به طور کلی احتمال آلودگی و مسمومیت بیشتر در دو دسته غذایی وجود دارد که عبارتند از; «گوشت» و «لبنیات» که نسبت به سایر غذاها محیط مساعدتری برای آلودگی و مسمومیت دارند. گوشت چرخ کرده به دلیل ترکیبی از مواد مختلف بیشتر مستعد آلودگی است.
بدترین شکل نگهداری گوشت چرخ کرده خارج از یخچال و بهترین حالت نگهداری آن در فریزر است. اگرچه جوانه ها در یخچال کندتر رشد می کنند، اما این رشد متوقف نمی شود و گوشت در یخچال تنها برای چند ساعت می تواند سالم بماند.
متأسفانه، بیشتر مسمومیت ها زمانی اتفاق می افتد که ظاهر گوشت از نظر طعم و رنگ کاملاً طبیعی باشد، بنابراین تنها در صورتی می توانیم مطمئن شویم که همه گوشت ها آلوده هستند.