بالاخره ایام نوروز سال 1400 نیز به پایان رسید و به ایستگاه آخر آن یعنی سیزده بدر رسیدیم. در این پست ممنوع بودن یا نبودن تردد در سیزده بدر و همچنین پیشنهاد هایی برای پختن غذا در سیزده بدر را با هم بررسی میکنیم. با ایران چطور همراه باشید.
طبق اعلام ستاد مقابله با کرونا، تمامی پارک ها در تمامی شهرهای کشور در روز 13 فروردین تطعیل میباشد. بنابراین با هدف نشستن در پارک بیرون نروید. اما درباره ی پختن غذاهایی برای این روز، چند پیشنهاد داریم که با شما درمیان میگذاریم:
سیزده بدر سیزده بدر ۱۴۰۰ ۱۳ بدر روز سیزده بدر هوای سیزده بدر عکس سیزده بدر بدر کلیپ سیزده بدر آهنگ سیزده بدر سیزده بدر فرکانس بدر ۱۳ بدر ۱۴۰۰ اهنگ سیزده بدر نقاشی سیزده بدر ماهواره بدر سیزده بدر چند شنبه است در مورد سیزده بدر تبریک سیزده بدر متن سیزده بدر هوای سیزده بدر ۱۴۰۰ محدودیت سیزده بدر ۱۴۰۰ هواشناسی سیزده بدر سیزده بدر امسال سیزده بدر مبارک محدودیت تردد سیزده بدر مبارک باشه کلیپ سیزده بدر شیرازی احمدی نژاد تایید صلاحیت میشود خودروی شاسی بلند روسی پاتریوت سیزده بدر ۱۴۰۰ ممنوع است محدودیت سیزده بدر ۱۴۰۰ پیشاپیش سیزده بدر مبارک طرح ترافیک سیزده بدر بهترین مکان برای سیزده بدر در تهران پیامک سیزده بدر ممنوعیت سیزده بدر محدودیت تردد ۱۳ بدر روز سیزده بدر بدر سیزده بدر مبارک کلیپ سیزده بدر عکس سیزده بدر ناهار سیزده بدر پیشنهاد ناهار برای سیزده بدر برای سیزده بدر ناهار چی درست کنیم پیشنهاد غذا برای سیزده بدر
جوجه کباب زعفرانی
مرغ ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
آب لیمو ۱ لیوان
زعفران به میزان لازم
نمک به میزان لازم
آش رشته
رشته مخصوص آش ۴۰۰گرم
سبزی آش تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز ۱ کیلو
نخود و لوبیا و عدس مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ۴۵۰ گرم
نعناع خشک ۴ قاشق یا نعناع تازه ۲۰۰ گرم
پیاز متوسط ۴ عدد
کشک ساییده غلیظ ۲ لیوان
آرد ۲ قاشق
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به مقدار کافی
ساندویچ الویه
سینه مرغ متوسط یک عدد
سیب زمینی ۷۵۰ گرم
خیار شور ۲۰۰ گرم
نخود سبز یک قوطی
تخم مرغ آب پزشده سفت ۴ عدد
هویج آب پز ۲ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
خامه نصف فنجان
سس مایونز ۲ فنجان
سرکه یا آبلیمو ۴ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه :
سینه مرغ را با پیاز، هویج، ۲ قاشق آبلیمو، کمی نمک و یک لیوان آب می گذاریم که پخته شود و آب آن کاملاً کشیده شود. سیب زمینی را بعد از آب پزشدن پوست گرفته، خیلی ریز خرد می کنیم. استخوانهای مرغ را جدا کرده و گوشت آن را خرد می کنیم.
بعدهویج وخیار شور را خرد و با کلیه مواد خرد شده مخلوط کرده و در ظرف بزرگی می ریزیم. تخم مرغ را بعد از خردکردن با بقیه آبلیمو ، روغن زیتون، خامه،نصف مقدار سس مایونز، کمی نمک و فلفل خوب مخلوط می کنیم. سپس در یک ظرف مناسب مواد سالاد الویهرا ریخته و آن را به شکل دلخواه درست می کنیم. بقیه سس مایونز را با کاردک بر سطح سالاد می کشیم و با خیار شور، گوجه فرنگی گل شده ، جعفری ،تعدادی زیتون و نخود فرنگی روی آن را تزئین می کنیم.
لوبیاپلو
برنج اعلا ۴ پیمانه
گوشت خورشتی بدون چربی ۳۰۰ گرم
لوبیای سبز تازه ۳۰۰ گرم
پیاز داغ طلایی و ریز دو قاشق
رب گوجه ،ادویه ، نمک ، زردچوبه ،دارچین و زعفران به مقدار کافی
روغن به میزان لازم
سیب زمینی برای ته دیگ به مقدار کافی
و در نهایت غذای معروف سیزده بدر: کوفتــــــه تبریزی!
گوشت چرخ کرده نیمه چرب 250 تا 300 گرم
لپه 4 قاشق غذاخوری
برنج 5 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
پیاز 2 عدد
سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه 2 قاشق غذا خوری
پودر جوز هندی 1/2 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه کوفته تبریزی اصل و جلوگیری از وا رفتن آن
برای تهیه کوفته تبریزی اول باید لپه را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته شود. برنج را بشوید و کمی خیس دهید بعد در ظرفی مناسب با مقداری آب و نمک روی حرارت بالا قرار میدهیم تا بجوشد و آب آن کاملا کشیده شود. پس از آنکه آب برنج کشیده شد آنرا کنار بگذارید تا سرد شود.
بعد از این مرحله ، یک عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به همراه لپه پخته شده و گوشت چرخ کرده داخل غذاساز بریزید تا کاملا باهم میکس شوند.و
بعد از میکس کامل ،مواد را به داخل ظرف بزرگتری منتقل میکنیم و به آن سبزی معطر تازه یا خشک شده ، تخم مرغ ها ، برنج نیمه پز ، نمک – فلفل – زردچوبه و جوز هندی رنده شده اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم .
مواد را آنقدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد.
پس از ورز دادن کامل و انسجام گرفتن مواد، آن را کنار بگذارید و با یک کیسه فریزر روی آن را بپوشانید.سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید
مرحله تهیه سس کوفته تبریزی
برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه ، یک عدد پیاز مانده را ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا پیاز ها نیمه طلایی شوند.در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ تر و خوش طعم تر شود.
بعد از آن رب گوچه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید تا رنگ رب باز شود. کمی نمک و فلفل سیاده هم اضافه کنید.
بعد از آن یک تا یک و نیم پیمانه آب درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید.و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.