محمودرضا مأموری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: براساس بررسی های انجام شده از 136 روستای مانه و سملقان ، حدود 70 روستا با تنش آبی شدیدی روبرو هستند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ، تعداد روستاهایی که با تنش آبی روبرو هستند 2 است “بیش از مساوی شد.
وی افزود: اکثر این روستاها از طریق یک مخزن آب رسانی می شوند به طوری که اهالی روستا در تأمین آب مورد نیاز خود با مشکلات کمتری روبرو می شوند.
فرماندار مانه و سملقان گفت: سال گذشته فقط 35 روستا با کمبود آب روبرو شدند. با کمک مردم و شرکت آب شهر با تأمین آب مخزن تا حدی مشکلات اهالی روستا برطرف شد.
فرماندار مانه و سملقان با اشاره به پیش بینی وضعیت هوا برای افزایش دما و کاهش بارندگی اظهار داشت: امکان افزایش روستاها با تنش آبی وجود دارد که باید با صرفه جویی در برخی از مشکلات این مشکل کاهش یابد.
مأموری با اشاره به اینکه مانه و سملقان به عنوان یک مرکز کشاورزی بیشترین آسیب را از خشکسالی در استان می بینند ، خاطرنشان کرد: بسیاری از محصولات این شهرستان در اثر خشکسالی شدید از بین رفته است.
پیش از این مدیر جهادکشاورزی مانه و سملقان گفته بود که خشکسالی و کاهش بارندگی در طول سال فرهنگی امسال به 110 هزار میلیارد ریال کشاورزی این شهرستان آسیب رسانده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، میزان بارش در دوره ابتدای مهرماه سال 1378 تا اول تیرماه سال جاری حدود 147 میلی متر باران در خراسان شمالی بوده که حدود 47 درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل است.
شهرهای مانته و اسمولگان به عنوان مرکز کشاورزی استان بیشترین مناطق تحت تأثیر خشکسالی را دارند و پس از آن شهرهای اسفراین ، راز و یورگلان که بیشترین مناطق کشاورزی تحت تأثیر خشکسالی را دارند ، قرار دارند.
شهر 110 هزار نفری مانه و سملقان در 45 کیلومتری غرب بجنورد واقع شده است که دارای 85000 هکتار زمین کشاورزی است.
در استان خراسان شمالی ، طبق آخرین گزارش شرکت آب ، حدود 265 روستا با تنش آبی روبرو هستند و برای رفع تشنگی در این روستاها به 1500 میلیارد تن اعتبار نیاز دارند. امسال حدود 230 میلیارد تن وام در قانون بودجه تصویب شد.