مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

اطلاعات دارویی کامل کپسول رامیپریل

Picture of به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



همه چیز در مورد داروی رامیپریل


رامیپریل (Ramipril) در دسته از داروها به نام مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین یا مهارکننده‌های ACE قرار دارد. این دارو برای پیشگیری از نارسایی قلبی یا کاهش فشارخون تجویز می‌شود. فشار خون بالا بیماری است که در آن فشار خون، بالاتر از حد طبیعی است. نارسایی قلبی بیماری است که قلب به درستی کار نمی‌کند.


مهارکننده‌های ACE نظیر رامیپریل از تولید هورمونی به نام آنژیوتانسین II در بدن جلوگیری می‌کنند. رامیپریل با مهار یک آنزیم به نام مبدل آنژیوتانسین این کار را انجام می‌دهد. رامیپریل سبب گشاد شدن عروق و کاهش میزان آب باز جذب شده از کلیه‌ها و در نتیجه کاهش فشارخون می‌گردد. افرادی که دچار افزایش فشار خون هستند ممکن است علائمی نداشته باشند اما اگر این شرایط ادامه پیدا کند فشار خون می‌تواند به قلب و رگ‌های خونی آسیب زده و منجر به حمله قلبی شود.


رامیپریل می‌تواند به تنهایی یا همراه با داروهای دیگر فشار خون را کاهش دهد. نام تجاری ترکیبی به نام Triapin (رامیپریل همراه با داروی دیگری به نام فلودیپین) می‌تواند به کاهش تعداد کل قرص‌هایی که افراد مبتلا به فشار خون بالا نیاز دارند کمک کند.


در نارسایی‌های قلبی، ممکن است مایعات اضافی فراوانی در گردش خون وجود داشته باشد. مهارکننده‌های ACE به کاهش این مایعات کمک می‌کنند. این داروها اثر محافظتی برای قلب دارند و روند پیشروی نارسایی‌های قلبی را کند می‌کنند. این اقدام محافظتی به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، کلیوی و عروقی در افرادی که در معرض خطر این بیماری‌ها هستند کمک می‌کند.


نام تجاری: Altace


روش مصرف داروی رامیپریل


قبل از شروع درمان با داروی رامیپریل، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.


دوز و مقدار داروی رامیپریل، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. این دارو معمولا یک بار در روز برای شما تجویز می‌شود.


داروی رامیپریل، دوزهای مختلفی دارد که معمولا درمان با دوز کمتر شروع می‌شود و بهتر است در شروع درمان، این دارو را قبل از خواب مصرف کنید تا عوارض جانبی مانند سرگیجه شما را آزار ندهد.


سعی کنید رامیپریل را در زمان مشخصی از روز مصرف کنید، این دارو را می‌توانید همراه با غذا یا بدون غذا مصرف کنید. محتویات کپسول معمولا بطور کامل بلعیده می شود اما می توان در آب یا آب سیب حل نمود.


اگر فراموش کردید که دوز داروی روزانه خود را در زمان مشخص مصرف کنید اما به زودی یادتان افتاد، دارو را مصرف کنید؛ اما اگر زمانی به یاد آوردید که نزدیک به ساعت دوز بعدی دارو است، دوز از یاد رفته را مصرف نکنید. نباید به خاطر دوز از یاد برده شده، دو دوز از دارو را باهم مصرف کنید.

بیشتر بخوانید  ۲۹ راهکار جادویی برای درمان سریع کبودی


رامی پریل


موارد و دوز مصرفی رامیپریل


دوز مصرفی روزمره بزرگ‌سالان برای درمان نفروپاتی دیابتی: دوز اولیه: ۲.۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت یک‌بار در روز برای بیمارانی که دیورتیک دریافت نمی‌کنند.


دوز نگهدارنده : ۲.۵ تا ۲۰ میلی‌گرم به‌صورت در روز خوراکی در دوزهای ۱ تا ۲ جداگانه تقسیم‌شده است.


دوزمصرفی روزمره بزرگ‌سالان برای درمان فشارخون بالا: دوز اولیه: ۲.۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت یک‌بار در روز برای بیمارانی که دیورتیک دریافت نمی‌کنند


دوز نگهدارنده: ۲.۵ تا ۲۰ میلی‌گرم به‌صورت در روز خوراکی در دوزهای ۱ تا ۲ جداگانه تقسیم‌شده است.


دوزمصرفی روزمره بزرگ‌سالان برای درمان نارسایی احتقانی قلب: دوز اولیه: ۲.۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز دوز نگهدارنده: ۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز


دوزمصرفی روزمره بزرگ‌سالان برای درمان اختلالات بطن چپ: دوز اولیه: ۲.۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز


دوز نگهدارنده: ۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز


دوزمصرفی روزمره بزرگ‌سالان برای درمان انفارکتوس میوکارد: دوز اولیه: ۲.۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز


دوز نگهدارنده: ۵ میلی‌گرم خوراکی به‌صورت دو بار در روز


موارد منع مصرف داروی رامیپریل


به تاریخ انقضای داروی رامیپریل توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام‌شده است، از آن مصرف نکنید. هرگز داروی رامیپریل را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.


تداخل دارویی رامیپریل را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.


مصرف رامیپریل در دوران بارداری و شیردهی


در دوران بارداری و شیردهی، نباید دارویی را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. داروها می‌توانند آثار مخربی روی جنین و یا خودتان داشته باشند.


تاثیر رامیپریل بر رانندگی و کار با ماشین آلات


این دارو ممکن است که شما را گیج یا خواب آلود کند، قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.


دارو


تداخلات دارویی رامیپریل


تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می‌کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.


برچسب روی تمام داروهایتان را (مانند داروهای سرفه و سرماخوردگی، داروهای مکمل غذایی، داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن) بررسی کنید. زیرا آن‌ها ممکن است،مواد تشکیل‌ دهنده‌ای داشته باشند که فشار خون را افزایش دهد و یا نارسایی قلبی را بدتر کند. راجع به مصرف داروی رامیپریل با داروساز خود مشورت کنید.

بیشتر بخوانید  علت درد پشت چشم (کاسه چشم) چیست؟


دریافت هم زمان رامیپریل و داروی حساسیت‌ زدای نیش زنبور عسل (تزریق) موجب بروز واکنش بسیار جدی می‌شود، قبل از انجام تزریق، به پزشک خود راجع به استفاده از داروی رامیپریل اطلاع دهید.


  • داروهای ضد دیابت: در بیماران دیابتی احتمالا باعث افت قند خون می شود. در صورت نیاز بایستی تنظیم دوز انجام گیرد.

  • دیورتیک ها: اثر کاهندگی فشار خون را می افزایند. در صورت امکان قبل از شروع درمان، داروی دیورتیک قطع شود.

  • دیورتیک های احتباس کننده ی پتاسیم ( آمیلوراید، اسپیرونولاکتون، تریامترن ): اثر افزایش پتاسیم خون را می افزایند. سطح سرمی پتاسیم بایستی کنترل شود.

  • لیتیوم: سطح سرمی لیتیوم افزایش می یابد و احتمال بروز سمیت با آن وجود دارد.

  • NSAIDs: عملکرد کلیوی را کاهش داده و سطح سرمی پتاسیم افزایش می یابد. این تداخل با ایندومتاسین دیده نشده است.

  • مکمل های حاوی پتاسیم یا داروهای حاوی نمک پتاسیم: اثر افزایش پتاسیم خون را می افزایند.


از مصرف گیاه مورد موم دار « bayberry »، کوهوش آبی، فلفل، افدرا، زنجبیل، جینسینگ امریکایی، آب بشقابی « gotu kola »، شیرین بیان به علت بدتر کردن فشار خون خودداری شود. از مصرف گیاه توت مار « black cohosh »، شقایق کالیفرنیا، حسن یوسف، خوک طلایی «goldenseal»، زالزالک، دارواش، پریوش، ماده کینین، گیاه کیسه کشیش به علت افزایش اثر کاهندگی فشار خون خودداری شود.


هشدار و احتیاطات حین مصرف داروی رامیپریل


بعضی دارو‌ها را نمی‌توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو‌ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می‌گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی رامیپریل، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:


  • در صورتی‌ که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید یا در صورتی‌ که به نوزاد خود شیر می‌دهید.

  • اگر شما مشکل کلیوی یا کبدی دارید.

  • اگر بدنتان هیدراته شده است (کم آب شدن بدن) برای مثال اگر اخیراً دچار اسهال بوده‌اید و یا کسالتی داشته‌اید.

  • اگر دچار آترواسکلروزیس هستید (تصلب شرایین-رسوب چربی‌ها در دیواره عروق خونی).

  • اگر دچار بیماری‌های عروق محیطی هستید (نوعی از گردش خون ضعیف).

  • اگر بیماری‌های عروقی وابسته به کلاژن دارید، نظیر لوپوس اریتروماتوز سیستمیک (SLE) و یا اسکرودرم.

  • اگر دچار بیماری کاردیومیوپاتی هستید (بیماری ماهیچه‌های قلبی)، و یا دچار استنوزیس آئورت (گرفتگی رگ اصلی قلب) هستید.

  • اگر تابه‌حال دچار آنژیو ادم شده‌اید (در این بیماری صورت، زبان و حلق دچار ورم می‌شود)

  • اگر برای محافظت از نیش زنبور و پشه‌ها تحت درمان حساسیت‌زدایی هستید.

  • اگر تابه‌حال درمان دیالیزی داشته‌اید، و یا درمانی که در آن از طریق دستگاه، کلسترول خونتان را برداشته باشند (آفرزیس LDL).

  • اگر هرگونه مشکلی مرتبط با دریچه‌های قلب و یا عضله قلب دارید.

  • اگر شما مشکل کبدی و یا بیماری بنام کلستاز (انسداد جریان صفرا از کبد) دارید.

  • اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می‌کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

  • اگر تابه‌حال به هر نوع از مهارکننده‌های ACE حساسیت و یا واکنش غیرمعمول داشته‌اید (نظیر داروهای لینزوپریل، کاپتوپریل و پریندوپریل)


قرص


عوارض جانبی داروی رامیپریل


همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف‌ کنندگان نیز هیچ نوع عارضه‌ای بروز نمی‌دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می‌روند. در‌ صورت بروز مستمر هریک از عوارض می‌بایست به پزشک اطلاع داده شود:


  • تنفسی: افزایش بروز سرفه

  • قلبی عروقی: افت فشارخون، آنژین، افت فشار وضعیتی، سنکوپ

  • سیستم عصبی مرکزی: سردرد، گیجی، خستگی، ورتیگو

  • اندوکرین و متابولیک: افزایش پتاسیم خون

  • گوارشی: تهوع و استفراغ

  • عصبی عضلانی و اسکلتی: درد قفسه سینه

  • کلیوی: اختلال کلیوی، افزایش کراتینین سرمی، افزایش BUN


نکته مهم: اگر هر یک از علائم زیر که نادر اما جدی هستند در خودتان احساس کردید مصرف رامیپریل را متوقف نموده و سریعاً به پزشک خود اطلاع دهید:


دشواری در نفس کشیدن، ورم صورت، دهان، زبان و گلو. این علائم نشانه آلرژی دارویی هستند ، هرگونه زرد شدگی در پوست یا در سفیده چشم. این علائم ممکن است نشانگر یرقان باشد که عارضه جانبی نادری است.


راش‌های شدید پوستی نیز می تواند بروز کند. اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس می‌کنید به خاطر استفاده از داروی رامیپریل می‌باشد، با پزشک خود مشورت کنید.


مصرف بیش از حد داروی رامیپریل (مسمومیت دارویی)


رامیپریل را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید. اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت دارویی شده است و علائمی مانند سرگیجه شدید، تنگی نفس یا غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.


شرایط نگهداری داروی رامیپریل


دارو را از دسترس کودکان و در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه‌ دارید. محلول خوراکی رامیپریل را تا ۳۰ روز بعد از اولین باری که باز کرده‌اید، می‌توانید استفاده کنید.


بیشتر بخوانید:


درمان فشارخون بالا با قرص آملودیپین


داروهای فشار خون بالا : معرفی کامل انواع داروهای کاهنده فشار خون


همه چیز در مورد قرص متورال ۵۰ (متوپرولول )


separator line


بیشتر بخوانید  توزیع 2000 نیروی متخصص توسط وزارت بهداشت در سراسر کشور
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *