باتر چیکن یا مرغ کرهای یک غذای هندی است که از مرغ، گوجه فرنگی، کره و ادویهجات تهیه میشود. این غذا معمولاً با نان یا برنج سرو میشود.
باتر چیکن معمولاً با سینه مرغ تهیه میشود. مرغ را با ادویهجاتی مانند زردچوبه، فلفل، زیره و پودر تخم گشنیز مزهدار میکنند. سپس مرغ را در کره سرخ میکنند تا طلایی شود.
مواد لازم برای مزهدار کردن مرغ:
نیم کیلو سینه مرغ خرد شده یک قاشق غذاخوری حریره سیر و زنجبیل (طرز تهیه آن در صفحه اینستاگرام موجود است)
نمک به مقدار لازم نصف قاشق چایخوری زردچوبه
یک قاشق غذاخوری روغن یک قاشق غذاخوری سرپر ماست (ترجیحاً چکیده یا یونانی)
یک قاشق غذاخوری آب لیمو نصف قاشق چایخوری گرم ماسالا
یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه نصف قاشق چایخوری پودر انبه و شنبلیله خشک
یک قاشق غذاخوری گشنیز تازه نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز کشمیری (یا به جای آن پاپریکا و فلفل قرمز معمولی کمتر)
روش مزهدار کردن مرغ:
مرغ را با این مواد به مدت نیم ساعت مزهدار کنید.
مواد لازم برای بقیه مراحل:
دو عدد پیاز نیم کیلو گوجه فرنگی
کمی ساقه گشنیز نمک به مقدار لازم
پنج قاشق غذاخوری کره ده عدد بادام هندی
هشت حبه سیر یک تکه زنجبیل
نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز کشمیری یا پاپریکا یک چهارم قاشق چایخوری زردچوبه
نصف قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز نصف لیوان آب
یک قاشق چایخوری زیره سه عدد هل
یک عدد فلفل خشک (اختیاری)
روش تهیه:
زیره و هل را کمی تفت دهید. سپس پیاز را کمی تفت دهید. بقیه مواد و کره را اضافه کنید.
آب اضافه کنید و نیم ساعت بپزید. پس از خنک شدن، با گوشتکوب برقی پوره کنید.
مرغ را با روغن و کره در حرارت بالا سرخ کنید تا آب نندازد. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید مغز پخت شود. زیاد نپزید و از تابه جدا کنید. پوره گوجه آماده شده را از یک صافی رد کنید و تفالهها را دور بریزید. مرغ سرخ شده را اضافه کنید و پنج تا شش دقیقه بگذارید به خورد مرغ برود.
مواد لازم برای سرو:
سه قاشق غذاخوری خامه یک قاشق چایخوری سرکه سفید
نصف قاشق چایخوری عسل یک قاشق چایخوری شنبلیله خشک
گشنیز برای تزیین
طرز سرو:
خامه، سرکه، عسل و شنبلیله خشک را به پوره گوجه اضافه کنید و خوب هم بزنید. مرغ را با پوره گوجه تزیین کنید و با نان یا برنج سرو کنید.