خواص دمنوش شوید
به گزارش دلگرم : شوید در کنار طعم و عطر بینظیرش، دارای خواص بیشمار و ویتامین ها و مواد معدنی فراوان است. شوید با داشتن آنتی اکسیدان فراوان در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان نیز نقش پررنگی دارد. با ما همراه باشید تا درمورد طرز تهیه دمنوش این گیاه و فواید دمنوش آن بیشتر آشنا شویم. دمنوش شوید سرشار از ویتامین A و ویتامین C است. تقریبا هر ۳۰ گرم از این سبزی خوش عطر، ۴۳ درصد از ویتامین A لازم در روز و ۴۰ درصد از ویتامین C لازم برای بدن را به طور روزانه تأمین می کند. اما داستان این دمنوش خوش بو با مواد مغذی بسیار به همین جا ختم نمی شود. این نوشیدنی دارای مقادیری ویتامین B6، کلسیم، آهن، منیزیم و فولات نیز است.
علاوه بر داشتن موادی چون ویتامین ها و مواد طبیعی، ترکیبات دیگری هم در آن دیده می شود که خواص ضدمیکروبی دارند. شوید هم حاوی زردینه است و هم در آن مونوترپن وجود دارد که به نوعی اسانس و طعم شوید را می سازد. در واقع بوی شوید به خاطر وجود همین مونوترپن هایی است که به لیمونن (limonene)، کاروون (carvone) و آنتوفران (anethofuran) موسوم هستند. مواد نام برده خواص کِموپریونتیو (chemopreventive) یا ضدسرطانی دارند. پس اگر می خواهید از سرطان ها دور شوید، حتما دمنوش شوید را به صورت منظم در برنامه غذایی تان راه بدهید. اینها فقط بخشی از خواص دمنوش شوید است. با دیگر خواص دمنوش شوید در ادامه آشنا خواهید شد:
1. دمنوش شوید مفید در جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در دمنوش شوید با افزایش تولید کلاژن در پوست باعث افزایش خاصیت کشسانی پوست صورت شده و به رفع چین و چروک و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.
2. درمان شپش سر با دمنوش شوید
خواص ضد میکروبی و ضد قارچی دمنوش شوید برای درمان شپش سر مفید می باشد.
3. لاغری و کاهش وزن با دمنوش شوید
دمنوش شوید یکی از بهترین دمنوش های گیاهی برای لاغری و کاهش وزن محسوب می شد، دمنوش شوید باعث کاهش اشتها شده و با پیشگیری از پرخوری به کاهش وزن افراد می شود.
4. درمان بیماری های معده و دستگاه گوارش با دمنوش شوید
دمنوش شوید یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان معده درد، سوزش سردل، بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش می باشد.
5. درمان یبوست و اسهال با دمنوش شوید
دمنوش شوید برای از بین بردن باکتری ها و میکروب های عامل کولیک و اسهال مفید می باشد، همچنین دمنوش شوید با از بین بردن عفونت های قارچی روده به درمان اسهال خونی کمک می کند. دمنوش شوید با بهبود حرکات روده برای پیشگیری و درمان یبوست هم مفید می باشد.
6. دمنوش شوید مفید برای نوزادان و کودکان
دمنوش شوید یکی از بهترین درمان ها برای کولیک نوزادان و کودکان محسوب می شود، علاوه بر این دمنوش شوید برای درمان سو هاضمه، اسهال و یبوست نوزادان و کودکان بسیار مفید می باشد. مقادیر بالای فلاونوئید های موجود در دمنوش شوید برای درمان بیش فعالی کودکان و بهبود تمرکز در آن ها مفید می باشد.
7. سلامت دهان و دندان با دمنوش شوید
مقادیر بالای کلسیم موجود در دمنوش شوید باعث تقویت دندان ها می شود. خواص ضد میکروبی دمنوش شوید برای از بین بردن باکتری های بیماری زا در دهان مفید بوده و به رفع بوی بد دهان کمک می کند. مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در دمنوش شوید برای تقویت دندان ها و لثه ها مفید می باشد.
8. درمان استرس، اضطراب و افسردگی با دمنوش شوید
فلاونوئیدها و ویتامین های B موجود در دمنوش شوید با افزایش ترشح هورمون های شادی آور به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک کرده و بی خوابی را درمان می کند.
9. درمان سرماخوردگی و آنفلونزا با دمنوش شوید
ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در چای و دمنوش شوید باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی، آنفلونزا و سردرد کمک می کند. علاوه بر این دمنوش شوید برای درمان گلودرد، سرفه، سینوزیت و رفتگی بینی در سرماخوردگی هم مفید می باشد.
10. درمان قاعدگی و پریود شدن با دمنوش شوید
دمنوش شوید با بهبود تعادل هورمون ها در بدن به درمان قاعدگی نامنظم کمک می کند. منوش شوید دارای خواص ضد درد طبیعی بوده و با آرام کردن عضلات رحم به درمان دل درد و کمردرد قاعدگی و پریودی کمک می کند. دمنوش شوید از علائم یائسگی زودرس رنج که در نتیجه ی عدم تعادل هورمونی در بدن ایجاد می شود، پیشگیری می کند. دمنوش شوید یکی از بهترین روش های طبیعی برای افزایش شیر مادر در مادران شیرده می باشد. مصرف منظم دمنوش شوید باعث افزایش میل جنسی در زنان و مردان شده و قدرت باروری را افزایش می دهد.
11. دمنوش شوید مفید برای کلسترول خون و قلب
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در دمنوش شوید سطح کلسترول بالای خون را کاهش داده و به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک می کند.
حتماً بخوانید:
12. درمان دیابت و قند خون با دمنوش شوید
دمنوش شوید میزان انسولین خون را تنظیم کرده و یکی از بهترین روش های طبیعی برای کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می باشد.
13. دمنوش شوید مفید برای کبد
دمنوش شوید دارای خواص دیورتیک قوی است که به پاک سازی و سم زدایی کبد کمک کرده و برای درمان بیماری های کبد از جمله کبد چرب مفید می باشد.
طرز تهیه دمنوش شوید
شما می توانید دمنوش شوید را با استفاده از شوید تازه و خشک در خانه تهیه کنید. 2 قاشق چای خوری شوید خشک را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش شوید آماده است، آن را از صافی رد کنید، با عسل شیرین کنید و بنوشید.
روش تهیه دمنوش شوید تازه:
6 ساقه ی بزرگ شوید تازه را در 500 میلی لیتر آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، از صافی رد کنید و در یخچال بگذارید تا سرد شود، مقداری پوست خیار به این دمنوش اضافه کنید و بنوشید.
طرز تهیه دمنوش تخم شوید:
2 قاشق چای خوری تخم شوید را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، آن را از صافی رد کنید و پس از شیرین کردن با عسل بنوشید.دمنوش تخم شوید زرد رنگ بوده و طعم تندی دارد.
فواید عرق شوید
عرق شوید، عصاره یا آب غلیظ حاصل از اندام گیاه شویده که با روش تقطیر آب به دست میاد. طبع این عرق در طب سنتی گرم و خشکه و دارای ترکیبات دیلانوزید، کومارین ها، کامپفرول، فلانوئیدها، اسیدهای فنلی، پروتئین و چربیه. در گذشته از این گیاه برای درمان سوء هاضمه، نفخ، اسپاسم، تقویت معده، ضد استفراغ، کاهش دهنده ی چربی خون و همچنین تسکین دهنده ی درد و التهابه.برای زمان و شیوه ی مصرف عرق شوید محدودیتی در نظر نگرفتن ولی بر طبق تجربیات گذشته می گن که بهترین و مناسب ترین زمان برای استفاده و مصرف این عرق درست بعد از هر وعدهی غذایی هست و می شه گفت میزان مصرف این عرق در طول روز نیم لیوانه.
حتماً بخوانید:
خواص عرق شوید
خواص و فواید بی نظیر دارویی و درمانی عرق شوید با دلگرم همراه باشید تا با فواید بی نظیر عرق شوید آشنا شوید. شوید سبزی نام علمی Aniethum graveolens…
عوارض و مضرات دمنوش شوید
آلرژی و حساسیت: دمنوش شوید ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود.
دوران بارداری: زیاده روی در مصرف دمنوش شوید ممکن است خطر سقط جنین را در زنان باردار افزایش دهد.
افسردگی: اگر از لیتیم برای درمان افسردگی استفاده می کنید، بهتر است دمنوش شوید را مصرف نکنید چون عوارض جانبی شدیدتری را در بدن به همراه دارد.