به دنبال پیشرفت طالبان ، اتحاد مشترک امنیتی روسیه ، یک بلوک نظامی ، گفته است که در صورت وخیم تر شدن وضعیت در مرزهای تاجیکستان و افغانستان آماده بسیج است. در همین حال ، یک هیئت طالبان در مسکو به روسیه گفت تهدیدی برای منطقه نیست.
به گزارش رویترز ، با عقب نشینی نیروهای خارجی از جمله ایالات متحده ، از افغانستان پس از 20 سال جنگ ، جنگجویان طالبان شهامت بیشتری برای تصرف زمین های بیشتر در افغانستان به دست آوردند و صدها پرسنل امنیتی و پناهجوی افغان را آواره کردند. وی باعث ایجاد نگرانی در مسکو و سایر پایتخت ها در مورد احتمال ورود افراط گرایان به منطقه آسیای میانه مورد حمایت روسیه ، مجبور به فرار از مرز تاجیکستان همسایه شده است.
به گزارش اینترفکس ، سازمان پیمان مشترک امنیتی به رهبری روسیه اعلام کرد آماده است تا در صورت لزوم برای مقابله با بحران مرزهای تاجیکستان و افغانستان از تمام منابع خود استفاده کند.
یک دیپلمات سابق و دو تحلیلگر به رویترز گفتند که خروج آمریکا از افغانستان برای مسکو یک مشکل است و روسیه نگران است که با تشدید درگیری در افغانستان پناهندگان را به آسیای میانه ببرد ، افراط گرایان را تهدید کند و حتی در این کشور جنگ داخلی ایجاد کند. این کشور متعلق به اتحاد جماهیر شوروی است.
روسیه بزرگترین پایگاه نظامی خارجی خود را در تاجیکستان ، نزدیک مرز با افغانستان اداره می کند و مسکو متعهد است که در صورت لزوم به تاجیکستان کمک کند.
اینترفاکس به نقل از سازمان پیمان مشترک امنیتی اظهار داشت که استفاده از نیروهای نظامی سایر کشورهای عضو ضرورتی ندارد.
یک هیئت طالبان در مسکو با مقامات روسی مذاکره کردند و سعی کردند به میزبانان خود اطمینان دهند که این گروه به مرز تاجیکستان حمله نخواهند کرد یا از افغانستان به عنوان پایگاه آینده حملات علیه خود روسیه استفاده نخواهند کرد. سابق.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است که آنها به هیئت طالبان گفته اند که از افزایش تنش در شمال افغانستان نگران هستند و نمی خواهند درگیری به سایر کشورها سرایت کند.
این وزارت گفت که از طالبان این اطمینان را بدست آورده است که این گروه مرزهای سایر کشورهای منطقه را نقض نخواهد کرد و طالبان امنیت نمایندگی های دیپلماتیک خارجی در افغانستان را تضمین کرده اند.
این وزارتخانه به نقل از طالبان گفته است که آنها خواهان راه حل مسالمت آمیز در افغانستان هستند و قول احترام به حقوق بشر ، از جمله حقوق زنان را “در چارچوب موازین اسلامی و سنت های افغانستان” داده اند.
به گفته این وزارتخانه ، طالبان همچنین قول داده اند که با تهدید شاخه تروریستی داعش در افغانستان مبارزه کنند و تولید مواد مخدر را در این کشور از بین ببرند.
انتهای پیام