آموزش طرز تهیه انواع غذاهای برنجی به راحت ترین روش ممکن



طرز تهیه انواع غذاهای برنجی


برنج انواع مختلفی دارد. که معروف ترین برنج ها مربوط به شمال ایران می باشد.


برنج به دو مدل پلو و چلو تهیه می شود. البته هر دو این غذاها با برنج تهیه می شوند ولی یک تفاوت اساسی دارند.


منظور از چلو، برنجی است که پس از آبکش کردن آن را به تنهایی دم می گذارند و بعد از دم کشیدن با خورش و انواع گوشت و کباب ها مصرف می شود.


ولی منظور از پلویی، برنجی است که پس از آبکش با سبزی ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم می کنند، مانند : باقلا پلو، مرصح پلو، استامبولی پلو، لوبیا پلو، عدس پلو و….


برنج را هم می توان آبکش کرد و هم به صورت کته از آن استفاده کرد. طبق نتایج به دست آمده کته خاصیتهای برنج را در خود حفظ می کند اما برنج آبکش شده زمانی که شما آن را آبکش کرده و مجدد شستشو می دهید خواص آن از بین می رود.سعی شود برنج را به صورت کته استفاده کنید.


1. دمی مرغ


مواد لازم برای تهیه دمی مرغ


  1. برنج سه پیمانه

  2. مرغ (ران یا سینه خردشده) سه قطعه

  3. فلفل دلمه ای (خرد شده و قرمز رنگ) 1عدد

  4. پیاز (خرد شده) 1عدد

  5. سیر 4حبه

  6. نمک به میزان لازم

  7. فلفل به میزان لازم

  8. روغن زیتون 4قاشق غذاخوری

  9. زعفران به میزان لازم


طرز تهیه دمی مرغ


طرز تهیه دمی مرغ


در ظرفی مناسب ابتدا روغن را روی حرارت کم داغ کرده، مرغ را در آن هفت تا هشت دقیقه تفت می دهیم. سپس مرغ ها را از ظرف درآورده و کنار می گذاریم.


پیاز، سیر و فلفل دلمه ای را به ترتیب در قابلمه ریخته و آنقدر هم می زنیم تا پیازها بلوری شوند. شش پیمانه آب در قابلمه ریخته همراه کمی نمک و فلفل می جوشانیم وقتی که آب جوش آمد برنج و مرغ و زعفران آب کرده را اضافه می کنیم.


بعد به طریق کته برنج را می پزیم. تقریبا 40 دقیقه زمان لازم دارد تا دمی حاضر شود.


انواع غذاهای برنجی


2. پلو لوبیا چشم بلبلی


مواد لازم پلو لوبیا چشم بلبلی


  1. لوبیا چشم بلبلی 300گرم

  2. برنج 3پیمانه

  3. شوید (تازه) 200گرم

  4. نمک به میزان لازم

  5. فلفل به میزان لازم

  6. زعفران به میزان لازم

  7. مرغ نیم کیلو

  8. فلفل دلمه ای 1عدد

  9. پیاز 1عدد

  10. هویج 1عدد


طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی


طرز تهیه پلو لوبیا چشم بلبلی


ابتدا در ظرفی مناسب لوبیا را با دو پیمانه آب و مقداری نمک می پزیم به طوری که له نشود


کمی برای جا افتادن زمان داشته باشد.


مرغ را ابتدا به قطعات مناسب خرد کرده و آن را در کره تفت میدهیم و بعد با پیاز خرد کرده و ادویه تفت داده


فلفل دلمه ای و هویج را هم خرد کرده و اجازه میدهیم مواد کمی تفت داده شوند.


کمی آب و مقدار بسیار کمی زعفران به مواد اضافه میکنیم و آنها را میپزیم و بعد از پخت مرغ را ریش ریش میکنیم


دوباره در کره تفت میدهیم .برنج را به مرحله آبکشی رسانده و پس از آبکش کردن از شوید تازه و مرغ و لوبیا به صورت لا به لا با برنج استفاده میکنیم.


انواع غذاهای برنجی


3. قیمه نثار


قیمه نثار


  1. گوشت خورشتی 400 گرم

  2. برنج 4 لیوان . پیاز 2 عدد

  3. شکر 2 قاشق غذاخوری

  4. زرشک 1/2 لیوان

  5. خلال پسته 4 قاشق غذاخوری

  6. خلال بادام 4 قاشق غذاخوری

  7. خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری

  8. گلاب 2 قاشق غذاخوری

  9. دارچین 1/2 قاشق چایخوری

  10. پودر هل 1 قاشق چایخوری

  11. زیره 1 قاشق چایخوری


​  انواع غذاهای برنجی


طرز تهیه قیمه نثار


برنج را از نیم ساعت قبل خیس دهید سپس برنج را با مقداری آب و نمک بجوشانید و پس از اینکه نرم شد آبکشی کنید ، داخل قابلمه روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید سپس برنج را اضافه کنید ، چند قاشق آب و روغن روی برنج بریزید و بگذارید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.


انواع غذاهای برنجی


4. کلم پلو


مواد لازم برای آشپزی کام پلو برای 8 نفر:


  1. برنج، یک کیلوگرم

  2. کلم قمری، 2 عدد متوسط

  3. گوشت قیمه ای، 750 گرم

  4. پیاز، 2 عدد متوسط

  5. نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران به میزان لازم

  6. روغن به مقدار لازم


کلم پلو / طرز تهیه کلم پلو


طرز تهیه کلم پلو


  • ابتدا برنج را شسته و در مقدار لازم آب خیس کنید؛ سپس پیازها را بشویید و پس از پوست کندن، به صورت خلالی یا ریز خرد کنید. کلم قمری ها را نیز شسته و پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید.

  • تابه ای نسبتا گود آماده کرده و مقداری روغن در آن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا خوب داغ شود. سپس نیمی از پیازهای خردشده را با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا پیاز نرم شود. پس از آن، گوشت قیمه ای را به پیاز داغ اضافه کرده و همراه آن تفت دهید. حالا 2 پیمانه آب به مواد بیفزایید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید. وقتی آب به جوش آمد، شعله اجاق گاز را کم کرده و در تابه را بگذارید و صبر کنید تا گوشت بپزد. زمان لازم برای پخت گوشت حدود یک ساعت است. پس از پایان پخت گوشت، نمک، فلفل و زعفران را به اندازه مورد نیاز به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه حرارت دهید و سپس زیر تابه را خاموش کرده و آن را کنار بگذارید.

  • در تابه دیگری مقداری روغن ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس باقیمانده پیازهای خرد شده را در روغن تفت دهید تا کمی طلایی رنگ بشود. پس از آن، کلم ها را – که به صورت نگینی خرد شده اند – به روغن و پیاز اضافه کرده و مقداری زعفران به آن بیفزایید و بگذارید روی اجاق گاز، تا پخته و نرم شوند.

  • پس از تکمیل مرحله سرخ شدن، گوشت قیمه ای مخلوط با پیاز را به کلم های سرخ شده اضافه کنید. به این ترتیب، مایه کلم آماده است.

  • حالا برنج را مانند روش معمول پخت برنج آب کشی، در آب جوشانده و سپس آب کشی کنید؛ سپس قابلمه بزرگی آماده کرده و پس از ریختن مقداری روغن در آن، کف دیگ را با سیب زمینی یا نان پوشش دهید؛ البته برای این منظور از برگ کلم برگ نیز می توانید استفاده کنید.

  • سپس چند کفگیر از برنج آب کش شده را کف قابلمه بریزید و پس از آن مخلوط مایه را روی برنج بپاشید. این کار را به صورت لایه لایه با برنج و مایه آن قدر تکرار کنید تا مواد تمام شود. حالا برنج را به روش معمول دم کنید. دم کشیدن این پلو معمولا یک تا 5/1 ساعت زمان لازم دارد.


انواع غذاهای برنجی


5. ماش پلو


مواد لازم برای تهیه ماش پلو برای 3 نفر:


  1. برنج=375 گرم

  2. ماش=150 گرم

  3. گوشت=250 گرم

  4. روغن=125 گرم

  5. پیاز متوسط=2 تا 3 عدد

  6. رب گوجه فرنگی=2 قاشق سوپخوری

  7. گرد لیمو عمانی=1 قاشق سوپخوری

  8. ادویه=1 قاشق مرباخوری


طرز تهیه ماش پلو


طرز تهیه ماش پلو


برنج را خیس می کنیم.گوشت را به صورت قیمه خرد می کنیم. پیاز را خلال کرده با 100 گرم روغن با حرارت ملایم سرخ می نماییم تا طلایی شود. گوشت را در پیاز می ریزیم،حرارت را ملایم می کنیم، در ظرف را می بندیم تا آب گوشت کشیده شده، کمی سرخ شود.


2 لیوان آب در قیمه می ریزیم، در ظرف را می گذاریم، حرارت را ملایم می کنیم تا گوشت بپزد. ماش را در تابه ریخته کمی بو می دهیم. با گوشت کوب یا ته لیوان آن را کمی می کوبیم تا پوست ماش گرفته شود. مغز ماش را از پوست جدا کرده، داخل ظرف قیمه می ریزیم، می گذاریم قیمه و ماش چند جوش بزند ولی ماش له نشود.


رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل نموده، داخل ظرف قیمه می ریزیم. ادویه را اضافه کرده، نمک و فلفل آن را اندازه می نماییم؛می گذاریم آب قیمه در حدود نصف لیوان بشود. برنج را آبکش می کنیم،نصف بقیه از روغن را با نصف لیوان آب در قابلمه متناسب با مواد می ریزیم.


قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا جوش بیاید. برنج را بتدریج در دیگ ریخته، قیمه را با کفگیر لابلای برنج می دهیم و گرد لیمو را لای آن می پاشیم.


آب باقیمانده را که باید در حدود نصف لیوان بشود با بقیه روغن مخلوط کرده،وقتی عرق برنج را گرفتیم، روی سطح برنج می دهیم و برنج را در فر یا در حرارت ملایم به مدت یک ساعت دم می کنیم


انواع غذاهای برنجی


6. پلو پاکستانی


طرز تهیه پلو پاکستانی را به عنوان یک غذای جدید و پرخاصیت بیاموزید و به برنامه غذای خود تنوع بیشتر ببخشید.


پلوی پاکستانی یک غذای عالی برای افرادی که رژیم غذایی سبزیجات دارند بسیار مناسب است. در ادامه آکاایران طرز تهیه این پلوی لذیذ را برای شما آماده کرده است. پس با ما همراه باشید.


مواد لازم پلو پاکستانی:


  1. برنج 5 پیمانه

  2. نخود فرنگی 250 گرم

  3. فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری

  4. پیاز 2 عدد

  5. سیر 2 حبه

  6. هل 5 عدد

  7. هویج 2 عدد

  8. گل کلم 100 گرم

  9. دارچین، زرد چوبه و نمک​ و روغن به میزان لازم


پلو پاکستانی


طرز تهیه پلو پاکستانی


مقداری روغن را در ماهیتابه بریزید و پیاز ها را رنده کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی ​ شود. هویج را هم رنده و به پیاز در حال تفت اضافه کنید.


گل کلم را خرد و​ همراه نخود فرنگی به پیاز اضافه کنید و در نهایت نمک ، فلفل، زردچوبه، سیر له شده و پودر هل را به مواد بیفزایید و خوب مخلوط نمایید.


سپس برنج را آبکش کنید. در صورت تمایل به داشتن ته دیگ، مقداری روغن ته قابلمه ریخته و از نان برای ته دیگ استفاده کنید.


بعد با کفگیر مقداری برنج در قابلمه بریزید و از مواد تفت داده شده روی برنج ریخته و به همین ترتیب تمام برنج و مواد را لا به لای هم ریخته و در نهایت مقداری روغن و زرد چوبه را داغ کرده و روی برنج بریزید و آن را دم بگذارید.


بعد از 25 دقیقه پلو آماده شده را در دیس بکشید و با ترشی تند از اعضای خانواده پذیرایی کنید.


انواع غذاهای برنجی


7. قارچ پلو


مواد لازم قارچ پلو با گوشت چرخ کرده :


  1. قارچ خرد شده 2 لیوان

  2. برنج 3 لیوان

  3. پیاز 2 عدد

  4. گوشت چرخ کرده 150 گرم

  5. ذرت پخته 1/2 لیوان

  6. دارچین 1 قاشق چایخوری

  7. زعفران دم کرده 2 قاشق چایخوری

  8. روغن مقدار لازم

  9. نمک و فلفل مقدار لازم


قارچ پلو یکی از غذاهای برنجی


روش تهیه قارچ پلو


طرز تهیه قارچ پلو با گوشت چرخ کرده :


*. آکاایران : برنج را 30 دقیقه در آب و نمک خیس دهید سپس بهمراه چند لیوان آب و مقداری نمک داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و آبکشی کنید ( باید زمانی برنج را آبکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید مغز برنج کمی خام و اطراف ان نرم باشد ).


*. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید ، پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت چرخ کرده ، ذرت پخته و دارچین را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.


پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد قارچ های خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا قارچ ها نرم شوند سپس نمک و فلفل بزنید و از روی حرارت بردارید تا مایه قارچ خنک شود ( مایه قارچ باید خنک شود تا در زمان پخت برنج را خمیر نکند ).


*. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ دلخواه را بچینید ( نان نازک یا سیب زمینی ) ، کمی برنج آبکش شده بریزید و روی ان مایه قارچی که خنک شده است اضافه کنید و به همین صورت قابلمه را پر کنید.


*. حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند ، نصف آب را با مقداری روغن و زعفران مخلوط کنید و روی برنج بدهید و با چنگال کمی برنج را مخلوط کنید سپس حرارت را کم کنید و دم کنی را بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد سپس در دیس بکشید و سرو کنید.


انواع غذاهای برنجی


8. رشته پلو


رشته پلو با گوشت قلقلی


برنج 3 لیوان . رشته پلویی 300 گرم . پیاز 3 عدد . خلال پوست پرتقال 2 قاشق غذاخوری


کشمش پلویی 1/2 لیوان . زعفران دم شده 2 قاشق چایخوری . پودر دارچین 1 قاشق چایخوری


گوشت چرخ کرده 300 گرم . تخم مرغ 2 عدد . آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری . کره مقدار لازم


طرز تهیه رشته پلو


طرز تهیه رشته پلو


گوشت چرخ کرده ، 1 پیاز رنده شده آب گرفته ، آرد نخودچی ، تخم مرغ و مقداری نمک و فلفل را داخل کاسه ای بریزید و خوب مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند سپس کوفته های کوچکی درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.


داخل ماهیتابه مقداری روغن و کره بریزید ، 2 پیاز باقی مانده را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس کشمش ، خلال پوست پرتقال ، پودر دارچین ، زعفران دم شده ، نمک و فلفل را اضافه کنید ، کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.


از نیم ساعت قبل برنج را خیس دهید ، داخل قابلمه آب و مقداری نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید سپس برنج را اضافه کنید و پس از اینکه برنج کمی نرم شد آبکشی کنید ( 5 دقیقه پیش از ابکش کردن رشته را به برنج اضافه کنید ).


داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و ته دیگ دلخواه تان را قرار دهید ، مقداری از مخلوط برنج و رشته داخل قابلمه بریزید و روی آن مقداری از مایه کشمش ، مجدد مقداری برنج و مقداری از مواد ، لایه آخر را با برنج بپوشانید.


حرارت را زیاد کنید تا برنج کمی بخار کند سپس حرارت را کم کنید و 1/2 لیوان آب جوش و کمی روغن را مخلوط کنید و روی برنج بدهید ، در قابلمه را ببندید و بگذارید برنج دم بکشد سپس در دیس بریزید و همراه با گوشت قلقلی ، کشمش سرخ شده ، خلال پسته و … تزیین و سرو کنید.


انواع غذاهای برنجی


بیشتر بخوانید :


۱۰ غذای ساده ولی خوشمزه با قارچ


پنج مدل غذا با بوقلمون مناسب برای ضیافت های شما


۵ غذای گیاهی خوشمزه و آسان با سویا + عکس


لیست کامل غذا ها و میوه های طبع گرم و طبع سرد (بیش از ۲۰۰ مورد)


بیشتر بخوانید  طرز تهیه پیتزا کالباس و قارچ ؛ ساده و خوشمزه

دیدگاهتان را بنویسید