جعفر ربیحاوی در حال گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین وی در آبادان با اشاره به خسارات ناشی از استعمال دخانیات و آمار مربوط به مرگ سالانه اظهار داشت: با توجه به استعمال دخانیات ، دو گروه از مردم آسیب می بینند ، ابتدا افراد دخانی که قربانی آن می شوند و سایر افرادی که غیرمستقیم و به دلیل مقاومت دود در هوا و رسوب آن در اشیا consumption به عنوان مصرف غیر مستقیم توتون در نظر گرفته می شود.
وی با ابراز گلایه از کاهش سن استعمال دخانیات ، به ویژه مصرف قلیان ، افزود: عزم عمومی برای اجرای برنامه هایی برای جلوگیری از این بحران لازم است.
مدیر گروه محیط زیست و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزایش تعداد زنان سیگاری را نگران کننده خواند و گفت: بر اساس اسناد علمی و میدانی ، توتون قلیان بسیار خطرناک و سرطان زا است و مصرف قلیان کامل معادل مصرف هر 100 نخ سیگار. “این سیگار کشیدن است و خانواده ها باید نسبت به آن حساسیت بیشتری نشان دهند.
ربیحاوی؛ وی در تشریح برنامه های کنترل و کاهش دخانیات در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: از جمله اقدامات منفی برای کاهش مصرف دخانیات ، پلمپ ، ارائه هشدارهای بهداشتی به مراکزی است که عرضه قلیان را مختل می کنند. اما سال گذشته ، اشاره کرد که اجرای برنامه 100٪ کنترل و کاهش دخانیات مستلزم همکاری و هماهنگی بین ادارات و بخش اجرایی بسیاری از فرایندهای اصلی برنامه از جمله صدور مجوزهای فروش دخانیات در دفاتر شرکا از جمله دفتر سکوت و غیره بنابراین ، قبل از استفاده کامل از معیارهای موجود ، راه طولانی در پیش داریم.
با یادآوری اجرای شهر و روستای بدون دخانیات با تمرکز بر پروژه از بین بردن قلیان پایدار در سپتامبر 1999 و همزمان با بقیه کشور در دانشگاه علوم پزشکی آبادان در جنوب غربی خوزستان (آبادان ، خرمشهر و: در در همین راستا ، شهر اروند کنار و روستای آلبوهامید به عنوان “یک شهر و روستای بدون دخانیات” در شهر آبادان به وزارت بهداشت ارائه شد.
مدیر گروه محیط زیست و بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: امیدواریم با اطلاع رسانی ، تلاش های مردمی و همکاری سازمان ها و ادارات همکار در زمینه کنترل و کاهش دخانیات ، این دانشگاه مورد تأیید قرار گیرد. از “شهر و روستای بدون دخانیات توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO).
ربیحاوی؛ وی اظهار داشت: موضوع كاهش سن سیگار كشیدن و روی آوردن زنان به این پدیده یكی از مشكلات است كه به راحتی نمی توان از آن جلوگیری كرد و بنابراین علاوه بر وضع قوانین و اجرای دقیق آنها ، باید فرهنگ سازی و همکاری با رسانه ها. “
وی افزود: طرح شهر و روستای عاری از دخانیات می تواند بستر مناسبی را برای مشارکت عمومی در مبارزه با مصرف دخانیات فراهم کند.
46