فطیر مغزدار خلخال رو بدون فر درست کن! | طرز تهیه فطیر محلی خلخال +ویدئو


طرز تهیه فطیر محلی خلخال 

 

فطیر محلی خلخال یک نوع نان روغنی است که در منطقه خلخال استان اردبیل تهیه می‌شود. این فطیر از دو قسمت خمیر و حلوا تشکیل شده است. خمیر فطیر از آرد، شیر، تخم مرغ، کره یا روغن، نمک و مخمر تهیه می‌شود. حلوا نیز از آرد، روغن، شکر و زردچوبه تهیه می‌شود.

طرز تهیه فطیر محلی خلخال به این صورت است که ابتدا خمیر را آماده می‌کنند و سپس آن را به دو قسمت مساوی تقسیم می‌کنند. یکی از قسمت‌های خمیر را به صورت نازک پهن می‌کنند و حلوا را روی آن می‌ریزند. سپس قسمت دیگر خمیر را روی حلوا قرار می‌دهند و با وردنه صاف می‌کنند. فطیر را به صورت دایره‌ای یا مربعی برش می‌زنند و در فر یا روی تابه می‌پزند.

مواد لازم

آرد سنگک: 5 پیمانه (می‌توان از ترکیب آرد سنگک و آرد فانتزی استفاده کرد) شیر گرم: 1 و 1/4 پیمانه (در حدی که انگشت نسوزد)
تخم مرغ: 1 عدد (اختیاری) کره یا روغن: 100 گرم (کره بهتر است)
نمک: 1 قاشق چایخوری مخمر فوری: 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
شکر: 3 قاشق غذاخوری
*مواد داخل

آرد: 1 و 1/2 پیمانه روغن مایع: 8 تا 9 قاشق غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری شکر: 1 پیمانه (یا کمتر)

رومال

زرده تخم مرغ: 1 عدد شیر: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه و زعفران: کمی
*طرز تهیه

1. خمیر را خوب ورز دهید (15 دقیقه).
2. بگذارید خمیر کاملاً دو برابر شود.
3. بقیه مراحل در ویدیو مشخص است.
4. اگر فطیر را زیاد در فر یا روی تابه بگذارید خشک می‌شود، پس بیش از حد نپزید.
5. میزان شیرینی فطیر به خودتان بستگی دارد.

بیشتر بخوانید  مرزهای کادوی ولنتاین جابه‌جا شد؛ لکسوس کادوپیچ‌ شده در تهران! + عکس

طرز تهیه حلوا

1. آرد و روغن را با حرارت ملایم 15 دقیقه تفت دهید یا تا زمانی که احساس کنید خامی آن گرفته شده است.
2. سپس شکر و زردچوبه را اضافه کنید.
3. حلوا باید کاملاً خنک شود.

نکات

حرارت زیر تابه ملایم باشد و مرتب زیر و رو کنید تا زمانی که نان کاملاً بپزد.
این فطیر بسیار خوشمزه است، پس زیاد درست کنید چون ممکن است در خانه شما هم سرش دعوا شود!

نوش جان!

دیدگاهتان را بنویسید