حتما یکبار غذای محبوب افغان ها، آشک رو امتحان کن | طرز تهیه آشک افغانستان +ویدئو


طرز تهیه آشک افغانستان 

 

آشک افغانستان یک غذای سنتی و محبوب افغانستانی است که از خمیر و گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود. آشک معمولاً در مناسبت‌های خاص مانند نوروز و عید قربان تهیه می‌شود.

آشک یک غذای خوشمزه و پر زحمت است که معمولاً در مناسبت‌های خاص مانند نوروز و عید قربان تهیه می‌شود.

مواد لازم:

آرد: ۱ کیلوگرم

آب: به مقدار لازم

تخم مرغ: ۱ عدد

روغن: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق چایخوری

سس:

گوشت چرخ‌کرده: نیم کیلوگرم

پیاز: ۲ عدد

لپه: به مقدار دلخواه (اختیاری)

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز، پاپریکا و روغن به مقدار لازم

سبزی:

تره: ۱۰ بسته

گشنیز: ۲ بسته

نمک، فلفل و روغن: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

سس ماست:

کشک: ۳۰۰ گرم

سیر: ۲ حبه

آب یا ماست: به مقدار لازم

نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

خمیر:

۱. آرد، آب، تخم مرغ، روغن و نمک را با هم مخلوط کنید و خمیر نسبتاً سفتی تهیه کنید. ۲. خمیر را به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید.

سس:

۱. پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. ۲. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. ۳. لپه (در صورت تمایل) را اضافه کنید و تفت دهید. ۴. رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، تخم گشنیز و پاپریکا را اضافه کنید و تفت دهید. ۵. مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید سس بجوشد و جا بیفتد.

سبزی:

۱. تره و گشنیز را خرد کنید. ۲. نمک، فلفل و روغن را اضافه کنید و مخلوط کنید.

بیشتر بخوانید  ترکیب استقلال مقابل سایپا مشخص شد

سس ماست:

۱. کشک، سیر، آب یا ماست و نمک را با هم مخلوط کنید.

سرو:

۱. خمیر را به صورت دایره‌هایی به قطر ۱۵ سانتی‌متر باز کنید. ۲. در مرکز هر دایره یک قاشق غذاخوری سس گوشت قرار دهید. ۳. از یک طرف خمیر شروع به جمع کردن کنید تا به شکل یک گلوله درآید. ۴. گلوله‌های آشک را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید و اجازه دهید بپزند. ۵. آشک‌های پخته شده را در یک ظرف مناسب بریزید و روی آن را با سس سبزی و سس ماست تزیین کنید.

نکات:

برای تهیه خمیر آشک، می‌توانید از آرد سمولینا یا آرد گندم معمولی استفاده کنید.

اگر می‌خواهید آشک شما خوشمزه‌تر شود، می‌توانید از گوشت چرخ‌کرده گوسفندی استفاده کنید.

می‌توانید به سس گوشت، کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید تا رنگ آن تیره‌تر شود.

می‌توانید به سس سبزی، کمی سیر رنده شده اضافه کنید تا عطر و طعم آن بهتر شود.

دیدگاهتان را بنویسید