به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، ایران اخیرا اعلام کرده که در تلاش است کالاهای صادراتی خود را به کشورهای منطقه و همسایه صادر کند. عراق و افغانستان پیش از این بازار برخی از کالاهای صادراتی ایران بودهاند. اما لبنان چطور؟
نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی درباره صادرات لوازم خانگی ایرانی به لبنان گفت: آمار رسمی درباره صادرات لوازم خانگی به لبنان وجود ندارد چنانچه صادراتی هم باشد ممکن است کالاهایی ارسال شود که دیگر کشورهای صاحب سبک آنها را تولید نمیکند اما لوازم خانگی ایرانی به کشورهای عراق و افغانستان صادر میشود.
سال گذشته اما امیر تقدسی، رئیس کمیته مشترک بازرگانی ایران و لبنان به پایگاه خبری اتاق ایران گقته بود: « لبنان میتواند هاب خوبی برای تجارت کالاهای ایرانی به بازار آفریقا و آمریکای لاتین و واردات کالاهایی باشد که به دلیل تحریم مشکل دارد.»
بررسیها نشان میدهد لبنان به لحاظ اقتصادی کشوری آزاد است. توافق تجارت آزاد با اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا دارد. این فضا میتواند فرصت خوبی برای اقتصاد و ارزآوری به ایران باشد اما تجار ایران در حوزه انتقال پول به لبنان مشکلات زیادی دارند و همین مانع صادرات است.
چرا لوازم خانگی مدرن به عراق صادر نمیشود؟
محمدحسین اسلامیان به تجارتنیوز گفت: در عراق و افغانستان لباسشویی اتوماتیک متقاضی ندارد. با توجه به جمعیت زیاد آنها در یک خانوار لباسشویی دو قلو ۱۵ کیلویی برای آنها صادر میشود. همچنین یخچالهای ارزان قیمت ۱۴ فودی نیز از دیگر کالاهای مورد پسند آنهاست.
او ادامه داد: آب گرمکن و کولر آبی از دیگر اقلامی است که به عراق و افغانستان صادر شده است. از طرف دیگر چنانچه این کشورها نیاز به کالای مدرن داشته باشند از کشورهای اطراف همچون امارات متحده عربی و ترکیه به دلیل نرخ پایین تعرفه ترجیحی برای این کشورها صادر میشود.
اسلامیان همچنین گفت: صادرات لوازم خانگی مدرن از دو کشور امارات متحده عربی و ترکیه ارزانتر از لوازم خانگی ایرانی برای عراقیها تمام میشود. بنابراین هیچ اقلام مدرنی از ایران برای این دو کشور صادر نمیشود، چراکه لوازم خانگی برند خارجی برای آنها ارزانتر از لوازم خانگی ایرانی است!
چرا تازه عروسها جهیزیه نمیخرند؟
براساس این گزارش شواهد نشان میدهد بازار لوازم خانگی همچنان راکد است. تقاضایی برای خرید لوازم خانگی دیده نمیشود. تازه عروسها هم منتطر ماندهاند تا ببینند دولت رئیسی چه برنامه تازهای برای افزایش قدرت خرید مردم دارد.
اخیرا طرح خرید لوازم خانگی، با کارت اعتباری تا سقف ۳۰ میلیون تومان خبرساز شد اما به نظر میرسد به دلیل افزایش بروکراسیهای اداری این طرح هم با شکست مواجه شود.
اکبر پازوکی، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی درباره وضعیت بازار لوازم خانگی به مهر گفته بود: تقاضا برای خرید لوازم خانگی نصف شده است و اکثرا افراد به جای خرید کالای نو لوازم خانگی خود را تعمیر میکنند.