طبق گزارش ها خبرآنلاین به نقل از یورونیوز، وی كه یكی از جدی ترین منتقدان سیاست آمریكا و رویكرد آمریكا در افغانستان است ، دو بار خبرنگار اسكای الكس كریستین كرافورد را پذیرفت. خانه ای که خانم کرافورد به عنوان یک عمارت به شدت محافظت شده با چندین لایه امنیتی توصیف کرد.
کرزی گفت: من از آنچه در حال حاضر در کشور ما اتفاق می افتد بسیار ناراضی و ناراحت هستم. اگرچه ما در 20 سال گذشته پیشرفت های چشمگیری داشته ایم ، اما وضعیت آموزش و پرورش (که شامل) ایجاد مدارس دخترانه است. حضور زنان در جامعه و فرار افغانها در سراسر جهان و بسیاری از دستاوردهای دیگر. اما من از دیدن ادامه درگیری ، تجدید حیات افراط گرایی و تروریسم ، ظهور داعش و ادامه برادرکشی در افغانستان بسیار ناراحت هستم.
او درباره هزینه های میلیاردی در این 20 سال و مرگ هزاران نفر می گوید: در تحقق خواسته های مردم افغانستان برای استقلال ، حاکمیت ، یک کشور مستقل و زندگی بهتر دستاوردهایی حاصل شده است ، اما برخی از س questionsالات همچنان باقی است. اما برخی از اهداف مانند پایان دادن به افراط گرایی ، ایجاد صلح و ثبات در کشور ، این اهداف نیستند. این برای ما فاجعه بار بود.
حین مصاحبه ، کرزی با ابراز خشم از نمایندگی ایالات متحده در کشورش ، گفت که “گرچه افراد خوبی در میان آنها هستند” ، اما نقش آنها در حفظ ناامنی و گسترش تروریسم در کشورش قابل چشم پوشی نیست.
کرزای افزود: “جامعه جهانی از حضور نیروهای آمریكا و ناتو در افغانستان به نام مبارزه با تروریسم كاملاً حمایت كرده است … اما در جریان حضور آنها در افغانستان ، داعش در آن كشور ظهور كرده است.”
وی دلیل این عدم موفقیت را سیاست های ارتش آمریكا و برخی از متحدانش می داند و می گوید كه نیروهای آمریكایی گاهی اوقات کارهای وحشتناكی را با نیروهای شبه نظامی خود انجام می دهند. آنها به نام جنگ با طالبان ، روستاهای ما را بمباران کردند. بله ، ما به عنوان مردم افغانستان مشکل داریم ، اختلافاتی داریم ، آنها به اندازه سایر جامعه هستند. اما درگیری در افغانستان تقریبا حاصل تصورات من بود! آیا این یک هدف جهانی بود ، آیا این بخشی از رقابت منطقه ای در ایالات متحده بود؟ به هر دلیلی که باشد ، ما مردم افغانستان قربانیان این وضعیت غم انگیز هستیم. کل جامعه بین المللی به نام مبارزه با تروریسم از حضور آمریکا در افغانستان حمایت کرده اند. در طی حضور و نظارت آنها ، داعش در افغانستان ظهور کرد. آنها چگونه می خواهند این را توضیح دهند؟ چگونه انجام می شود؟
مجری اسکای نیوز از حامد کرزی پرسید: چگونه آن را توضیح می دهید؟
رئیس جمهور پیشین افغانستان کاملاً مطمئن است که حضور سربازان آمریکایی به رشد تروریسم در افغانستان کمک کرده است و حضور نیروهای بین المللی اوضاع را برای مردم در این کشور بهتر ، بلکه بدتر نکرده است.
بر این اساس ، وی تأکید کرد که مأموریت های ایالات متحده و ناتو در افغانستان شکست خورده اند و بنابراین “بهتر است این مأموریت ناکام پایان یابد”.
“اگر افغان ها همچنان در طول حضور این نیروها از ناامنی و بی قانونی و حملات و درگیری رنج ببرند ، حتی اگر هدف از حضور نیروهای غربی برقراری ثبات و امنیت باشد ، به این معنی است که آنها ماموریت خود را در افغانستان انجام می دهند ، “آنها شکست خوردند. “
“ما باید با کمک پاکستان جهت گیری کنیم”
وی گفت: “همه چیز اکنون به افغانهایی بستگی دارد که باید جهت گیری کنند.” ما باید بر روی پاکستان تمرکز کنیم. ما باید با کمک همسایگان خوب راهی پیدا کنیم. “ما باید در جامعه خود راه خود را پیدا کنیم.”
وی از نتیجه دیدار روسای جمهور افغانستان و ایالات متحده بین اشرف غنی و جو بایدن که در واشنگتن برگزار شد ابراز ناامیدی کرد. “آنها باید در مورد صلح صحبت کنند ، نه اینکه چند هلی کوپتر فراهم شود.”
کرزی همچنین خاطرات سفر خود به واشنگتن در اوایل سال 2000 را بازگو می کند. وقتی سیاستمداران آمریکایی سعی در ترغیب وی به ایجاد زندانهای بیشتر داشتند تا افراد بیشتری زندانی شوند.
کرزی می گوید که او نه تنها به شدت با این ایده مخالف است ، بلکه خواستار بسته شدن زندان بگرام در یک پایگاه نظامی در حومه کابل است. زندانی که به گفته وی مترادف با شکنجه و وحشت است.
در ادامه این مصاحبه ، کرزی به بخشی از گفتگوی خود با سناتور جمهوری خواه لیندزی گراهام در آن زمان اشاره کرد و گفت: “من به او گفتم چرا می خواهی زندان های بیشتری در افغانستان ایجاد کنی؟” شما مجبور نیستید که در افغانستان باشید و ما به شما اجازه نمی دهیم این کار را انجام دهید ، افغان ها با شما همان رفتاری را دارند که در اتحاد جماهیر شوروی داشتند. لیندسی گراهام به من نگاه کرد: “تو تنها کسی هستی ، چطور می توانی جلوی ما را بگیری؟”
کرزی که از بی احترامی سناتور لیندسی گراهام نسبت به خود و کشورش خشمگین است ، ادامه می دهد: “شما تنها کسی هستید که می توانید جلوی ما را بگیرید … او این سخنان را خطاب به شخصی خطاب می کند که به قول خودشان رئیس جمهور منتخب یک کشور بود و او را فقط” یک مرد “می خواند.
حامد کرزی معتقد است که در نهایت نادیده گرفتن خواسته های مردم افغانستان منجر به شکست مأموریت ایالات متحده و ناتو در افغانستان شده است.
“جنگ با طالبان اشتباه است”
حین مصاحبه ، کرزی همچنین تأکید کرد که طالبان باید بخشی از دولت آینده افغانستان باشند. اما آنها باید خشونت را کنار بگذارند.
وی گفت که طالبان به دلیل خواسته های نامشروع شخص دیگری علیه مردم خود می جنگیدند. این یک درگیری خارجی است. این یک منازعه برای منافع نیروهای خارجی است ، نه برای منافع افغانستان.
وی به شدت مخالف بسیج ملی گروههای مسلح برای مخالفت با سلطه طالبان است و می گوید: “ما نباید با طالبان بجنگیم … این درگیری فقط به نفع نیروهای خارجی است نه افغانستان … هر افغان که علیه یک افغان دیگر اسلحه بگیرد کاری را به نفع نیروهای خارجی انجام داده است ، نه در افغانستان. بنابراین جنگ آنها با طالبان اشتباه است. آنها بسیار اشتباه می کنند و به مردم افغانستان آسیب می رسانند. “
وی اصرار دارد که هیچ تمایلی برای بازگشت به قدرت ندارد ، اما ادامه کار برای صلح در افغانستان را وظیفه خود می داند. کرزی گفت: من دوره ام را گذراندم. من معمار این قانون اساسی هستم. من یک قانون اساسی دموکراتیک برای مردم افغانستان ایجاد کرده ام. من انتخابات برگزار کردم. دوره من به پایان رسید و من قدرت را به جانشین خود در یک روند دموکراتیک منتقل کردم. من این میراث را نابود نمی کنم ، اما آن را زنده نگه می دارم و انتخابات تا زمانی که ما اینجا هستیم در افغانستان برگزار می شود. من اکنون یک شهروند هستم و یک شهروند خواهم ماند ، اما برای صلح در کشورم تلاش خواهم کرد.
در پایان گفتگوها ، کرزی روابط “متمدنانه” خود را با پاکستان تکرار کرد. پیوندی که منجر به صلح در افغانستان خواهد شد.
310 310