با کمبود آهن در بدن چه کنیم؟


با کمبود آهن در بدن چه کنیم؟

با کمبود آهن در بدن چه کنیم؟

وقتی بچه بودم، وقتی صحبت از آهن خون شد، فکر می کردم تکه های ریز آهن در خون شناور است. و حالا که آن روزها گذشته است و من بهتر می دانم آهن در خون یعنی چه، نتایج آزمایش نشان می دهد که بدن من برعکس می سازد و برخلاف بسیاری از خانم ها، ذخایر آهن من خیلی زیاد است. حتما می دانید که کمبود آهن برای بدن مشکل ساز است. از آنجایی که آهن یکی از مهم ترین مواد مغذی در بدن است و متاسفانه بسیاری از افراد به اندازه کافی از آن استفاده نمی کنند، اگر می خواهید با این ماده معدنی بیشتر آشنا شوید و بدانید کمبود آن چه مشکلاتی را ایجاد می کند، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

اهمیت آهن در بدن

آهن یکی از مهمترین مواد مغذی در حفظ سلامت بدن است. آهن عملکرد سلول های بدن را تامین می کند، تمرکز و حافظه را افزایش می دهد، انرژی بدن را تامین می کند و به ایجاد هموگلوبین در سلول های خونی کمک می کند. این سلول ها وظیفه انتقال اکسیژن به قسمت های مختلف بدن را بر عهده دارند. آهن باعث می شود افسردگی را فراموش کنید. با این حال، بسیاری از مردم در سراسر جهان به اندازه کافی از این ماده معدنی دریافت نمی کنند.

به طور متوسط ​​20 درصد از زنان آمریکای شمالی از کمبود آهن رنج می برند. البته باید توجه داشت که تغذیه نامناسب به تنهایی باعث کمبود آهن نمی شود. عوامل دیگری نیز وجود دارند که می توانند این مشکل را ایجاد کنند. واقعیت این است که باید بیشتر مراقب باشید تا مطمئن شوید که آهن کافی در بدن خود دارید. به عنوان مثال زنانی که در دوران قاعدگی خونریزی شدید دارند باید با پزشک خود مشورت کنند تا از روش هایی مانند مصرف قرص های ضد بارداری برای کاهش خونریزی استفاده کنند. زیرا بدن شما خون از دست می دهد و دچار کمبود آهن خواهید شد.بیشتر خانم ها فکر می کنند که نمی توانند آهن کافی جذب کنند.

بیشتر بخوانید  علت بالا و پایین بودن CALP در آزمایش مدفوع

در دوران بارداری، بدن به آهن بیشتری نیاز دارد و نمی توان برای جذب آهن کافی به غذا تکیه کرد. اگر باردار هستید، پزشک مکمل های آهن را تجویز می کند. البته این بستگی به پزشک شما دارد. ممکن است اصلاً به آن نیاز نداشته باشید، اما به طور کلی اکثر خانم ها در این دوران به مکمل آهن نیاز دارند. گیاهخوارانی که گوشت قرمز نمی خورند به این معنی که از مهمترین منبع آهن محروم هستند، باید میوه، سبزیجات و حبوبات بیشتری مصرف کنند تا بتوانند آهن کافی را جذب کنند. با این حال، میزان کم خونی فقر آهن در گیاهخواران بیشتر از افراد عادی نیست.

علل کمبود آهن در بدن:

کاهش آهن در رژیم غذایی:

آهن از رژیم غذایی جذب می شود، اگرچه به ازای هر 10 تا 20 میلی گرم آهن رژیم غذایی تنها یک میلی گرم آهن جذب می شود. فردی که قادر به خوردن یک رژیم غذایی غنی از آهن نیست، ممکن است به دلیل کمبود آهن درجاتی از کم خونی ایجاد کند.

تغییرات فیزیکی:

زمانی که بدن تحت تاثیر تغییرات ناگهانی مانند رشد ناگهانی در کودکان و بزرگسالان یا در دوران شیردهی قرار می گیرد، لازم است مصرف آهن افزایش یابد و تولید گلبول های قرمز خون افزایش یابد.

اختلالات دستگاه گوارش:

اختلال در جذب آهن پس از برخی جراحی های گوارشی شایع است. بیشتر آهن موجود در غذا توسط بخش کوچکی از قسمت فوقانی روده جذب می شود. هر گونه اختلال در دستگاه گوارش می تواند جذب آهن را تغییر داده و منجر به کم خونی ناشی از کمبود آهن شود.

بیشتر بخوانید  آشنایی با قرص استاتین داروی ضد چربی

علل کمبود آهن در نوزادان:

ذخیره کم آهن در نوزادان نارس یا کمبود آهن در مادر در دوران بارداری کمبود آهن کمبود آهن از دست دادن خون دستگاه گوارش (عفونت انگلی / زخم معده و روده / حساسیت به پروتئین های شیر گاو) اختلال در جذب آهن در اسهال مزمن و اسهال مزمن و اسهال مزمن غذاهای رایگان

از دست دادن خون:

از دست دادن خون باعث کاهش آهن و در نتیجه کم خونی ناشی از کمبود آهن می شود. منابع از دست دادن خون عبارتند از خونریزی گوارشی، خونریزی قاعدگی یا آسیب.

علل کمبود آهن در بدن و راه های تامین و پیشگیری:

از مهم ترین دلایل کمبود آهن می توان به دریافت ناکافی آهن به دلیل رژیم های غذایی کم آهن مانند رژیم گیاهخواری، جذب ناکافی آهن به دلیل اسهال، کاهش ترشح اسید معده، مشکلات گوارشی یا تداخل دارویی، افزایش نیاز بدن به آهن برای افزایش حجم خون و … اشاره کرد. در نهایت خونریزی بیش از حد در دوران قاعدگی یا در نتیجه صدمات یا مشکلاتی مانند بواسیر یا بیماری های بدخیم و انگل ها.کمبود آهن در مردان بالغ معمولاً به دلیل از دست دادن خون زیاد ایجاد می شود.

رژیم غذایی حاوی آهن:

گوشت قرمز منبع آهن است و آهن آن در مقایسه با یک منبع گیاهی به خوبی جذب بدن می شود. رژیم غذایی حاوی حبوبات، سبزیجات به ویژه اسفناج و نان سبوس دار نیز میزان آهن مورد نیاز بدن را تامین می کند. متخصصان تغذیه خوردن ماهی یا مرغ را به جای گوشت قرمز و ترکیب غذاهای گوشتی با لوبیا، پاستا و برنج توصیه می کنند. جگر و برخی محصولات کشاورزی مانند حبوبات حاوی آهن هستند. البته آهن در انواع گوشت ها بهتر جذب می شود.

بیشتر بخوانید  آشنایی با قرص های آرام بخش

اگر همراه غذا مصرف شود، ویتامین C که در سبزیجات، مرکبات و میوه ها وجود دارد، می تواند توسط آهن محصولات گیاهی مانند حبوبات جذب شود. از این رو مصرف سبزیجات و سالاد برای افرادی که دسترسی کمتری به گوشت دارند و بیشتر آهن مورد نیاز بدنشان از فرآورده های گیاهی تامین می شود، علاوه بر غذا توصیه می شود.

مجموعه: مجله اینترنتی تشویقی


دیدگاهتان را بنویسید