مواد لازم برای تهیه گوجه و بادمجان بدون گوشت
- بادمجان 4 عدد
- گوجه فرنگی 2 عدد
- سیب زمینی 1 عدد
- قارچ 5 عدد
- سیر سه عدد
- رب گوجه فرنگی 1 ق غذا خوری
- چوب دارچین 1 تکه
- روغن به میزان لازم
- پودر سبوس گندم و پودر جوانه گندم 1 ق غذا خوری
- نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به میزان لازم
- پودر زنجبیل، آویشن و پودر هل 1 ف چای خوری
طرز تهیه گوجه بادمجان بدون گوشت مجلسی و خوشمزه با سیب زمینی
مرحله اول: آماده سازی بادمجان ها
برای تهیه گوجه بادمجان ابتدا بادمجان ها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس به دلخواه خود برش دهید. می توانید به صورت حلقه ای و یا به صورت عمودی برش دهید. بادمجان ها را در ظرفی گذاشته و روی آنها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود.
مرحله دوم: آماده سازی مواد اولیه
در این فاصله قارچ ها را بشویید و آبکشی نمایید. قارچ ها را به صورت اسلایس برش دهید. سیب زمینی را نیز بشویید و پوست بکنید. پس از پوست کردن سیب زمینی مجددا آن را بشویید و به صورت حلقه ای خرد نمایید. گوجه فرنگی را نیز بشویید و به صورت چهار قاچ برش دهید. سیر را بشویید و پوست بکنید و به صورت اسلایس خرد نمایید.
مرحله سوم: سرخ کردن بادمجان ها
اکنون تابه مناسبی را روی شعله قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. ابتدا بادمجان ها را در روغن بگذارید و سرخ نمایید. پس از سرخ شدن یک طرف بادمجان ها آنها را برگردانده و طرف دیگر آن را نیز سرخ نمایید. در صورت کم شدن روغن مجددا روغن اضافه نمایید.
مرحله چهارم: سرخ کردن سیب زمینی
سپس سیب زمینی ها را در روغن قرار دهید و سرخ نمایید. پس از سرخ شدن سیب زمینی ها، آنها را از تابه خارج نمایید و شعله را خاموش کنید. بهتر است پس از سرخ کردن بادمجان ها و سیب زمینی ها آنها را روی دستمال روغن گیر آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
مرحله پنجم: سرخ کردن قارچ و گوجه
پس از سرد شدن روغن گوجه را در تابه بریزید و شعله را روشن نمایید. سپس قارچ ها را به آن بیافزایید و سرخ نمایید. اکنون سیر را به آن اضافه نمایید و هم بزنید تا عطر و بوی سیر خارج گردد. سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر زنجبیل، آویشن و پودر هل را به مواد اضافه نمایید و یک لیوان آب جوشیده روی آن بریزید.
مرحله ششم: افزودن پودر سبوس گندم و جوانه گندم
پس از رنگ گرفتن آب و کمی جوشیدن آن، بادمجان و سیب زمینی را در تابه قرار دهید و پودر جوانه گندم، پودر سبوس گندم و چوب دارچین را به آب بادمجان اضافه نمایید. درب تابه را ببندید و شعله را پایین بیاورید. اجازه دهید با شعله کم بادمجان ها بپزند و غلظت آب خورشت بیشتر شود.
مرحله هفتم: سرو گوجه بادمجان با سیب زمینی
زمانی که آب خورشت نصف شد. شعله را خاموش نمایید و چوب دارچین را از خورشت خارج کنید. اکنون میتوانید خورشت گوجه و بادمجان را در ظرف سرو مناسبی ریخته و همراه با پلو زعفرانی میل نمایید. نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه گوجه بادمجان فوری، لذیذ و غلیظ
- حتما مرحله گرفتن تلخی بادمجان را انجام دهید؛ در غیر اینصورت ممکن است دچار حساسیت شوید.
- بادمجان همیشه در کنار گوجه باید پخته شود؛ زیرا سرو بادمجان به تنهایی موجب بروز حساسیت و آفت دهان می شود.
- بنا به ذائقه خود می توانید سیر را حذف و فلفل دلمه ای به مواد گوجه بادمجان بیافزایید.
- پودر جوانه گندم و پودر سبوس گندم تنها به خاطر مقوی تر شدن خورشت استفاده میشود؛ میتوانید آن را حذف نمایید.