سفیر ایران: تقویت روابط با همسایگان در اولویت دولت های جمهوری اسلامی است


به گزارش روز شنبه ایرنا ، “سید محمد علی حسینی” در دیدار صمیمانه با خبرنگاران ارشد و کارمندان گروه رسانه ای پاکستان “جنگ ، اخبار و اخبار” در اسلام آباد ، سیاست های مشترک جمهوری اسلامی ایران در رابطه با روابط دو جانبه با پاکستان ، توسعه در افغانستان ، برجام ، توصیف روابط با شرق و غرب است.

روزنامه نگاران پاکستانی همچنین چشم انداز دولت آینده ایران برای توسعه روابط با همسایگان خود ، از جمله پاکستان ، گسترش همکاری های دوجانبه ، به ویژه در زمینه های انرژی ، تعامل با غرب و آینده توافق هسته ای را زیر سوال بردند.

سفیر کشورمان اظهار داشت: سیاست خارجی و ماهیت روابط ما با کشورها با آمدن و رفتن دولت ها به طور اساسی تغییر نخواهد کرد ، زیرا در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران این اصل وجود دارد که نه شرقی و نه غربی وجود دارد زیرا ایران هیچ سلطه ای را نمی پذیرد. در عین حال ، او به دنبال سلطه نیست.

وی افزود: ایران در تنظیم روابط خارجی با کشورهای مختلف جهان دریغ نکرده است ، به استثنای رژیم غیرقانونی صهیونیستی و آمریکا که ما با آنها در روابط با این کشور مشکل داریم و هیچ کشوری را از روابط آن “

حسینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه اولویت مطلق هر دولت در کشور تقویت روابط با همه کشورها در نقاط مختلف جهان است ، اظهار داشت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران نیز همین سیاست را دنبال خواهد کرد .

وی گفت: ایران در توسعه روابط با کشورها دو اولویت دارد ، یکی همسایگان آن و دیگری کشورهای اسلامی و پاکستان از هر دو جهت برای ما مهم است.

تهران آماده است خط لوله انتقال گاز ایران و پاکستان را ادامه دهد

سفیر ایران در پاکستان با اشاره به طرح انتقال گاز به همسایه شرقی خود گفت: بر اساس توافق با دولت پاکستان ، ایران به تمام قول های خود عمل کرده و آمادگی خود را برای ادامه این پروژه عظیم انرژی و همزمان اعلام کرده است زیرساخت های آن را فراهم کند. “

وی گفت: “دوستان پاکستانی ما تاکنون به دلیل برخی مشکلات نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند اما امیدواریم این پروژه در اسرع وقت به پایان برسد تا دولت و مردم پاکستان بتوانند از مزایای این پروژه بزرگ انرژی بهره مند شوند.” .

بیشتر بخوانید  رشد 1000 برابری شرکت های دانش بنیان در دانشگاه آزاد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

حسینی انرژی را نیروی محرکه هرگونه فعالیت صنعتی و اقتصادی در کشور توصیف کرد و گفت: در صورت تکمیل خط لوله ایران و پاکستان ، مناطق مختلف کشور همسایه از جمله مناطق مرزی دو کشور می توانند از مزایای آن بهره مند شوند. “بر این اساس ، فرصتهای کار در مرزها فراهم خواهد شد.

وی افزود: ایران مهلت جدیدی را برای کشور پاکستان تعیین کرده است و ما تلاش می کنیم با پیگیری مقامات دو کشور همسایه این پروژه را عملیاتی کنیم.

وعده های اروپا به ضرر ختم می شود

سید محمدعلی حسینی در مورد سطح روابط کشورمان با غرب از جمله اروپایی ها گفت: ایران هسته هیچ کشوری از جمله کشورهای غربی را برای همکاری های دو جانبه به ویژه همکاری در زمینه فناوری صلح حذف نکرده است اما آنها وعده های شما را نقض کرده اند “

وی با اشاره به نقض تعهد آلمان به نیروگاه بوشهر و خروج از ایران ، افزود: غرب بزرگترین شریک تجاری جمهوری اسلامی بود که 70 درصد تجارت با غرب و 30 درصد با شرق داشت ، اما اکنون شرایط برعکس شده است. . “

سفیر کشورمان اظهار داشت: متأسفانه اروپایی ها به دنبال رویکرد یکجانبه و خودخواهانه آمریکا ، سطح همکاری با ایران در زمینه های مختلف را به حدی کاهش دادند که به سفیران این کشورها در تهران گفتیم که توسط انجام این کار (نقض تعهد) 70 سهم. “شما درصد تجارت با ایران را با دستان خود به چین و سایر کشورها منتقل کرده اید.

وی اظهار داشت: البته ایران مشکلی با شرایط فعلی ندارد ، زیرا غرب مزایای تعامل با جمهوری اسلامی را از دست داده است و ما همچنین روابط خود با شرق را در اولویت سیاست های خود قرار داده ایم. در حال حاضر ، 70 درصد تعاملات تجاری و اقتصادی ایران با شرق و 30 درصد یا کمتر با غرب است.

رویکرد غیرمسئولانه ایالات متحده و تشدید بحران در افغانستان

در رابطه با حوادث افغانستان ، تلاش های کشورمان برای کمک به پیشبرد گفتگوهای افغانستان و تأثیرات ناآرامی های افغانستان بر ایران و پاکستان ، سید محمد علی حسینی گفت: “وضعیت امنیتی افغانستان به دلیل عقب نشینی غیرمسئولانه نیروهای خارجی. مضطرب . “

وی هشدار داد که خلا قدرت و تقسیم قدرت در افغانستان فرصتی برای گروه های افراطی در افغانستان برای ایجاد هرج و مرج خواهد شد که می تواند سطح بی ثباتی و ناامنی در کشور همسایه را به طرز چشمگیری افزایش دهد.

بیشتر بخوانید  رئیس سازمان انرژی اتمی به مجلس می‌رود

حسینی با ابراز نگرانی از تحرکات داعش در افغانستان و تاریخچه شکست این گروه تروریستی در سوریه و عراق ، افزود: اکنون داعش افغانستان را ترک کرده و ما معتقدیم آمریکایی ها موفق شده اند این تروریست ها را به مناطقی از افغانستان منتقل کنند.

وی گفت: زمانی آمریکایی ها تصدیق کردند که خودشان داعش را ایجاد کرده اند و در دوره ترامپ این تروریست ها به طور جدی جنگ نکردند بلکه سازمان یافته و مدیریت شده بودند.

سفیر ایران: تقویت روابط با همسایگان در اولویت دولت های جمهوری اسلامی است

اجلاس صلح آمیز در تهران در فضایی مثبت برگزار شد

سفیر ایران در پاکستان در مورد میزبانی کشورمان از گروه های مختلف در افغانستان (نشست افغانستان در تاریخ 16 تا 17 ژوئیه در تهران) گفت: “این اجلاس در یک فضای مثبت برگزار شد و نکته ای که همه کشورها بر آن تأکید کردند لزوم جلوگیری از تشدید “درگیری و خونریزی و تلاش برای پیشبرد برنامه صلح وجود داشت.

وی اجلاس صلح تهران را گامی موفق در راستای صلح در افغانستان توصیف کرد و افزود: صلح و آرامش تنها راه تأمین منافع و نیازهای همه گروه های داخلی در افغانستان است.

سید محمد علی حسینی گفت: تأکید جمهوری اسلامی ایران این است که آنچه می تواند آینده افغانستان را تضمین کند ، تصمیم گروه های داخلی آن است. بر این اساس ، ما طالبان را یک گروه افغان می دانیم که می تواند نقش مهمی در آینده این کشور داشته باشد ، بنابراین همانطور که طالبان می توانند در آینده و سرنوشت افغانستان نقش داشته باشند ، ما معتقدیم که گروه ها و قبایل دیگر در این کشور باید نقش بازی کند.

وی افزود: افغانستان و بحران فعلی آن هرگز راه حل نظامی نخواهد داشت. برای دستیابی به تفاهم نهایی ، باید نیرو و هزینه ای که برای عملیات نظامی صرف شده باید صرف مذاکرات صلح و دیپلماسی شود.

سفیر ایران در پاکستان هشدار داد: “اگر وضعیت فعلی افغانستان به جنگ داخلی منجر شود ، با هجوم جدید پناهندگان به مرز ایران و پاکستان روبرو خواهیم شد ، دو کشوری که طی چند دهه گذشته میزبان میلیون ها پناهنده عزیز افغان بوده اند. . “

وی افزود: ایران بیش از 3 میلیون مهاجر افغان را در شرایطی پذیرفته است که هشت سال با جنگ روبرو بوده است ، طی 40 سال گذشته ما با تحریم های شدید آمریکا و تروریسم اقتصادی از آن کشور و متحدان. در نیمه آخر سال ، بیماری همه گیر کرونا شرایط را دشوارتر کرد ، اما در این شرایط ما بهترین امکانات را برای پناهندگان افغان تا آنجا که ممکن بود فراهم کردیم ، اما وضعیت فعلی اجازه نمی دهد مهاجران بیشتری بپذیریم.

بیشتر بخوانید  یک سرقت بزرگ در بازار رمزارزها/ ارزش یورو کاهش یافت

ایالات متحده باید با لغو تحریم های ایران به برجام بازگردد

سفیر ایران در پاکستان در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دولت جدید ما در مورد برجام و دعوت اعضای غربی برای انجام تعهدات خود گفت: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) یک توافق نامه چند جانبه است و فقط یکی از طرفین نمی تواند به طور کامل متعهد شود به تعهدات خود “خود باشید در حالی که طرف های دیگر به وضوح قول می دهند و عهد می شکنند.

وی تأکید کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران بارها تکرار شده و طبق آن ، ایالات متحده باید با لغو تحریم های ایران به شورای امنیت سازمان ملل بازگردد. در مقابل ، ایران اقدامات جبرانی را به حالت تعلیق در خواهد آورد.

حسینی افزود: آمریکایی ها از توافق هسته ای خارج شده اند اما بازگشت به آن کار دشواری نیست. در عین حال دولت فعلی آمریکا و رئیس جمهور آن یوبیدن همان مسیری را طی می کنند که دونالد ترامپ تلاش کرد و ما این کار را نمی کنیم تغییر در اعمال آنها را ببینید. ”

وی گفت: خواسته اصلی ایران دسترسی به میوه برجام است. یعنی ما همچنین باید در ازای انجام تعهدات خود در توافق هسته ای به حقوق و منافع اساسی خود دسترسی داشته باشیم.

سفیر کشور افزود: آمریکا از برجام خارج شد و تلاش کرد آن را از بین ببرد. در همان زمان ، احزاب غربی به وعده های خود عمل نکردند ، در حالی که برجام در بخش های سرمایه گذاری ، بانکی ، بیمه و کشتیرانی از امکانات اقتصادی برخوردار بود ، اما ایران به هیچ یک از این مزایا دسترسی پیدا نکرد.

وی گفت: اروپایی ها حتی پس از خروج آمریكا از برجام 11 نیز تعهد دادند ، اما به هیچ كدام پایبند نبودند.

حسینی تأکید کرد: واکنش ایران نسبت به رویکرد احزاب غربی در شورای امنیت سازمان ملل طبیعی است و هر دولتی در ایران موضع روشنی در برابر این نقض ها خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید