در حال ساخت است می تواند با محصولات اروپایی رقابت کند.

وی گفت: “ما به مناطق تجدید پذیر توجه نکردیم.” – طبق برنامه ششم ما قرار بود سالانه 1000 مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر تولید کنیم اما اکنون حدود 800 مگاوات را اجرا کرده ایم که معادل 20 درصد برنامه است. “

بیل مکانیکی گفت: این کشور ظرفیت تولید حدود 60 هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر را دارد و اگر امروز 5 هزار مگاوات از این منبع برق تولید کنیم ، کاهش تولید برق از نیروگاه های آبی تحت پوشش قرار می گیرد.

وی افزود: طبق اصل 44 قانون اساسی ، قیمت ها باید در عرضه و تقاضای واقعی پیدا و معامله شوند و سیستم دولتی فقط باید نظارت کند.

بیشتر بخوانید  روز و ساعت بازی فوتبال پرسپولیس - تراکتور

بیل مکانیکی گفت: 86 میلیارد دلار یارانه انرژی است که براساس آن صنایع بالادستی از این یارانه برای تولید و صادرات کالا استفاده می کنند.

وی افزود: برای جبران کمبود برق ، نیاز به مبادله برق با کشورهایی داریم که اوج مصرف آنها با ما متفاوت است.

فریدون اسدی ، یک متخصص انرژی ، نیز در این برنامه گفت: “به استثنای 10-15 کشور جهان ، همه کشورهای دیگر در تولید برق با موارد اضطراری روبرو می شوند. البته ، وضعیت فعلی کشور از سال 1997 تاکنون. قابل پیش بینی بوده است. “

وی با بیان اینکه بارندگی های دو سال اخیر نشان دهنده کمبود ظرفیت در نیروگاه کشور وی نبود ، افزود: طبق ماده 12 قانون رفع موانع تولید ظرفیت بسیار خوبی برای افزایش ظرفیت و از صنعت برق حمایت کنید. “

اسدی گفت: “ما می توانستیم 12000 تا 13000 مگاوات برق در یک چرخه ترکیبی بدون 1 لیتر سوخت اضافی تولید کنیم ، اما این در بسته شورای اقتصادی است.”

وی افزود: اینکه وزارت نیرو بازیگر ، تنظیم کننده ، تولید کننده و تغییر دهنده قیمت است صنعت صنعت را با مشکل مواجه می کند.

اسدی گفت: “سال آینده ، اگر بارندگی کمتری رخ دهد ، وضعیت از این بدتر خواهد بود ، بنابراین ما باید تأمین منابع لازم برای سرمایه گذاری در صنعت برق را آسان کنیم.”

وی افزود: قیمت گذاری برق در مناطق خشک باید با قیمت برق در مناطق دیگر متفاوت باشد.

انتهای پیام /

دیدگاهتان را بنویسید