حوزه مالیات شرکت های فناوری در حال محدود شدن است – آژانس مهر نیوز | اخبار ایران و جهان


خبرگزاری مهر – گروه علم و فناوری ؛ شیوا ساعدی: سال گذشته در حین رهبران اتحادیه اروپا همه را به چالش می کشند جیری ویروس ویروس کرونا آنها با دانستن اینکه با مشکلات بودجه زیادی روبرو هستند ، مواجه شدند ، بنابراین به دنبال منابع جدید درآمد بودند. این در حالی که شرکتهای فناوری برنده اصلی در شرایط تاخیر قلب فعلی بودند و به داده های جمع آوری شده اعتماد کردند بیار یک سکو هم بود هایشان آنها سودآوری زیادی کسب کرده اند.

اما از طرف دیگر نگرانی هایی در مورد قدرت انحصاری این شرکت ها در بازار و عدم اجرای صحیح وجود دارد خط مشی کشورها اوضاع را بدتر کرده و تجارت را دشوارتر کرده اند. به همین دلیل در روزهای اخیر کشورها خواستار افزایش مالیات شده اند شرکت ها آنها برای جبران کسری بودجه و از طرف دیگر برای از سرگیری رقابت در بازار طراحی شده اند.

کشورهای G7 اخیراً توافق نامه ای را امضا کردند که اجازه تجارت های چند ملیتی مانند آمازون و آمازون را می دهد صورت یک کتاب آنها را مجبور به پرداخت مالیات بیشتر کنید. علاوه بر این ، این توافق نامه ، با تعیین حداقل نرخ مالیات 15 درصد ، مانع از فرار مالیاتی برای شرکت های بزرگی می شود که سعی دارند با انتقال فعالیت های خود به بهشت ​​های مالیاتی ، درآمد خود را حفظ کنند.

ناکارآمدی سیستم مالیات قدیمی در دنیای دیجیتال

تلاش برای تغییر سیستم مالیاتی بین بین المللی این جدیدترین بحران اقتصادی جهان نیست و از سال 2008 ادامه دارد. این در حالی که مالیات دادن به شرکت های فناوری یک چالش است.

از طرف دیگر ، شرکت های فناوری ایالات متحده علی رغم رشد چشمگیر درآمد در سراسر جهان ، مالیات کمی پرداخت کرده اند و به دلیل آن مورد انتقاد قرار گرفته اند.

حوزه مالیات شرکت های فناوری در حال محدود شدن است

گزارش از 6 شرکت بزرگ دره سیلیکون (گوگل ، آمازون ، اپل ، صورت یک کتاب، مایکروسافت و نتفلیکس) نشان می دهد که اختلاف بین نرخ پایه مالیات و مالیات پرداخت شده بین 2010 و 2019 155.3 میلیارد دلار بوده است.

طبق گفته TechMonitor ، مالیات کمی که این شرکت های فناوری پرداخت می کنند ، تا حدودی بازتاب روش های فرار مالیاتی است که توسط بسیاری از شرکت های چند ملیتی استفاده شده است. از طرف دیگر ، این یکی از پیامدهای استفاده از سیستم مالیات است بین المللی قدمت آن به قبل از عصر دیجیتال برمی گردد.

انوپ سریال باقی می ماند یکی از دستیاران دانشکده اقتصاد هاسکین در کانادا در این مربوط به وی می گوید: “ماهیت تجارت در حال تغییر است.” “پیش از این ، تمام شرکت ها بر روی نیروی کار و سرمایه تمرکز داشتند ، بنابراین مکان فعالیت اقتصادی کاملاً واضح بود.” اما در دنیای دیجیتال معنای تولید و همچنین مکان تولید تغییر کرده است. در حال حاضر ، تعیین مکان فعالیت اقتصادی و مالیات دادن بر آن تقریباً غیرممکن است.

همچنین به گفته این اقتصاددان وووید 19 فرآیند دیجیتالی شده اقتصاد را تسریع کرد و از طرف دیگر بودجه های دولت را بیشتر کاهش داد. اکنون فعالیت اقتصادی به سمت شرکت های دیجیتالی سوق یافته است. در نتیجه ، هر روز بیشتر کشورها مجبورند پایگاه مالیاتی خود را تغییر دهند زیرا با کاهش درآمد مواجه هستند.

بیشتر بخوانید  جمعه از سرپلذهاب: عید قربان روز دستگیری فقرا است

قوانینی که شرکت های فناوری را ملزم می کند

با این اوصاف ، توافق هفت کشور قدرتمند جهان برای تغییر سیستم مالیاتی جهانی و وضع مالیات بر شرکت های چند ملیتی از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.

طبق گزارش بی بی سی ، توافق نامه G7 دارای دو قسمت است و توسط کانادا ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا ، ژاپن ، انگلیس و ایالات متحده امضا شده است.

حوزه مالیات شرکت های فناوری در حال محدود شدن است

قسمت اول این توافق نامه به چالش شرکت های چند ملیتی که در چندین کشور فعالیت می کنند اما مالیات کمی پرداخت می کنند ، می پردازد. زیرا شرکت ها دفاتر خود را در کشورهایی تأسیس می کنند که مالیات کمتری دارند و بنابراین درآمد کسب می کنند.

به عنوان مثال ، در سال 2018 صورت یک کتاب دفتر مرکزی آن در دوبلین ، پایتخت ایرلند است و علی رغم درآمد 1.65 میلیارد میلیاردی در انگلستان ، فقط 28.5 میلیون مالیات پرداخت کرده است.

اما طبق قانون جدید G7 ، شرکت های هر کشوری که بیش از 10 درصد سود فروش محصولات و خدمات خود دارند ، باید مالیات بپردازند. به این ترتیب ، شرکت های بزرگ و چند ملیتی نمی توانند از فشار مالیاتی جلوگیری کنند.

کریس سانگر یک حسابرس EY گفت: “چنین قوانینی همه معادلاتی را که کشورها می توانند از شرکت ها مالیات بگیرند تغییر می دهد.” قسمت دوم توافق نامه مربوط به تعیین حداقل نرخ مالیات شرکت ها 15 درصد است.

هدف این بخش این است که کشورها نرخ مالیات خود را برای جذب شرکت های چند ملیتی کاهش ندهند. در صورت تصویب این طرح ، مشوق های مالیاتی که این شرکت ها را به ایرلند یا کشورهای مشابه جذب کرده است از بین می روند.

130 کشور در مورد مالیات از توافق می کنند شرکت ها فن آوری

در این رابطه و در تصمیمات اخیر دولتها علیه شرکت ها فناوری در روزهای اخیر ، 130 کشور در نشست سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در مورد 15٪ مالیات شرکت های چند ملیتی و ژانت توافق کردند. یلن رئیس وزارت خزانه داری آمریکا گفت: گروهی متشكل از 130 كشور در مورد حداقل مالیات برای شركت های بزرگ فناوری به توافق رسیده اند. این بخشی از برنامه های شرکت ها برای تغییر قانون مالیات بین است بین المللی ای

130 کشور در نشست سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) درباره 15٪ مالیات شرکت های چند ملیتی توافق کردند البته نمی توان گفت که تنها انگیزه برای معرفی قوانین جدید مالیاتی ، کمبود بودجه دولت است. خبرگزاری فرانسه 24 در گزارشی تحلیلی به نقل از لیلیان Folhaber استاد حقوق در دانشگاه جورج شهر وی نوشت: “طی سالهای گذشته ، فشار بر شرکت های فناوری شدت گرفته است.” البته فکر می کنم این بخشی از این فشار سیاسی باشد.

او در بخش دیگری از سخنان خود می گوید: وووید 19 به اقتصاد کشورها ضربه زد و در نتیجه تعادل بودجه دولتها را به هم زد. در همین حال ، مردم عادی با گزارش های مختلفی در مورد سودآوری شرکت های فناوری ، فرار مالیاتی شرکت ها و سو استفاده کردن آنها با قدرت خود روبرو شدند. بنابراین آنها بیشتر و بیشتر از این شرکت های بزرگ عصبانی می شوند.

بیشتر بخوانید  این سه جمله را به افراد مضطرب نگویید!

بنابراین جای تعجب نیست که دولت های اروپایی و البته ایالات متحده به طور فزاینده ای در مورد قدرت انحصاری غول های دره سیلیکون نگران شوند.

مسیر فرار از آمازون بسته شد

در همین حال ، برخی از کشورهای اروپایی نگران بودند که عملیات آمازون خارج از قوانین جدید باشد. زیرا این قوانین در مورد شرکتهایی اعمال می شود که حداقل حاشیه سود عملیاتی آنها بیش از 10٪ باشد ، در حالی که این شاخص مالی در آمازون کمتر از میزان اعلام شده است. اما از آنجا که کسب و کار خدمات وب آمازون بیش از 30 درصد سود عملیاتی دارد ، کلیه فعالیت های آمازون تحت این قانون قرار دارند.

به همین دلیل اعضای G7 بر واحد پردرآمد شرکت متمرکز شده اند.

وزرای اقتصادی کشورها در این گروه موافقت کردند در حین اگر سود شرکتهای چند ملیتی بیش از 10٪ باشد ، دولتهای مختلف حق دارند 20٪ از سود این شرکتها را در کشور خود مالیات دهند.

از طرف دیگه جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده پس از انتخاب در سال 2020 ، جمع آوری مالیات از شرکتهای بزرگ را در اولویت قرار داد.

ده ها کشور در جهان علیه دولت هستند شرکت ها آمریکایی

طرح G7 اولین تلاش هماهنگ بین این کشور است بین المللی برای مقابله با آن اگر طرح فوق موفق باشد زيز میلیاردها دلار برای پوشش بدهی های ایجاد شده در بحران به خزانه دولت می ریزد وووید پرداخت 19. گاردین در گزارشی از دولت نام می برد بایدن وی تخمین می زند که حدود 100 شرکت چند ملیتی تحت این قوانین قرار بگیرند.

قسمت دوم این قرارداد که حداقل مالیات شرکت ها را تعیین می کند ، شامل 80،000 شرکت چند ملیتی است. آمازون و صورت یک کتاب جزو آنها در این گروه قرار می گیرند.

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در اکتبر گذشته تخمین زده بود که در صورت اصلاح ، درآمد مالیات 81 میلیارد دلار در سال افزایش می یابد. قسمت اول برنامه G7 درآمد مالیاتی را 5 تا 12 میلیارد دلار افزایش می دهد و قسمت دوم (تعیین حداقل مالیات شرکت) اضافه می شود بیار این امر منجر به 42 تا 70 میلیارد دلار مالیات می شود.

توافق نامه G7 یک دستاورد مهم است ، اما تنها در میان 7 اقتصاد برتر جهان است. کشورهای مهم دیگر مانند چین و روسیه ، برنامه مالیات شرکت های چند ملیتی را در اجلاس G20 در ماه جولای و به دنبال آن 139 کشور بررسی می کنند.

اگر کشورهای بزرگ و قدرتمند آن را امضا کنند ، بسیاری از کشورهای دیگر نیز آن را امضا می کنند.

بستر، زمینه برای از دست دادن سود ، آنها باید از قوانین احزاب پیروی کنند

محمد نعناکار، وکیل فضای مجازی در گفتگو با گزارشگر بیشتر وی در توضیح پیامدهای این تصمیم مهم با بیان اینکه مدل عملکرد و مدیریت شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات در جهان در هر کشور متفاوت است ، گفت: برخی از این شرکت ها به دلیل تعداد و ملیت سهامدارانشان چند ملیتی هستند که توسط مدیریت می شود نگه داشتن آنها در کشورهای مختلف فعالیت می کنند و برخی از آنها اگرچه سهامداران یک کشور را دارند اما به صورت فراملی در کشورهای دیگر حضور دارند. آنچه مسلم است این است که شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات و سیستم عامل های اجتماعی باید از قوانین کشوری که در آن فعالیت می کنند پیروی کنند.

بیشتر بخوانید  برنامه خودرویی اتابک وزیر پیشنهادی صمت اعلام شد

وی ادامه داد: “به همین دلیل این شرکت ها در اکثر کشورها شعبه و نمایندگی دارند و شرایط کشورهای هدف را می پذیرند.” بنابراین ، به نظر می رسد اقدام گروه G7 در تنظیم شرایط مالیاتی جدید برای فعالیت های غول های فناوری در اروپا تصمیم درست.

نعناکار وی گفت: همانطور که در ایران مشاهده می شود شرکت های بزرگ فناوری مانند اپراتورهای ارتباطی ملزم به تصویب قوانین و مقررات کشور از جمله پرداخت مالیات و سایر کسورات قانونی هستند.

وی گفت: طبق قانون برای دریافت یارانه از دولت ها باید بین مشاغل کوچک و بزرگ تفاوت وجود داشته باشد. تحت نظر گرفتن مالیات G7 که از شرکتهای بزرگ فناوری اطلاعات گرفته می شود از نظر مالیات سرمایه گذاری ، مالیات حقوق کارمندان و مصرف کنندگان و مالیات فناوری متفاوت خواهد بود.

نعناکار وی با بیان اینکه WTO قوانینی را نیز برای ارائه دهندگان فناوری نوظهور در کشور وضع کرده است ، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد دلیل چنین قوانینی استاندارد سازی و تعادل تعرفه های قانونی فعالیت شرکت های بزرگ فناوری اطلاعات باشد. بنابراین ، این شرکت ها ملزم به رعایت این قوانین خواهند بود.

در پشت هر بستر اصلی ، دنیایی از منابع اقتصادی نهفته است ، از جمله داده هایی که نه تنها این قدرت و منابع را از بین نمی برند ، بلکه ثانیه به ثانیه پردازش می شوند و درآمد بیشتری کسب می کنند. وی در پاسخ به این سال که آینده شرکت های بزرگ فناوری با اجرای این قوانین به کجا می انجامد ، گفت: در نگاه اول ممکن است مالیات بر فعالیت این شرکت ها تأثیر بگذارد. اما در قلب سکه این قرار دارد که پشت هر سیستم عامل بزرگ دنیایی از منابع اقتصادی نهفته است ، از جمله داده هایی که نه تنها این قدرت و منبع را از دست نمی دهند ، بلکه ثانیه به ثانیه پردازش می شوند و درآمد بیشتری کسب می کنند.

وی گفت: “به همین دلیل این سیستم عامل ها باید از قوانین کشورها پیروی کنند تا این فرصت اقتصادی را از دست ندهند.”

سرانجام ، وی تأكید كرد: با این وجود ، در ایران یكی از مشكلات فعلی عدم تعمیق موضوع حاكمیت سایبری است كه باعث شده این سیستم عامل های خارجی بدون پرداخت کسور قانونی و هزینه های پهنای باند ، داده های کاربران ایرانی را دور بیندازند. قوانین آنها دولت را نمی شناسند.

دیدگاهتان را بنویسید