طبق گزارش ها آژانس تسنیم از جانب بیرجند بهشت ، خشکسالی و کمبود مراتع باعث ایجاد بحران بزرگی در صنعت دامپروری استان شده و از طرف دیگر سایه سنگین تاج بر اقتصاد از یک سو و کمبود دام و افزایش قیمت خوراک در از طرف دیگر ، کشاورزان افزایش یافته است که در دام مشکلات گرفتار می شوند ، از امکانات خود استفاده می کنند تا بتوانند خود را در زمینه تولید حفظ کنند.
سرمایه گذاری هایی که با ارز دولتی به این طبقه سخت کوش و ضعیف می رسند بسیار ناچیز است و دام کافی تأمین نمی کند ، بنابراین مجبور به خرید ارز آزاد می شوند و این امر منجر به هزینه های بالای تولید و قیمت پایین خرید محصولات برای سازنده این نباید اقتصادی باشد ، زیرا کاهش شدید بارندگی ، فقر مرتعی و اختلاف شدید قیمت مواد اولیه دولت با بازار آزاد باعث افزایش بیش از حد تقاضا برای منابع حیوانی یارانه ای شده است.
عصر امروز ، تعدادی از پرورش دهندگان با حضور در دفتر فرماندار بیرجند خواستار حل مشکلات آنها شدند.
تغذیه گاو بسیار دشوار است
رانچر به خبرنگار تسنیم در بیرجند گفت: “کویر خشک است و یافتن علوفه برای پر کردن گوسفندهای گرسنه مشکل است. علاوه بر این ، به دلیل تعداد کمی از حیوانات سرمایه گذاری شده و گرانی ها ، سیر در وضعیت فعلی قرار دارد.” پرورش دام کار بسیار دشواری است ، بنابراین بسیاری از کشاورزان که توانایی پرداخت این هزینه ها را ندارند به فکر فروش با قیمت پایین و کشتن دام های خود افتاده اند.
یکی دیگر از کشاورزان حمایت مسئولان از رفع مشکلات کشاورزان را نیز اندک دانست و گفت: با توجه به خشکسالی بی سابقه امسال قطعاً ادامه این وضعیت تهدید بزرگی برای آینده این صنعت به حساب می آید و کارکنان نیازمند مناسب و اصولی هستند برنامه ریزی. “و حداقل تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب باید دید ویژه ای نسبت به زنده ماندن صنعت داشته باشد.
برخی از این پرورش دهندگان معتقد بودند که زمان شعار به پایان رسیده است و کارمندان باید طبق شعارهای قبلی خود رفتار کنند.
یک کشاورز دیگر افزود: مقامات باید اقدامات لازم را برای حمایت از کشاورزان انجام دهند ، زیرا ما کشاورزان مشکلات زیادی داریم ، وام گرفته ایم ، نمی توانیم پول بدهیم ، اکنون فقیر هستیم.
با مشکلات ایجاد شده صنعت دامداری ما از بین رفته است
وی که معتقد است واسطه ها عامل اصلی بروز کلیه مشکلات مربوط به خوراک دام در کشور هستند ، افزود: با مشکلات ایجاد شده صنعت دامداری ما از بین رفته است.
یکی دیگر از کشاورزان که تعدادی از گاوهای خود را به اتومبیل استاندار استان آورده بود ، گفت: “امروز ما این شیرها را در تانکرهایی که آورده ایم بر روی زمین تخلیه می کنیم تا کارمندان فرماندار بتوانند برای مشکل ما راه حلی پیدا کنند.”
کشاورز دیگری که دل درد داشت ، اضافه کرد: آنها از ما کیلویی 4500 تن شیر خریداری می کنند و ما باید 17000 تن کیلوگرم سویا ، 6500 تن جو ، 7000 تن ذرت و 6000 تن کیلوگرم کاه خریداری کنیم. ما باید یک گاو باردار را به کشتارگاه بفرستیم ، اما تاکنون با وجود همه این مشکلات منتظر مانده ایم ، اما هیچ کس از درد ما مراقبت نکرده است.
قیمت جدید شیر یک مشکل بزرگ در کشور است و فقط به خراسان جنوبی محدود نمی شود
مشیرالحق عابدی با بیان اینکه تا زمانی که قیمت خرید جدید شیر توسط وزارت جهاد کشاورزی جهاد اعلام نشود ، ما در استان نمی توانیم برای این منظور اقدامی انجام دهیم ، افزود: مسئولان استانی از مشکلات در این زمینه آگاه هستند و جلسات با استاندار تحویل خوراک دام سازمان یافته است و قیمت جدید شیر یک مشکل اساسی در کشور است و محدود به خراسان جنوبی نیست و اطلاع رسانی آن هیچ ارتباطی با استان ندارد.
انتهای پیام / 254 / سال