به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد ، پس از اعتراضات مكرر كشاورزان در مناطق مختلف كشور مبنی بر اینکه عرضه لبنیات و فرآورده های دامی با قیمت گران متعادل نیست و واحدهای دامی از یارانه دولتی و 4000 تن بهره مند نمی شوند ، وزیر جهاد بخشنامه های قیمت کشاورزی صادر کرد. او شیر خام را 6041 جلد اعلام کرد ، اما بلافاصله رئیس کمیسیون کشاورزی شد مجلس وی نسبت به این افزایش قیمت واکنش نشان داد و تأکید کرد که جلسه با حضور وزرای صمت و جهاد کشاورزی و فعالان بخش خصوصی تبادل نظر در مورد افزایش قیمت شیر به 6 هزار و 400 تن خواهد بود و هیچ افزایشی در قیمت وجود نخواهد داشت تا تعیین تکلیف نهایی به بازار اعمال می شود.
اما ، گرچه تا به امروز جلسات مشترک وزرای صنعت ، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی در قالب مراکز تنظیم بازار منجر به اعلام قیمت شیر نشده است ، اما برخی از واحدهای عرضه شیر در شهرهای خراسان رضوی به دلخواه بر اساس نامه وزیر جهاد کشاورزی افزایش قیمت شیر.
گزارش های رسیده از خبرنگاران فارس در شهرهای خراسان رضوی حاکی از آن است که قیمت شیر از 5 تیر ماه در برخی از لبنیات 8000 تن به ازای هر کیلوگرم عرضه می شود ، در حالی که جواد حزایی ، رئیس صنعت ، معدن و تجارت خراسان رضوی روز یکشنبه اعلام کرد ، 29 ژوئیه ، هیچ بخشنامه ای در مورد افزایش قیمت شیر به استان ارسال نشده است ، و کسانی که خودسرانه اقدام به افزایش قیمت شیر می کنند ، پس از یک دادخواست ، مجازات های دولت ارائه خواهد شد
قیمت شیر در شیر در بازار لبنیات
قیمت شیر در واحدهای عرضه شیر کاشمر متفاوت است ، بنابراین برخی از واحدها هنوز شیر تولیدی دامداران را با 5000 و 40 تن تهیه می کنند ، در حالی که برخی دیگر با نصب قیمت 4 هزار تن روی صفحه ، شیر را با این قیمت به مصرف کنندگان می رسانند.
در همین راستا ، رئیس دفتر کاشمر سمت با اشاره به اینکه لیست قیمت جدید عرضه شیر خام روز شنبه ، 5 تیرماه اعلام شد ، گفت: بخشنامه دریافت شده برای اجرا لازم است.
ملکی گفت: بر این اساس شرکت های لبنی شیر خام را از دامداری ها به ازای هر کیلوگرم 6 هزار و 41 تن خریداری و با قیمت 4 هزار تن با حدود 3 درصد سود به مصرف کنندگان عرضه می کنند.
رئیس تعزیرات حکومتی کاشمر همچنین با بیان اینکه تحویل شیر با قیمت جدید اظهار داشت: تاکنون قیمت جدیدی برای عرضه شیر اعلام نشده است و شیر همچنان باید با همان قیمت قبلی عرضه شود.
محمد دهان با اشاره به اینکه افزایش قیمت تحویل شیر قبل از ابلاغ این مصوبه تخلف قلمداد شده است خاطرنشان کرد: علاوه بر بازرسان که هنگام بازرسی از واحدهای عرضه شیر و برخورد با متخلفان وارد منطقه می شوند و بر قیمت تحویل شیر نظارت می کنند ، ما همچنین از شهروندان می خواهند در مورد هرگونه افزایش قیمت در این زمینه به دولت گزارش دهند.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با اشاره به اینکه افزایش قیمت شیر طی روزهای اخیر توسط وزیر جهاد کشاورزی اعلام شده است ، گفت: از آنجا که افزایش قیمت شیر باید به تأیید تنظیم کننده بازار برسد ، هیچ افزایشی وجود ندارد قیمت های اعمال شده در این رابطه “
محمد شجاعی یادآور شد: پس از طرح موضوع افزایش قیمت شیر در مرکز تنظیم بازار و تصمیم گیری اعضای این گیاه ، قیمت جدید شیر پس از اعلام به طور رسمی اطلاع رسانی و اجرا می شود.
کشاورزان نیشابور معترض هستند و در کف خیابان شیر می ریزند
دامداران نیشابور همچنین با اعتراض به قیمت مصوب شیر ، در مقابل رهبری جهاد کشاورزی شهرستان تجمع کردند و شیر را در کف خیابان ریختند و خواستار تعیین تکلیف و اعلام نرخ جدید شدند.
معترضین با اشاره به بالا بودن قیمت مواد غذایی و خوراک ، گفتند که به دلیل عدم تعادل هزینه های تولید با قیمت تعیین شده برای عرضه سایر محصولات ، نمی توانند تولید را ادامه دهند.
یکی از دامداران دخیل در این مجموعه به خبرنگار ما گفت: متاسفانه شرکت های لبنی حداکثر 4400 تن در هر کیلوگرم از ما دریافت می کنند و این بدان دلیل است که چون شیر یک محصول فاسدشدنی است ، من چاره ای جز تهیه شیر ندارم.
وی با اشاره به افزایش سرسام آور قیمت خوراک دام ، کاه و یونجه ، افزود: در این وضعیت قیمت های ورودی ، هر کیلوگرم شیر حدود 8000 تن برای کشاورز هزینه دارد و تهیه شیر زیر این قیمت به ضرر آن است. تولید کننده. “
این کشاورز نیشابوری با تأکید بر اینکه مشک کشاورزان فقط قیمت شیر نیست ، گفت: آنها دام را از کشاورز به ازای هر کیلوگرم 70 هزار تن خریداری می کنند اما گوشت آن را کیلویی 140 هزار تن به مصرف کننده می فروشند. این قیمت گذاری و نظارت درست است؟ چرا شیر را از یک پرورش دهنده به ازای هر کیلوگرم 4500 تن خریداری کنید ، اما آن را با قیمت 7000 تن به مردم پیشنهاد دهید؟
یکی دیگر از دامداران مشکل اصلی صنعت دام در کشور را عدم نظارت و دلالان دانست و گفت: متأسفانه سود توسط دلالان و دلالان از تولیدکنندگان در شهرهای شمالی خریداری و به کشاورزان مناطق مختلف کشور فروخته می شود بار. -قیمت بالا “
وی اظهار داشت: اگر شرایط و زمینه ها به گونه ای فراهم شود كه بدون واسطه كاه برای دامداری ها فراهم شود قطعاً شاهد افزایش 5 تا 6 برابری نخواهیم بود كه سود سرشار آن نصیب دلالان می شود بنابراین تعیین می شود با نظارت جدی قطع شود. “
یک کشاورز دیگر نیز تأکید کرد که قیمت هر لیتر شیر از نوشیدنی بدون الکل ارزان تر است ، وی اظهار داشت: از آنجا که قیمت حیوانات وارداتی از سال گذشته افزایش یافته است ، بیشتر پرورش دهندگان به دلیل کمبود هزینه و تولید کم دام های خود را به کشتارگاه می برند تا بتوانند هزینه سایر دام ها را تأمین کنند. “
این کشاورز نیشابوری با اشاره به کشتار تعداد زیادی از حیوانات باردار در کشتارگاه ها در سال گذشته اذعان داشت: با توجه به قیمت ورودی و قیمت تعیین شده برای عرضه محصولات تولیدی واحدهای دامی چاره ای جز کشتن دام و بستن آن نیست. واحدهای دامی. چرا؟ “سایر کشاورزان به دلیل کمبود نقدینگی و عدم تعادل قیمت نمی توانند به کار در این صنعت ادامه دهند.
وی بابیان اینکه در صورت ادامه وضعیت فعلی در آینده نزدیک شاهد کاهش چشمگیر دام های مولد در کشور خواهیم بود ، افزود: برای تحویل گوشت مورد نیاز کشور باید به دنبال واردات گوشت منجمد باشیم.
این پرورش دهنده نیشابوری با اذعان به اینكه فعالان این صنعت راه پدر و پدربزرگ خود را دنبال می كنند خاطرنشان می كند: بیشتر پرورش دهندگان در هنگام ورشكستگی و تعطیل شدن اداره دامداری شان شغل دیگری به جز مدیریت ندارند زیرا آنها حرفه و هنر دیگری ندارند.
یکی دیگر از معترضان با بیان اینکه در حال حاضر 1100 گوسفند آماده هستند گفت: “من مجبورم روزانه چند تن غذا برای این تعداد دام تهیه کنم اما به دلیل هزینه های بالای سرمایه گذاری مجبورم گوسفندان را برای چرا به صحرا ببرم.” برای فروش همچنین به دلیل خشکسالی و کم آبی علوفه ای وجود ندارد و هر روز نه تنها وزن گوسفندان افزایش نمی یابد بلکه وزن آنها نیز کاهش می یابد و عملا تمام کار و هزینه هایی که در این مدت داشته ام از بین می رود.
قیمت شیر نیز به تربت حیدریه رسید
گران قیمت این روزها به جزئی جدایی ناپذیر تبدیل شده است ، بنابراین هر روز روی نام کالایی نوشته می شود و در حالی که مردم نمی خواهند به افزایش قیمت یک محصول عادت کنند ، نوبت به محصول بعدی می رسد.
یک شهروند تربت با اشاره به اینکه طی هفته گذشته شاهد افزایش قیمت شیر در سطح شهر بوده ایم ، اظهار داشت: هفته گذشته قیمت شیر در تربت-حیدریه 5 هزار و 500 تن در هر کیلوگرم بود که 900 افزایش یافت تن در هر کیلوگرم تا 6400 تن. تومان افزایش یافته است.
علی وحیدنیا گفت: با افزایش قیمت شیر خام طی چند روز آینده ، باید شاهد افزایش قیمت سایر محصولات لبنی باشیم.
رئیس واحد عرضه لبنیات تربت حیدریه با اشاره به اینکه با افزایش قیمت شیر ، شاهد خارج شدن و پر شدن شیر و لبنیات از سبد غذایی مردم است ، گفت: رو به کاهش است.
محمد حسن زاده بابیان اینکه قیمت مصوب برای هر کیلوگرم شیر خام 4500 تن است ، اما کارخانه های لبنی گاهی شیر را از دامدار با قیمت بیش از 5000 تن دریافت می کنند ، افزود: با افزایش قیمت شیر خام به 6400 تومان ، قیمت محصولات لبنی به 60 خواهد رسید. 70٪ افزایش می یابد و با این روند قدرت خرید محصولات لبنی در انسان به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
وی با اذعان به اینکه به دلیل افزایش قیمت دام و کمبود مواد غذایی به دلیل خشکسالی ، تعیین قیمت محصولات دامی به روش کارشناسی ضروری است ، گفت: قیمت حیوانات با هزینه ها مطابقت ندارد ، به طوری که به منظور کمک به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و حذف واسطه ها و دلالان در تهیه مواد اولیه حیوانی حیوانات یا محصولات ، قیمت ها باید تنظیم شود.
رهبر فروشگاه های مواد غذایی تربت حیدریه بابیان اینکه افزایش قیمت شیر تأثیر مستقیمی در افزایش قیمت ده ها فرآورده لبنی و مشتقات آنها دارد گفت: “این دوباره جیب دلالان و سفره های خالی مردم را با لبنیات پر می کند. محصولات “
رامین مصطفوی با اشاره به اینکه صلاحیت مسئولان طی روزهای اخیر بار دیگر بروز کرده است ، اظهار داشت: اگرچه آنها نتوانستند توزیع خوراک دام را در کشور مدیریت کنند و عدم کفایت خود را در کنترل مافیای توزیع خوراک نشان دادند ، اما تنها راه صرفه جویی و جلوگیری از اعتراضات دامداران قیمت شیر را برای بازگرداندن آن به جیب مردم افزایش داده اند.
وی ادامه داد: آنها پیشنهاد افزایش قیمت شیر خام از 5000 تن به 6410 تن را در دستور كار خود قرار دادند كه این افزایش قیمت فقط تسكین دهنده درد كشاورزان و سرقت از جیب مردم است.
علیرغم اقدامات بعدی خبرنگار فارس در تربت حیدریه ، رهبران جهاد کشاورزی و صنعت در این شهرستان ، معدن و تجارت به بازار ناسالم شیر و مشکلات دامداران پاسخ ندادند.
افزایش قیمت شیر در کوچان پس از انتخابات
در چند روز گذشته پس از اعلام وزیر جهاد کشاورزی جهاد قیمت شیر تغییر کرده است اما به نظر می رسد این تغییر قیمت حدود یک ماه است که مردم کوچان را تحت تأثیر قرار داده است.
یکی از شهروندان کوچانی با اشاره به افزایش قیمت شیر و لبنیات در این شهرستان گفت: متأسفانه هیچ نظارتی انجام نمی شود و هر کسبه قیمت می دهد و اگر اعتراضی باشد جواب آنها این است که بروید جای دیگر ما آن را نداریم “
وی تصریح کرد: ما قبل از انتخابات شیر محلی را به ازای هر کیلوگرم 6000 تن خریداری می کردیم اما پس از انتخابات ناگهان قیمت 1000 تن افزایش یافت و نه اتاق اصناف و نه تعزیرات متولی این بی انضباطی نیستند.
یکی از فروشندگان لبنیات در کوچان با تأکید بر اینکه حدود یک ماه است که قیمت شیر در این شهر در حال افزایش است ، اظهار داشت: پیش از این دامدار 5300 کیلوگرم شیر خریداری و هر کیلوگرم آن 6000 تن به مشتری فروخته بود.
وی گفت: اکنون دامدار شیر را 6200 تن به مغازه دار درب فروشگاه می فروشد و ما هر کیلوگرم شیر را 7000 تن به مشتری می دهیم تا ضرر نکند و این قیمت توسط تمام تأمین کنندگان لبنیات محلی رعایت می شود ، اگرچه برخی بازرگانان در یکی از خیابانهای اصلی شهر نیز قیمت را به 7500 تن افزایش داده اند.
این تاجر اهل کوچانی تأکید کرد: افزایش قیمت شیر تأثیر مستقیم روی لبنیات مانند ماست یا کره محلی دارد و همچنین قیمت این محصولات را حدود 45 درصد افزایش داده است.
مصطفی پیرایش؛ رئیس اداره صنعت ، معدن و تجارت قوچان در گفت وگو با خبرنگار فارس بابیان اینکه شیر درب کارخانه در حال حاضر به قیمت 6200 جلد توسط کشاورز خریداری می شود ، گفت: وی گفت: هنوز بخشنامه رسمی ارسال نشده است اما دولت خرید تضمینی را در دستور كار قرار داده است. “هر کیلوگرم شیر 6400 تن قیمت دارد.
انتهای پیام / 70042