مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

آیا چاقی عامل سرطان است ؟

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله


تأثیر چاقی بر ابتلا به سرطان

چاقی وضیعت پزشکی است که بافت چربی بیش از حد طبیعی، در بدن فرد انباشته شده باشد. انباشت بیش از حد بافت چربی می‌تواند باعث پسرفت شاخص‌های سلامتی، از جمله کاهش میانگین طول عمر و یا کاهش کیفیت زندگی گردد. ولی آیا چاقی می تواند عامل سرطان باشد . با ما در دلگرم همراه شوید .

چاقی عامل اصلی سرطان ها است

محققان به تازگی دریافتند که چاقی عامل اصلی سرطان‌هاست. کسانی که فکر می‌کنند نباید نگران سرطان باشند، چون هیچ سابقه‌ای از این بیماری در خانواده‌شان دیده نشده است، سخت در اشتباه هستند، دانشمندان یک بار دیگر به این نتیجه رسیدند که ژن‌ها، عامل ابتلای افراد به بیماری سرطان نیستند.

یافته‌های پژوهشی تازه نشان می‌دهد که سبک زندگی افراد عاملی مهم در ابتلای آنها به سرطان است و ۴ مورد از هر ۱۰ مورد سرطان کاملاً قابل پیشگیری هستند.

محققان به این نتیجه رسیدند که تنها در بریتانیا با تغییر سبک زندگی و انجام تمرینات ورزشی و کاهش وزن می‌توان هر هفته از ۲۵۰۰ مورد سرطان جلوگیری کرد، مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گزارش داده است که حدود ۴۰ درصد از موارد سرطان قابل پیشگیری هستند.

تاثیر چاقی و مصرف دخانیات در ابتلا به سرطان

در حال حاضر مصرف دخانیات اولین عامل ابتلا به سرطان است، در سالیان اخیر چاقی به تدریج در حال سبقت از دخانیات است. به همین دلیل است که کارشناسان هشدار می‌دهند اضافه وزن میتواند به زودی اصلی‌ترین دلیل ابتلای افراد به این بیماری باشد.

سر هارپال کومار، سرپرست مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا تأکید می‌کند اگر مردم مراقب نباشند، در دهه‌های بعدی چاقی به اندازه مصرف دخانیات خطرناک خواهد بود.

بیشتر بخوانید  چگونه اسهال را در خانه به سرعت درمان کنیم؟

نتایج پژوهشی که به تازگی در مجله «بریتیش ژورنال آف کنسر» منتشر شده است، نشان می‌دهد اضافه وزن می تواند منجر به ۱۳ نوع سرطان از جمله سرطان روده، پستان، رحم و کلیه شود، به علاوه در صورتی که افراد وزن مناسب خود را حفظ کنند، می‌توانند از بیش از ۲۰ نوع سرطان جلوگیری کنند.

دنی واکر، متخصص سلامتی راه های زیر را برای مقابله با چاقی پیشنهاد می‌کند:

صبح ها هنگام برخاستن از خواب هشت اونس آب لیمو بنوشید، این کار به سم زدایی از بدن کمک می‌کند؛ مصرف لیموی طبیعی همچنین به تنظیم پی اچ بدن کمک می‌کند.

تا آنجا که میتوانید سیب و گریپ فروت بخورید، میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک حاوی مواد مغذی و آنزیم هایی هستند که به سم‌زدایی از بدن کمک می‌کنند، خوردن این مواد غذایی همچنین باعث کاهش اشتها می‌شود و موجب سوختن چربی‌ها می‌شود.

صبحانه مفصلی بخورید، نزدیک به ۸۰ درصد از افرادی که اضافه وزن دارند یا اصلاً صبحانه نمی‌خورند یا صبحانه ناچیزی می‌خورند.

آب، روزانه شش تا هشت لیوان آب تصفیه شده بخورید، مصرف آب باعث چربی سوزی و سم زدایی از بدن می‌شود، از دیگر مزایای مصرف آب کمک به کاهش وزن است.

روزانه یک ساعت پیاده روی کنید، پیاده روی روزانه موجب لاغر شدن و تناسب اندام شما می‌شود، پیاده روی ورزشی مناسب هم برای جوانان و هم برای مسن‌تر‌ها است؛ پس از ۳۰ روز پیاده روی شاهد تغییراتی شگرف در بدن خود خواهید بود.

سرطان دیگر مانند گذشته یک بیماری کشنده نیست، با این حال باید توجه داشت که پیشگیری خیلی بهتر از درمان است؛ وقتی میتوان با تغییری در سبک زندگی سالم و قوی ماند، چرا بیماری را انتخاب کنیم؟

بیشتر بخوانید  خارش چشم و درمان های موثر خانگی آن

سلامتی یک انتخاب است و رسیدن به آن مانند هر چیز ارزشمند دیگری نیاز به زمان و بردباری دارد.

کدام سرطان باعث چاقی میشود - افزایش وزن در سرطان - سرطان چاقی - آیا سرطان لاغر میکند

شما می توانید همین امروز انتخاب کنید که سیگار را کنار بگذارید و شروع به ورزش کنید و یا میتوانید همه هشدار‌ها را نادیده بگیرید و خود را در معرض خطر ابتلا به بیماری های گوناگون قرار دهید.

چرا چاقی خطر سرطان را افزایش می‌دهد؟

متخصصان علوم پزشکی و سلامت می‌گویند پی برده‌اند که چرا اضافه وزن زیاد می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. این متخصصان در کالج ترینیتی دوبلین دریافتند یک نوع سلول که بدن از آن برای منهدم کردن بافت‌های سرطانی استفاده می کند توسط چربی زیاد مسدود می‌شود و از کار می‌افتد.

مرکز تحقیقات سرطان انگلیس اعلام کرده که چاقی بعد از سیگار بزرگترین عامل ابتلا به سرطان در این کشور است که می توان از آن پیشگیری کرد و از هر ۲۰ مورد سرطان – سالانه حدود ۲۲۸۰۰ مورد در انگلیس – یک مورد به دلیل اضافه وزن زیاد است.

براساس تعریف سازمان سلامت عمومی انگلیس (NHS) کسانی که شاخص توده بدنی آنها ۳۰ تا ۳۹.۹ است دچار اضافه وزن زیاد یا چاقی مفرط هستند.

کارشناسان از قبل سوءظن داشتند که چربی سیگنال هایی به بدن ارسال می کند که می تواند به سلول ها صدمه بزند و منجر به سرطان شود.

اکنون متخصصان در کالج ترینیتی توانسته اند نشان دهند که سلول های ضدسرطانی بدن توسط چربی مسدود می شود. نتیجه این مطالعه در نشریه “ایمنی شناسی نیچر” چاپ شده است.

آنها امیدوارند بتوانند معالجاتی برای احیای توانایی این سلول ها برای کشتن بافت های سرطانی پیدا کنند.

بیشتر بخوانید  فواید و عوارض تزریق بتامتازون در بارداری

برای جلوگیری از سرطان وزن کم کنید

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، پروفسور لیدیا لینچ در این باره گفت: ساخت ترکیبی که بتواند جذب چربی توسط سلول های کشنده (سرطان) را مسدود کند ممکن است.

ما این را در آزمایشگاه امتحان کردیم و دیدیم که دوباره شروع به کشتن این بافت ها می کنند. اما مسلما راه بهتر کاهش وزن است؛ چون این گزینه سالمتری است.

همچنین دکتر لئو کارلین از موسسه تحقیقات سرطان انگلیس در بیتسون گفت: هرچند می دانیم که چاقی مفرط خطر ابتلا به ۱۳ نوع متفاوت سرطان را بالا می برد، هنوز مکانیسم بنیادی آن را درست درک نمی کنیم.

این مطالعه آشکار می کند که ملکول های چربی چطور از به کار افتادن دستگاه تومورکشِ سلول های ایمنی جلوگیری می کنند و راه های تازه ای برای تحقیق درباره معالجات ارائه می نماید.

برای کاهش خطر ابتلا به سرطان نکات زیر توصیه می‌شود

  • حفظ وزن سالم
  • ترک سیگار
  • تغذیه سالم
  • پرهیز از مصرف الکل
  • جلوگیری از آفتاب سوختگی

سرطان و چاق شدن - سرطان های مرتبط با چاقی - چاقی و سرطان سینه - افزایش وزن در بیماران سرطانی

بیشتر بخوانید:

شیمی درمانی چیست و مراقبت های بعد از آن چگونه است ؟

درمان خانگی و معجزه آسا انواع سرطان در ۴۲ روز


ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *