ایسنا / خراسان رضوی گروهی از پرورش دهندگان نیشابور صبح امروز در اعتراض به عدم تطابق قیمت شیر و خوراک مقابل ساختمان جهاد کشاورزی نیشابور تجمع کردند.
امسال بسیاری از مناطق کشور با خشکسالی شدیدی روبرو هستند و یکی از بخشهایی که در این خشکسالی رنج فراوانی دیده و رنج خواهد برد ، دامداران است.
خشکسالی بی سابقه و کاهش چشمگیر خوراک مرتع ، قیمت بالای خوراک و دام و از طرف دیگر پایین بودن قیمت دام و عدم تطابق قیمت دام و دام تنها بخشی از ضررهای کشاورزان است و متأسفانه تاریخ تلخ و تکراری کشاورزان هر از گاهی از مکان های مختلف شنیده می شوند و این بار کشاورزان نیشابور این داستان را تعریف کردند.
جمعی از کشاورزان در شهرستان نیشابور امروز چهارشنبه 23 تیر در مقابل سازمان جهاد کشاورزی در نیشابور تجمع کردند و به عدم تطابق قیمت شیر و خوراک اعتراض کردند و شیر را در کف خیابان تخلیه کردند و بروشورهایی حاوی پیام و شعار در دست داشتند. وضعیت موجود
قیمت پایین محصولات حیوانی نسبت به قیمت خوراک
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در مصاحبه با ایسنا برای تجمع کشاورزان معترض در نیشابور و در ارتباط با مهمترین مطالبات و مطالبات کشاورزان: یکی از مهمترین خواسته های کشاورزان در گردهمایی امروز پایین بودن قیمت محصولات دامی در مقابل بود. قیمت خوراک بر این اساس ، کشاورزان از دولت خواسته اند تا سرعت اجرای قیمت شیر مصوب را تسریع کند.
محمدعلی فرهمند راد گفت: مرکز تنظیم بازار کشور قیمت شیر را برای 6500 تن تصویب کرده اما این مصوبه هنوز عملی نشده و این تأخیر در اجرای این مصوبه موجب اعتراض دامداران شده است.
وی افزود: آخرین قیمت مصوب شیر 4900 تن است و در حال حاضر شیر با کیفیت از 5200 تا 5400 کیلوگرم توسط دامدار خریداری می شود و در آخرین تصمیمات کارخانه تنظیم بازار در کشور تصویب شده است که قیمت شیر به 6400 تن ، اما این تصمیم هنوز عملی است. علیرغم افزایش قیمت خوراک ، شیر توسط دامدار با همان قیمت قبلی خریداری می شود.
وی ادامه داد: اجرای این قطعنامه احتمالاً دو یا سه هفته دیگر طول می کشد. از آنجا که کارخانه های تولید شیر با این قیمت از کشاورزان خریداری نمی کنند و می گویند که پس از افزایش قیمت شیر ، قیمت محصولات لبنی نیز باید افزایش یابد. از طرف دیگر ، بازار قابلیت ارتقا increase این افزایش قیمت را ندارد ، بنابراین برای اقدامات لازم برای اجرای این مصوبه باید در نظر گرفته شود.
فرهمند راد گفت: یکی دیگر از مصوبات کارخانه تنظیم بازار ، آزادسازی صادرات شیرخشک و گاو زنده است و پرورش دهندگان خواستار اجرای سریع این مصوبه بودند ، زیرا با اجرای آن قیمت دام زنده افزایش می یابد. “
افزایش میزان مواد خام دامی دولتی از جمله کنسانتره که با ارز ترجیحی توزیع می شود و همچنین کار با سودجویانی که علوفه چوب مانند کاه و یونجه را در این شرایط بحرانی ذخیره می کنند ، از دیگر خواسته های کشاورزان بود. که می خواهند ادامه دهند و با مجرمان برخورد کنند.
خشکسالی شدید امسال باعث کاهش 70 درصدی علوفه شهر شده است
وی افزود: در این تجمع اعتراضی ، کشاورزان مهمترین خواسته های خود را مطرح کرده و می خواستند تصمیم بگیرند که این مطالبات در نهادهای مربوطه منعکس شود و دستگاه های اجرایی شهرستان در پیگیری مطالبات آنها نقش داشته باشند. علاوه بر تقویت نظارت بازرسان ، از پرورش دهندگان س whoال شد که چه کسی تجمع خوراک را شناسایی کرده و به آنها اطلاع داده تا بتوانند از نظر قانونی با متخلفان برخورد کنند.
جهاد مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه امسال برای کشاورزان دشوار است ، گفت: بیشتر دام سبک به مرتع بستگی دارد و خشکسالی شدید باعث شده که سطح علوفه شهرستان امسال 70٪ کاهش یابد که این فشار بزرگی است که برای آن وارد می شود دامداران زیرا مقدار خوراک و دام مورد استفاده کم است و از طرف دیگر به دلیل تقاضای زیاد ، قیمت خوراک بالا و در مقابل قیمت دام زنده بسیار پایین است.
فرهمند راد هزینه های بالای حمل و نقل را از جمله موانع مهم تأمین علوفه از مناطق دیگر برشمرد و افزود: انتقال علوفه از سایر مناطق کشور به شهرستان هزینه حمل و نقل بالایی دارد و گاهی کشاورز مجبور است همان مبلغ را پرداخت کند. خوراک یا حتی بیشتر. ، تعرفه حمل و نقل که به هیچ وجه سودآور نیست و کشاورز دوباره متضرر می شود.
خوراک وارد شده با ارز دلخواه و ذخیره شده در بنادر و مرزها را آزاد کنید
وی در پاسخ به این سال که آیا تدابیری برای کاهش خسارات کشاورزان اتخاذ شده است یا در حال انجام است ، گفت: یکی از اقدامات مهم دولت واردات علوفه ای است که با ارز ترجیحی وارد و در بنادر و مرزها ذخیره می شود. “هرچه سریعتر رها کنید تا با واردات این خوراک به کشور ، برخی از مشکلات تأمین خوراک تولیدکنندگان برطرف شود.
وی افزود: ما همچنین از تعاونی های شهرستان به عنوان متولی و نمایندگان دام خواستیم که به طور کلی علوفه ای را از استانهایی که علوفه چوبی مانند یونجه ، کاه و غیره دارند خریداری کنند و بین اعضای خود توزیع کنند. “
وی به کاهش سطح کشت گوجه فرنگی و تشویق کشاورزان برای پرورش ذرت علوفه ای از دیگر اقدامات ضروری برای تهیه علوفه مورد نیاز دام در شهرستان نیشابار اشاره و ابراز امیدواری کرد با همکاری همه دستگاه های ذیربط بتوان این وضعیت بحرانی را مدیریت کرد که کشاورزان نمی توانند صدمه ببینند.
گفتنی است در حال حاضر شهرهای نیشابور و زبرخان حدود 850 تا 900 هزار حیوان سبک دارند که تعداد اصلی آنها 720 هزار راس است و تعداد حیوانات سنگین در شهرهای نیشابور و زبرخان حدود 76 هزار راس است.
انتهای پیام