به گزارش گروه رسانه های دیگر فارس ، روزنامه فرهیختگان مصاحبه با فواد ایزدی ، مدرس دانشکده تحقیقات ، که بخشهای مهم آن به شرح زیر است.
اظهارات رئیس جمهور صد در صد غلط است
– به نظر من اظهارات رئیس جمهور 100٪ اشتباه است. ما در شرایطی هستیم که آمریکایی ها رسما مواضع خود را اعلام می کنند. آنها رسماً می گویند ما توافق طولانی تر می خواهیم.
“آنها می گویند ما می خواهیم.” برجام بیایید تغییر کنیم ما خواهان توافق قوی تر هستیم ، یعنی فراتر از مسئله هسته ای ، می خواهیم در مورد موضوعات منطقه ای ، موشکی و سایر موارد امتیاز بگیریم.
روحانی حرفهای خودش را باور ندارد!
– آنها “لغو” تحریم ها را قبول ندارند و خواستار “تعلیق” برخی تحریم ها هستند. این بدان معنی است که آنها بسیاری از تحریم های اعمال شده توسط ترامپ علیه برجام را حفظ خواهند کرد.
با این حال ، به دلیل رقابت سیاسی داخلی ، رئیس جمهور مسائلی را مطرح می کند که هیچ کس در دنیا باور ندارد. به نظر من ، او خودش این استدلال ها را باور ندارد.
روحانی دارای یک اختلاف سیاسی داخلی است ، بنابراین باید از آخرین زاویه زندگی حرفه ای وی در آخرین روزهای ریاست جمهوری وی دیدن شود. واقعیت ها با آن واقعیت ها متفاوت است.
دولت بدون تصویب مجلس چیزی برای مذاکره نخواهد داشت
– قطعنامه پارلمان ابزاری است که دیپلمات ها در وین از آن استفاده می کنند. یعنی افزایش توان هسته ای ایران دلیل حضور آمریکا در وین بود.
“ما در این مورد صحبت نمی کنیم.” ببینید ، حدود سه هفته پیش ، نیویورک تایمز گزارشی منتشر کرد که “وقتی ایران 60 درصد ثروتمند شد ، آمریکایی ها ایران را جدی گرفتند” ، یعنی اگر مجلس نبود ، دولت چیزی داشت که انجام دادن. هیچ مذاکره ای صورت نگرفت.
– مصوبه مجلس نه تنها مشکلی برای برجام و مذاکرات ایجاد نکرد ، بلکه ابزاری برای مذاکره در اختیار دیپلمات های ایرانی شد.
روحانی می خواهد بی احتیاطی که منجر به خروج آمریکا از برجام شد بدون هیچ گونه هزینه ای را تکرار کند
– در داخل کشور ، بسیاری معتقدند که کشور نباید دو بار از یک مکان انتخاب شود. به همین دلیل ، آنها احتیاط بیشتری نسبت به آمریکایی ها دارند.
– اینکه رئیس جمهور محتاط نیست و کارهای دیگری را انجام می دهد مشکل رئیس جمهور است نه مشکل دیگران.
روحانی متمایل به تکرار همان بی تدبیری است که منجر به خروج رایگان ایالات متحده از برجام شد.
احیای برجام امکان پذیر نیست
– این فرصت [احیای برجام] نه تنها در ماه مارس وجود نداشت ، بلکه اکنون نیز وجود ندارد. مارس وجود نداشت و بعد از آن نیز وجود نخواهد داشت.
– آنها می خواهند بندهای برجام را تغییر دهند و به مناطق دیگر وارد شوند. آنها می خواهند در زمینه های دیگر نیز به مذاکره بپردازند.
“آمریکایی ها مشکلات زیادی دارند.” [در راه احیای برجام] آنها این کار را کردند ، اما رئیس جمهور می گوید آمریکایی ها آمده اند تا توبه کنند!
اعتراف ظریف برای تاریخ باقی مانده است
– این بخشی از یک گزارش حرفه ای ظریف و تکراری بود. در مورد برجام اغراق آمیز بود ، چه در گذشته ، چه در این گزارش.
– یک کلمه جدید در این گزارش وجود دارد ، که آن هم درست است. نکته جدید این بود که با پایان برجام ، بسیاری از کشورهایی که در دوران تحریم با ایران کار می کردند مورد بی مهری قرار گرفتند و نکته ظریف در این گزارش این است که این یک اشتباه است.
– البته خوب است ظریف به جای دو هفته قبل از پایان دولت ، در همان زمان که در سیاست خارجی کشور اتفاق افتاد ، این مسئله را مطرح کند ، معترض بود. اکنون مشکلی وجود ندارد ، حداقل این شناخت برای تاریخ باقی مانده است و این یک واقعیت است که برجام ما را ضربه زد ، هم در زمینه هسته ای و هم در روابط ایران با کشورهایی که در دوره تحریم به ما کمک کردند.
طبیعی است که مردم بخواهند در پایان دوره کار خود از کار و عملکرد خود دفاع کنند
– اگر هفت یا هشت سال از زندگی خود را وقف کار می کردیم و از اعتبار شخصی خود استفاده می کردیم ، به نوعی احساس علاقه به این کار می کردیم و وقتی دوره ما تمام می شد ، به نوعی سعی می کردیم اقدامات خود را توجیه کنیم.
– به همین دلیل ، کلمات گفته شده طبیعی و قابل درک هستند. اما آنچه طبیعی و قابل درک است لزوماً درست نیست.
– به عنوان مثال ، حرفه روحانی امروز درست نیست. مشاغلی که برخی از آنها در گزارش ظریف ذکر شده است ، قابل انتقاد است. طبیعی است که مردم بخواهند در پایان دوره کار خود از کار و عملکرد خود دفاع کنند.
به گزارش فارس ، رئیس جمهور روز چهارشنبه (14 ژوئیه) در جلسه هیئت دولت گفت كه ما در مذاكرات به هر آنچه می خواستیم رسیده ایم: “ریشه مقاومت در جنگ اقتصادی توافق 1994 بود. تمام گشایش های اخیر مذاکره شده است ، هر کسی که چیز دیگری بگوید دروغ می گوید.
روحانی افزود: چرا وقتی تیم ملی ما در مذاکرات پیروز می شود کف زدن را دشوار کنیم؟ آنها می گویند دولت هیچ کاری نکرده است. دروغ های شاخ دار می گویند که در دولت یازدهم و دوازدهم ساخته نشده است؛ به سیستم دروغ نگویید و حرفهای غلط نزنید.
وی ادامه داد: اگر سه گل به ثمر برسانیم و یک گل هم دریافت کنیم ، یک پیروزی روشن خواهیم داشت. چرا وقتی تیم ملی ما در مذاکرات پیروز می شود ، کف زدن و تعظیم برای ما دشوار است؟ این و این جناح چنین نمی کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر ماده 60 آسیب ندیده بود ، در ماه دسامبر آسیب می دید و اگر ما در 11 خطر صدمه ندیده بودیم ، در ماه مارس تکمیل می شد و مردم عید و آوریل جدید می دیدند.
روحانی گفت: امروز میز آماده است ، اگرچه آنها از فرصت دولت دوازدهم استفاده كردند ، اما امیدواریم كه دولت سیزدهم موفق شود. امیدواریم به قول خود عمل کنیم در تحریم ، ما می دانیم که باید چه کار کنیم و آیا مردم گزارش وزیر خارجه را می خوانند.
انتهای پیام /