در سال های اخیر درگیری های قابل توجهی در منطقه نووروز رخ داده است. عواقب آن چنان در فهرست میراث جهانی یونسکو تأثیر گذاشته است که گاهی منجر به اختلافات بین کشورها می شود. انجمن ایرانیان شورای مشورتی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرده است که وظیفه ارزیابی پیشنهادهای ثبت جهانی میراث ناملموس و در موارد خاص به کارگروه منطقه ای میراث ، از جمله نمایندگان کشورها در زمینه فرهنگی نوروز ، سپرده شود. .
به گزارش ایسنا ، انجمن فرهنگی افراز که از شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل نقش مشاوره ای در زمینه فرهنگ دارد ، در پاسخ به فراخوان سازمان ملل برای پیشنهادات یا اقدامات انجام شده در زمینه توسعه پایدار در بیانیه هایی درباره نیاز به همکاری میراث معنوی جهانی این کشورها برای کاهش رقابت و تنش بی فایده و ایجاد روابط نزدیکتر بین مردم منطقه غرب آسیا به یکدیگر پیشنهاد داده اند. در آن بیانیه ، آنها خواستار ارائه میراث معنوی منطقه فرهنگی نووروز برای ثبت جهانی در كنار هم بودند.
در این بیانیه که به فارسی نیز ترجمه و در بروشوری با بیانیه های سازمان های غیردولتی با وضعیت مشورتی با شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل از سراسر جهان منتشر شده ، آمده است:از نظر تاریخی ، فرهنگ متولد پنج هزار سال تمدن بشری در غرب آسیا بنیانگذار تعطیلات نوروز بوده است. نوروز که ریشه در تاریخ دارد و به شکوفایی و قدرت طبیعت احترام می گذارد ، خرد بنیانگذاران آن را نشان داد. بیست و پنج قرن بعد ، در همان پادشاهی ، کوروش بزرگ نقطه عطفی در تاریخ تمدن بشری را رقم زد ، به طوری که گفته های او (استوانه کوروش) را می توان اولین منشور حقوق بشر دانست. دولتی که وی تأسیس کرد ، اولین دولت فراملی و توسعه ای در تاریخ ، مبتنی بر مدارای مذهبی ، صلح و “وحدت در عین کثرت گرایی” بود.
میهمانان نوروزی را می بینیم که روی پله های آپادانا در تخت جمشید حکاکی شده اند. نمایندگان اقوام و فرهنگهای مختلف گرد هم آمدند تا با گفتگو و مشورت ، در شرایط برابر ، در جهانی جدید و بهتر سهیم شوند.
بیش از یک دهه پیش ، در سال 2010 ، روز جهانی نوروز ، 21 مارس (اعتدال بهاری) ، توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد به عنوان “فرهنگ صلح” تصویب شد ، جشنی که از کشورهایی با فرهنگ مشترک به ارث رسیده است.
اولین شرط دستیابی به توسعه پایدار ایجاد روابط دوستانه برای بهبود مشارکت منطقه ای و جهانی است. این هدف بدون ارتباط فرهنگی عملی بین کشورهای منطقه محقق نخواهد شد. به نظر ما ، استفاده صحیح از میراث فرهنگی مشترک می تواند قدرتمندترین ابزار برای نزدیک شدن و برقراری گفتگوی سازنده بین کشورهایی با تمدن مشترک و منشأ فرهنگی باشد. این رویکرد می تواند زمینه ساز دستیابی به اهداف توسعه پایدار در سطح منطقه ای و زیر منطقه ای باشد.
متأسفانه در همان منطقه و برخلاف پیام انسانی و زیست محیطی نوروز ، در سال های اخیر درگیری های مهمی وجود داشته است. عواقب آن چنان در فهرست میراث جهانی یونسکو تأثیر گذاشته است که گاهی منجر به اختلافات بین کشورها می شود. بنابراین ، به منظور تقویت و گسترش صلح منطقه ای و تحکیم تلاش ها برای محافظت و حفاظت از میراث فرهنگی منطقه ، از شما می خواهیم که وظیفه ارزیابی پیشنهادات ثبت جهانی میراث ناملموس و مشهود را به عهده بگیرید ، به ویژه در مواردی که تاریخ ، بناها و بناهای تاریخی مشترک فرهنگ این منطقه مربوط به کارگروه منطقه ای میراث است که نمایندگان کشورها در زمینه فرهنگی نوروز را شامل می شود.
بدیهی است که این گروه کاری مجموع سهمیه کشورهای عضو را در این زمینه نشان خواهد داد. ما بر این باوریم که اصل قرار دادن یک فرهنگ مشترک به جای مرزهای سیاسی در چنین مواردی ، که به وضوح فرهنگی است ، منجر به انسجام بیشتر در منطقه خواهد شد. زیرا جدایی عناصر تاریخی و فرهنگی از بدنه تمدنی که به آن تعلق دارند ، نه تنها هویت و اهمیت آنها را از بین می برد ، بلکه می تواند بر روابط دوستانه ملت ها نیز تأثیر بگذارد. “امیدواریم که این همکاری فرهنگی منجر به ایجاد روابط اقتصادی و سیاسی جدی تر و در نتیجه ایجاد و حفظ صلح و همکاری بین کشورهای منطقه شود.”
انتهای پیام