با این مقدار مواد لازم به اندازه 15 عدد از «دلمه گوجهفرنگی» خواهیم داشت.
مواد لازم برای دلمه گوجهفرنگی
نصف فنجان برنج، معادل 60 گرم.
یک کاسه ماستخوری باقلا خرد کرده، حدود 200 گرم.
پانزده عدد گوجهفرنگی، حدود یک و نیم کیلو.
نصف قاشق چایخوری زعفران.
یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده، معادل 250 گرم.
نمک و زردچوبه به میزان لازم.
پنج قاشق غذاخوری پنیر پیتزا، معادل هشتاد گرم.
یک کاسه ماستخوری شبت (شوید) خردشده (صد گرم)،
حدود دویست گرم سبزی پاک نکرده نیاز میباشد.
نصف فنجان روغن، معادل پنجاه گرم.
یک عدد پیاز متوسط، معادل صد گرم.
آموزش تصویری دلمه گوجه فرنگی با مایه شبت باقلا
طرز تهیه دلمه گوجهفرنگی
نصف فنجان برنج و یک کاسه ماستخوری باقلا خردکرده را با سه فنجان آب و کمی نمک میپزیم تا یک کته باقلا نسبتاً شل به دست آید.
یک عدد پیاز را با نصف فنجان روغن سرخکرده، کمی زردچوبه اضافه میکنیم سپس یک کاسه ماستخوری گوشت چرخکرده را در پیاز داغ تفت میدهیم.
کته باقلا و زعفران آب کرده را اضافه کرده، تفت میدهیم. سپس یک کاسه ماستخوری شبت خردکرده و کمی نمک را اضافه کرده، هم میزنیم تا مایه دلمه آماده شود.
گوجهفرنگیها را شسته، وسط آن را مطابق شکل با چاقو و یک قاشق کوچک در میآوریم. سپس کمی نمک به داخل گوجهها زده و با مایه دلمه وسط آنها را پر میکنیم. در نهایت کمی پنیر پیتزا روی هر کدام میریزیم.
دلمهها را حدود یک ساعت در طبقه وسط فر با شعله متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) قرار میدهیم تا دلمهها پخته و بوی دلمه در بیاید.
بعد از پخت دلمه، حدود نیم ساعت صبر میکنیم تا دلمهها کمی خنک و سفت شوند. اکنون آنها آماده پذیرایی میباشند.
کالری موجود در دلمه گوجهفرنگی
کالری موجود در کل غذا حدوداً 1430 کیلوکالری میباشد.
کالری موجود در یک عدد دلمه گوجهفرنگی حدوداً 95 کیلوکالری میباشد.
نوش جان