طبق گزارش ها خبرگزاری مهر، حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی ، اجتماعی و انضباطی ستاد ملی ویروس کرونا و مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت: چندین موضوع در بحث کنترل مرزهای جنوب شرقی برای مدیریت بیماری ویروس کرونا لازم به ذکر است: اول ، قبل از شیوع راه ویروس هندی ویروس کرونا، کنترل مرزها مطابق با مصوبات شورای عالی امنیت ملی تقویت شده است. جابجایی مرز گذرنامه به هفت گروه محدود می شود ، بنابراین اگر آنها به مرز بروند ، طبق پروتکل ها می توانند سفر کنند.
وی افزود: “با توجه به خط مرزی ، ستاد كل اعلان های لازم را برای استفاده از ظرفیت نیروهای نظامی ارتش ، سپاه همراه با مرزبانان برای تقویت اقدامات كنترل در نوار مرزی صادر می كند. روند دستگیری شهروندان غیرقانونی نشان می دهد که این ماموریت موفقیت آمیز بوده است.
وی گفت: “مسئله بعدی شیوع آن است.” راه هند بیماری است که بلافاصله پس از اعلام این تعداد ، تردد از هند و پاکستان ممنوع است و اطلاع از ستاد عملیاتی مبارزه با ویروس کرونا توسط وزارت راه و شهرسازی و پلیس مسدود شده است. بنابراین ، آنچه آنها می گویند این است که وزارت کشور مرز را ترک کرده است ، این بر خلاف واقعیت ها و اقدامات انجام شده است.
دبیر کمیته امنیتی ، اجتماعی و انضباطی ستاد ملی ویروس کروناوی گفت: “موضوع بعدی این است كه وزارت بهداشت هر ماه براساس اعلامیه سازمان بهداشت جهانی كشورهایی را كه ممنوعیت سفر مستقیم و غیرمستقیم از آنها وجود دارد اعلام می كند.” بر این اساس کشورها به سه گروه تقسیم می شوند و با توجه به وضعیت هر گروه در مورد آنها تصمیم گیری می شود جیری کار می کند. بنابراین ، محدودیت های مرزی جدی وجود دارد ، خواه نوار مرزی باشد و هم مرز مجاز ، و وجود دارد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور به موضوع توسعه سیاسی در افغانستان اشاره کرد و گفت: “کمیسیون ویژه ای در این باره تشکیل شده است تا وضعیت افغانستان را به طور مستمر و ماهانه و با هماهنگی خراسان رضوی رصد کند ، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان وجود دارد ، پیش بینی های لازم در نوار مرزی کار کردن دارم میام.
وی افزود: “هماهنگی های لازم نیز باید انجام شود ، اقدامات مناسب اعلام شده توسط وزیر محترم کشور و مدیریت مداوم مسائل مربوط به ابعاد سیاسی و اقتصادی ، بین المللی و برای امنیت تخلیه نهایی پناهندگان ، سازمان مدیریت بحران به عنوان مرکزی برای مدیریت این موضوع مشخص شده است.
سرانجام ، گاسمی گفت: سازمان مدیریت بحران نیز جلسات هماهنگی را با آمادگی كافی برگزار كرده و طرح اسكان افراد بالقوه آواره نهایی و به آژانس ها اعلام شده است كه بر اساس آن اقدامات لازم انجام می شود.