آنچه باید در مورد ارتودنسی بدانید


درمان ارتودنسی مختص دوران نوجوانی نیست و بسیاری از بزرگسالان حتی در سنین بالا نیز از این روش درمانی بهره می برند، بنابراین بهتر است ابتدا در مورد دندان ها توضیحی بدهید.

درمان ارتودنسی مختص دوران نوجوانی نیست و بسیاری از بزرگسالان حتی در سنین بالا نیز از این روش درمانی بهره می برند، بنابراین بهتر است ابتدا در مورد دندان ها توضیحی بدهید. در بسیاری از افراد دندان ها در زاویه قائم و با فاصله مناسب از یکدیگر رویش نمی کنند. در برخی از افراد، دندان ها می توانند روی هم قرار بگیرند یا روی هم قرار بگیرند و باعث شلوغی و شلوغی آنها شود. نکته بعدی تفاوت اندازه فک و دندان است یعنی ممکن است فک کوچک باشد اما دندان ها بزرگ باشند که در این صورت دندان ها شلوغ به نظر می رسند.

برعکس، این می تواند باعث ایجاد شکاف بین دندان ها شود. در مواردی مانند از دست دادن زودرس و از دست دادن دندان های شیری یا دائمی، برخی از انواع مشکلات سلامتی، حوادث و عادات مانند مکیدن انگشت شست و مانند آن. آنها همچنین می توانند منجر به این اختلالات شوند. در نهایت، بسیاری از افرادی که از وضعیت نامناسب دندان رنج می برند، گاهی اوقات از نظر ظاهری مشکل دارند. ارتودنسی به آنها کمک می کند لبخند بهتری داشته باشند.

ارتودنسی


ارتودنسی چیست؟

ارتودنسی علم اصلاح رابطه نادرست فک و دندان و دندان های نادرست جفت و تراز شده است. در نهایت ارتودنسی مشکلات نظم، قرارگیری و قرارگیری دندان ها در فک را برطرف می کند و فرد هنگام صحبت و خندیدن می تواند بهتر غذا بخورد و زیبایی بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید  6 فایده شستن پا برای سلامتی


بهترین زمان برای ارتودنسی چه زمانی است؟


با رشد ساختارهای صورت، انجام ارتودنسی آسان تر و ساده تر است و در زمان کمتری موفقیت آمیزتر خواهد بود. سن مناسب برای دختران 13 سال قبل و برای پسران 15 سال قبل است. اگر این زمان بگذرد، اصلاح رابطه به زمان و انرژی بیشتری نیاز دارد. البته در سال های بالاتر هدف اصلی درمان اصلاح دندان ها و در سال های جوان تر هدف اصلی درمان رفع اختلالات فک و تغییرات صورت است. سن بیمار مهم است زیرا به ما نشان می دهد که چه گزینه های درمانی داریم. آیا برای پیش درمانی زمان داریم یا خیر؟ یا اصلا چنین درمان هایی لازم است؟ فاکتور رشد می تواند کمک کند یا خیر؟ همه پاسخ ها به سن بیمار بستگی دارد. به همین دلیل بیماران را بر اساس سن طبقه بندی می کنیم.

آنچه باید در مورد ارتودنسی بدانید

البته فراموش نکنید که این درمان تا زمانی که دندان در دهان است قابل انجام است و به قول خودشان هیچ وقت دیر نیست.

دوره درمان ارتودنسی چقدر است؟


درمان معمولاً حدود یک سال و نیم تا دو سال و نیم طول می کشد، اما برای حفظ ارتباط بین دندانی باید مدتی از پلاک استفاده شود. همانطور که گفته شد مدت زمان بستگی به نوع درمان و سن بیمار دارد.

چند درمان ارتودنسی وجود دارد؟


به دو صورت: 1. متحرک 2. ثابت

روش موبایل معمولا برای دختران 9 تا 10 سال و برای پسران 10 تا 11 سال مناسب است. همچنین درمان به روش ثابت برای دختران از 12 تا 13 سال (به بالا) و برای پسران از 12 تا 14 سال (به بالا) انجام می شود.

بیشتر بخوانید  دوش واژینال چیست و استفاده از آن چه تاثیری روی واژن دارد؟

ارتودنسی متحرک چیست؟

یک قالب از فک بالا و پایین بیمار گرفته می شود و یک صفحه بالا و پایین می شود. این روش مزایای خود را دارد؛ به عنوان مثال، ممکن است بیمار هنگام غذا خوردن آن را از دهان خود خارج کند و پس از استفاده از مسواک و نخ دندان دوباره آن را در دهان خود قرار دهد. این روش برای افراد جوان بهتر است، زیرا علاوه بر مشکلات دندانی، می تواند ناهنجاری های استخوانی فک را نیز برطرف کند، اما در انجام حرکات دندانی محدودیت دارد.


چه نوع درمانی مطلوب تر است؟

هر کدام از این درمان ها دستور العمل های مخصوص به خود را دارند. روش متحرک بیشتر برای بیماران زیر 12-14 سال استفاده می شود و پس از آن به دلیل تثبیت نسبی ساختارهای استخوانی فک ها، روش ارتودنسی متحرک تاثیر بیشتری نخواهد داشت. برای بیماران بزرگتر از این سن معمولاً درمان ثابتی تجویز می شود تا دندان ها در موقعیت صحیح تری در فک قرار گیرند. در صورت نیاز به اصلاح وضعیت استخوان فک در سنین بالا (که در بسیاری از موارد در سنین پایین تر با درمان های معمولی و ارزان تر قابل درمان است، ارتودنسی متحرک). علاوه بر درمان ارتودنسی ثابت، جراحی فک توسط جراح فک و صورت انجام می شود.

ارتودنسی ثابت چیست؟

در این نوع ارتودنسی اجزای کوچکی به نام براکت با مواد دندانی به سطح دندان چسبانده می شود و بدون آسیب رساندن به دندان ها با سیم ها و پروتزهای مخصوص دندان ها را در جهت مورد نظر حرکت می دهند. با این روش همه این اجزا ثابت می شوند و بیمار نمی تواند آن طور که می خواهد آنها را از دهان خارج کند. این روش بیشتر در درمان های دندانپزشکی کاربرد دارد، زیرا علاوه بر حرکت دندان ها، ریشه های آن ها را نیز حرکت می دهند، بنابراین ارتودنتیست کنترل بیشتری بر روی دندان ها دارد.

بیشتر بخوانید  کاهش وزن با ماساژ چند نقطه خاص از بدن

عوارض ارتودنسی چیست؟

بیمارانی که به دنبال درمان ارتودنسی هستند باید از سلامت بسیار خوبی برخوردار باشند، زیرا در صورت وجود پلاک متحرک به ویژه بریس ها و سیم های ثابت، رعایت بهداشت دهان و دندان دشوارتر است و در صورتی که بیمار مراقب و تمرکز کافی برای رعایت بهداشت خود نباشد، دندان های زیر قرار می گیرد. براکت ها و سیم های ارتودنسی سریع. مشکل بعدی احتمال عود است. به اصطلاح “بازگشت” بخشی جدایی ناپذیر از درمان ارتودنسی است. در صورتی که بیمار دستورات پزشک متخصص را برای استفاده منظم از پلاک های نگهدارنده پس از درمان ثابت یا در بیمارانی که توسط متخصص ارتودنسی تحت درمان هستند، رعایت نکند، مشاهده می شود.

منبع: پرفروش ها


دیدگاهتان را بنویسید