طرز تهیه آش کشک خوشمزه
آش کشک یک غذای سنتی ایرانی است که معمولاً در شب یلدا سرو میشود. این آش از مواد سادهای مانند سبزی آش، حبوبات، بلغور جو، برنج، کشک، پیاز، سیر، و ادویهجات تهیه میشود.
این آش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که معمولاً در شب یلدا سرو میشود.
مواد لازم:
برای ۴ نفر: ۵۰۰ گرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، برگ چغندر، و شوید)
۱۵۰ گرم حبوبات (لوبیا سفید، لوبیا قرمز، و نخود) ۷۰ تا ۱۰۰ گرم عدس
۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم کشک ۱ عدد پیاز بزرگ
۳ تا ۲ حبه سیر ۱۰۰ گرم برنج نیم دانه
۵۰ گرم بلغور جو نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، و نعنا خشک به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. حبوبات را از شب قبل خیس کنید و سپس بپزید. عدس را جداگانه بپزید، اما اگر عدس سفت نیست و داخل آش پخته میشود، میتوانید فقط خیس کنید.
۲. بلغور جو و برنج نیم دانه را هم از چند ساعت قبل خیس کنید.
۳. در یک قابلمه بزرگ، به مقدار کافی آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. وقتی آب جوش آمد، سبزی خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با درب باز و حرارت ملایم پخته شود.
۴. پس از این زمان، بلغور جو، برنج نیم دانه، و عدس خیس خورده را اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید تا پخته شوند. حبوبات پخته و کمی نمک هم اضافه کنید.
۵. اجازه دهید تا آش لعابدار شود و سپس پیاز داغ را اضافه کنید.
طرز تهیه پیاز داغ:
پیاز و سیر خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید و به اندازه کافی زردچوبه، فلفل سیاه، و نعنا خشک اضافه کنید.
۶. وقتی آش کاملا جا افتاد و آب آن جمع شد، کشک را که با ۲ لیوان آب گرم رقیق شده است، اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آش به جوش بیاید و حالت دون دون و بریده نشود.
۷. بعد از حدود ۱۰ دقیقه که آش با کشک قل خورد و جا افتاد، شعله را خاموش کنید.
نکات:
برای اینکه آش کشک شما خوشمزهتر شود، میتوانید از سبزی آش تازه استفاده کنید. اگر از حبوبات خشک استفاده میکنید، بهتر است آنها را از شب قبل خیس کنید تا زودتر بپزند.
اگر از عدس تازه استفاده میکنید، نیازی به خیس کردن آن نیست. برای اینکه آش شما لعابدار شود، میتوانید در صورت تمایل، مقداری آرد گندم یا نشاسته به آن اضافه کنید.
برای اینکه آش شما طعم بهتری داشته باشد، میتوانید از سبزیهای معطر مانند ترخون، ریحان، و مرزه نیز استفاده کنید.