آفازی صورت چیست و آیا می توان آن را درمان کرد؟
اختلال در ادراک صورت یکی دیگر از مشکلات مغزی است که تأثیر بسزایی بر عزت نفس افراد و فراوانی بیماری های روانی دارد.
به اختلال ادراک صورت، کوری صورت یا پروسوپانوز نیز گفته می شود که یکی دیگر از مشکلات مغزی است. در صورت ابتلا به این بیماری دیگر قادر به تشخیص چهره و افراد نخواهید بود. طبق آمار حدود 2 درصد از مردم دنیا به این اختلال مبتلا هستند و این بیماری به گونه ای است که نمی توانند چهره غریبه ها را از آشنایان تشخیص دهند.
علت اختلال شناختی
یکی از شایع ترین علائم این بیماری ناتوانی در ایجاد تغییر در صورت است. به طور کلی این اختلال می تواند بر نحوه ارتباطات اجتماعی تأثیر منفی بگذارد و در نهایت باعث ایجاد مشکلاتی در زمینه کاری و حرفه ای شود. این وضعیت به دلیل عدم ارتباط و ارتباط با همکاران و سایر افراد است. به طور کلی این بیماری را می توان به 3 گروه خفیف، متوسط و شدید طبقه بندی کرد. این به این دلیل است که افراد در گروه خفیفتر میتوانند با گذر زمان با تلاش برای فکر کردن پس از اینکه فرد را به خوبی تشخیص ندادهاند، فرد را شناسایی کنند.
در این صورت کسانی که به شدت به این بیماری مبتلا شده اند نیز در تشخیص چهره آشنایان و خانواده ها مشکل دارند و نمی توانند به خوبی عمل کنند زیرا چهره آشنا و دوستان را به کلی فراموش کرده اند. و او نمی تواند به یاد بیاورد که همیشه به آن فکر کند. با گذشت زمان، این بیمار ممکن است دچار افسردگی و اضطراب اجتماعی شود. این افراد به گونه ای هستند که نمی توانند چهره افراد را برای همیشه به خاطر بسپارند. به طور کلی، اگر یکی از اعضای خانواده شما به این عارضه مبتلا باشد، نمی تواند دوستانی پیدا کند و به محیط مدرسه و محل کار اعتماد داشته باشد و این خود باعث خجالتی و ترسو شدن آنها می شود.
در نهایت تحقیقات نشان داده است که این بیماری می تواند ناشی از آسیب مغزی یا ایجاد اختلالات و ناهنجاری هایی باشد که در مفهوم پزشکی به آن شکنجه با دست راست نیز می گویند. این عضو نقش بسیار مهمی در بدن دارد و به نحوی که در هماهنگی سیستم عصبی فرد و به خاطر سپردن و درک چهره او موثر است. همچنین می تواند ناشی از سکته مغزی، آسیب مغزی یا برخی از عوارض عصبی باشد. همچنین در برخی موارد این بیماری به صورت مادرزادی معرفی می شود که به دلیل جهش های ژنتیکی چنین تاثیری در فرد خواهد داشت.
لازم به ذکر است که این اختلال در اختلال یادگیری و حافظه نقش چندانی ندارد و تنها این فرد در تشخیص چهره و شناسایی افراد از آشنا تا غریبه مشکل دارد.
ارتباط بین این بیماری و اوتیسم
شایان ذکر است که برخی از محققان معتقدند یکی از علائم اختلال شناختی اوتیسم است. تحقیقات به طور رسمی نشان داده است که اوتیسم هیچ ارتباطی با کوری صورت ندارد و مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به اوتیسم دارای میزان بالاتری از اختلالات شناختی هستند.
نحوه تشخیص بیماری عدم تشخیص چهره درک آفازی صورت
در صورت داشتن علائم این بیماری می توانید با مراجعه به پزشکان معتبر مرتبط با مغز و اعصاب این بیماری را تشخیص دهید. به طور کلی، پزشک با در نظر گرفتن موارد زیر می تواند با اطمینان تشخیص دهد که آیا شما به این بیماری مبتلا هستید یا خیر.
معمولاً از مشتری خواسته می شود تا آنجا که می تواند افراد مشهور را از غریبه ها تشخیص دهد.
از او خواسته می شود تا تفاوت ها و شباهت های چهره افراد را با ویژگی های مشخصه آنها برای دکتر توضیح دهد.
او همچنین آن را از نظر تمایز بین سن و جنسیت ارزیابی می کند.
آفازی صورت چیست؟
به طور کلی، پزشکان از دو آزمایش به نامهای تست صورت بنتون و وارنینگتون برای بررسی وضعیت بیمار استفاده میکنند. با این حال، بسیاری از پزشکان معتقدند که نمی توان به نتایج این آزمایش ها به تنهایی اعتماد کرد، بنابراین باید روش های مطمئن تری پیدا کرد. شایان ذکر است که در این راستا برخی آزمایشات آنلاین در سایت های معتبر موجود است که ادعا می کنند می توانند وجود این بیماری را در انسان بررسی و تشخیص دهند.
روش های درمان اختلالات ادراک صورت
متاسفانه به هیچ وجه درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد، بنابراین پزشکان سعی می کنند از روش های مناسب برای کنترل این بیماری استفاده کنند. به طور کلی در این روشهای کنترلی به بیماران آموزش داده میشود که به خاطر داشته باشند که موهای صاف و برهنه دارند، زیرا با توجه به ویژگیها و ظاهر افراد، عاملی در حافظه افراد است.
سایر پزشکان نیز با تجویز برخی قرص ها و داروها برای پیشگیری از سکته سعی در کنترل بیماری به مرور زمان دارند. همانطور که تا به حال متوجه شدید این بیماری به مرور زمان بر توانایی ها و توانایی های افراد تاثیر می گذارد و همین امر می تواند باعث ناتوانی فرد از عزت نفس در محیط کار و جامعه شود. افسردگی و اضطراب نیز از دیگر اختلالاتی است که پس از بیماری ایجاد می شود. به طور کلی راه های دیگری نیز برای جلوگیری از این امر وجود دارد که در ادامه می خوانید.