قلیه ماهی معروف ترین خورش جنوب که نخوری سرت کلاه رفته! | طرز تهیه قلیه ماهی +ویدئو


 

قلیه ماهی یکی از معروف‌ترین خورش‌های ایرانی است که متعلق به جنوب ایران، استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و جنوب بلوچستان می‌باشد. در طبخ این غذا از سبزی‌جات مخصوص (گشنیز و شنبلیله)، تمر هندی، ادویه‌جات، پیاز و ماهی جنوبی استفاده می‌شود.

مواد لازم:

* ماهی: ۴ تا ۵ تکه (بدون تیغ بهتره، من از جش استفاده کردم)

* گشنیز: نیم کیلو

* شنبلیله خشک: ۳ قاشق غذاخوری

* سیر: ۵ تا ۷ حبه

* فلفل: به مقدار دلخواه

* ادویه کاری: به مقدار دلخواه

* نمک: به مقدار دلخواه

* زعفران: به مقدار دلخواه

* پیاز: ۱ عدد درشت

* تمبر هندی: ۱ بسته

طرز تهیه:

1. گشنیز و شنبلیله را پاک کرده و بشویید. سپس آنها را ریز خرد کنید.

2. سیرها را له کنید.

3. پیاز را نگینی خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.

4. سیر، گشنیز و شنبلیله را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند.

5. ادویه کاری، نمک و فلفل را به سبزیجات اضافه کنید و تفت دهید.

6. تمبر هندی را در آب خیس کنید و صبر کنید تا نرم شود. سپس هسته تمبر هندی را جدا کرده و آب آن را به خورشت اضافه کنید.

7. زعفران را دم کرده و به خورشت اضافه کنید.

8. ماهی را سرخ کنید و به خورشت اضافه کنید.

9. حدود دو ساعت صبر کنید تا خورشت جا بیفتد.

نکات:

* حتماً سیر را اضافه کنید.

* حتماً سبزیجات را تفت دهید تا سرخ شوند.

* خورشت را حدود دو ساعت بپزید و نیم ساعت آخر ماهی سرخ شده را اضافه کنید.

بیشتر بخوانید  فال انبیا 23 دی رو بگیر و روزت رو شروع کن! | اخبرای خوب تو راهه.

* اگر نمی‌خواهید خورشت خیلی ترش باشد، نصف تمبر هندی را اضافه کنید.

* میزان آب و غلظت خورشت سلیقه‌ای است. من دوست داشتم خورشت غلیظ باشد.

سبزی قلیه ماهی باید خیلی ریز خرد شود. برای اینکه قلیه ماهی خوشرنگ شود، می‌توانید از یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی در اواسط پخت به آن اضافه کنید. برای اینکه گوشت ماهی له نشود، زیاد آن را هم نزنید. هنگام کشیدن قلیه به آرامی گوشت ماهی را به ظرف انتقال دهید تا بافت آن باز نشود.

دیدگاهتان را بنویسید