چالش خشکسالی و شیوع بیماری های شایع در انسان و حیوانات



کارشناسان امور دام می گویند: کمبود علوفه در مراتع و مراتع ناشی از خشکسالی منجر به تعطیلی دام و رویکرد خطرناک توسط دامداران می شود و احتمال گاز گرفتن دام از بیماری های منتقله از طریق کنه از جمله یک بیماری کشنده را در پی دارد. تب کریمه کنگو به شدت افزایش می یابد.

آنها معتقدند که در چنین شرایطی ، پرورش دهندگان باید بیش از گذشته به اقدامات ایمنی از جمله سمپاشی مزرعه و حمام کنه آنها توجه کنند.

رئیس واحد پیشگیری از بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود 60٪ عوامل بیماری زا بین انسان و حیوان مشترک است و حدود 75٪ بیماری های نوظهور مانند تاج از منشا animal حیوانی است.

دکتر زهرا نهبندان با بیان اینکه 13 تا 21 ژوئیه به عنوان هفته ای برای اطلاع رسانی بیماری های مشترک انسانی و دامی اعلام شده است ، افزود: خسارات اقتصادی ناشی از ظهور این بیماری ها به دلیل کاهش تولید حیوانات ، مرگ و میر دام و تخریب دام از اهمیت زیادی برخوردار است. مبارزه با بیماری ، بنابراین پیشگیری از این بیماری ها بسیار مهم است.

وی ادامه داد: افرادی مانند قصاب ، قصاب ، چوب بری ، کارخانه کشتارگاه ، دامدار و دامدار به دلیل تماس و مصرف فرآورده های دامی بیشتر در معرض این بیماری ها هستند.

رئیس واحد پیشگیری از بیماری های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هاری ، مالاریا ، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، سالک ، سیاه زخم و آنفلوانزای مرغی را از جمله شایع ترین بیماری ها بین انسان و حیوان عنوان کرد و گفت: هاری ویروس کشنده ای است که در اثر گزش یا خراش از حیوانات وحشی و خانگی و گاهی از جوندگان.

وی افزود: گزش ناشی از حیوانات هار و زخم ها ، خراش های پوستی در اثر لیسیدن غشاهای مخاطی لب ها ، چشم ها و بینی افراد توسط حیوانات هار ، پیوند اعضای بدن انسان با هاری و دستگاه های آلوده به ویروس از دیگر روش های انتقال هاری است. “

دکتر نبندانی ادامه داد: خودداری از نگهداری سگ و گربه در خانه و در صورت نگهداری از آن ، خیساندن و واکسیناسیون بیماری هاری ، جلوگیری از حرکت سگهای ولگرد در جاده های عمومی ، جلوگیری از نزدیک شدن کودکان به سگ های ولگرد ، جمع آوری و دفن روش بهداشتی زباله ، واکسیناسیون و واکسیناسیون افراد در معرض برخی از راه های جلوگیری از انتقال هاری است.

وی گفت: از گاز گرفتن حیوانات حتی اگر جزئی و به صورت خراشیده باشد خودداری کنید و به مدت 15 تا 20 دقیقه زخم ها را با آب صابون بشویید و از ساعت شبانه روز با واحدهای کنترل هاری مستقر در مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تماس بگیرید تا واکسیناسیون بعد از حیوان انجام شود. نیش ، این ضروری است.

رئیس واحد پیشگیری از بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خطرناک و گاه کشنده برای انسان است که همراه با تب و خونریزی است ، افزود: راه های انتقال این بیماری بیماری در اثر گزش کنه یا له شدن کاربرد آن در پوست تماس پوستی با لاشه ، خون یا ترشحات یک حیوان آلوده ، تماس با خون یا ترشحات افراد بیمار است.

بیشتر بخوانید  اقدام خطرناک و رانندگی وحشتناک زن جوان + آیا او دیوانه است؟ + لحظه دستگیری / فیلم

ادامه داد: شناسایی و معالجه کامل بیماران ، جداسازی دام از محل زندگی انسان ، جلوگیری از تماس فیزیکی با انسان و حیوانات آلوده ، استفاده از تجهیزات محافظ و جلوگیری از گزش کنه ، جلوگیری از حمل و نقل حیوانات آلوده و قاچاق دام ، بهبود اسکان دام ، جلوگیری از ذبح غیر مجاز دام ، از بین بردن کنه با سمپاشی و راه اندازی حمام کنه ، خودداری از ذبح دام ، زیرا نذورات و فداکاری در مغازه ها و جاده های عمومی از راه های مهم پیشگیری از این بیماری است.

دکتر نهبنداني با بيان اينکه بيماري سالک بيماري پوستي است که مي تواند به مدت طولاني بدون درد و تب بين انسان و حيوانات از جمله جوندگاني مانند موش و سگ منتقل شود ، اظهار داشت: بيماري سالک از طريق گزش ماسه گزش به انسان و حيوانات منتقل مي شود ، بنابراين براي جلوگيري از از این بیماری در هنگام استفاده از لباس مناسب و نصب تورهای در و پنجره ، از خوابیدن در زیر كولر و فن خودداری شود ، همچنین بر جلوگیری از تجمع مواد زائد و کود دامی در داخل و خارج از خانه تأکید می شود.

وی افزود: جمع آوری و دفع زباله مناسب ، ترمیم حفره ها و شکاف های دیواره ها ، تخریب و تسطیح مناطق تخریب شده و کنترل جوندگان از دیگر راه های پیشگیری از این بیماری است.

رئیس واحد پیشگیری از بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری های عفونی حاد یا مزمن وجود دارد که از طریق تماس با دام یا محصولات می توانند بین انسان و برخی از حیوانات از جمله گاو ، گوسفند ، بز ، خوک و شتر منتقل شوند. روش های انتقال این بیماری ها تماس مستقیم با بافت های حیوانات آلوده مانند خون و ترشحات ، جنین سقط شده ، مصرف شیر خام و لبنیات آلوده ، به ویژه پنیر تازه ، خامه و دوغ و انتقال از طریق هوا است. ” او آلوده است.

وی گفت: شناسایی و از بین بردن حیوانات آلوده ، واکسیناسیون حیوانات واجد شرایط ، رعایت اصول بهداشتی هنگام کار با حیوانات آلوده و بافت های حیوانی ، خودداری از مصرف شیر خام و لبنیات غیرپاستوریزه از جمله راه های پیشگیری از این بیماری ها است.

دکتر نهبندان افزود: افراد در اثر تماس با دام یا محصولات دامی و طبق روش انتقال به سه شکل پوستی ، تنفسی و گوارشی به طور تصادفی به بیماری های عفونی حیوانات وحشی و خانگی به ویژه نشخوارکنندگان آلوده می شوند. بیماری ها از طریق تماس بریدگی یا خراش روی پوست توسط حیوانات آلوده ، تنفس اسپور زنده و جایگزینی آنها در ریه ها ، یا با مصرف بافت آلوده در حیوانات مرده منتقل می شود.

وی ادامه داد: سوزاندن یا دفن لاشه های مشکوک در عمق و پوشاندن آنها با یک لایه آب آهک ، واکسیناسیون حیوانات حساس و جداسازی حیوانات با علائم بیماری ، ضدعفونی محصولات حیوانی برای جلوگیری از این بیماری ها مهم است.

بیشتر بخوانید  احتمال رانش زمین در گلپایگان گلشهر - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

رئیس واحد پیشگیری از بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و حیوان ، از تماس با حیوان خودداری کنید ، بلافاصله پس از نوازش دستان خود را بشویید ، از دست زدن به حیوانات خودداری کنید. استفاده از لباس و دستکش مناسب در صورت ذبح دام ، جوشاندن شیر و مصرف نکردن لبنیات غیر پاستوریزه ، شستن گزش پشه ها یا حشرات دیگر با آب و صابون ضروری است.
یکی از اعضای گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: “تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه های آلوده منتقل می شود و احتمال این بیماری در میان حیواناتی که در این منطقه کشتار شده اند وجود دارد. در تابستان ، مصرف گوشت باید توسط مراکز بهداشتی معتبر تهیه شود و برای جلوگیری از تب در کریمه کنگو از جگر و گوشت خام و فرآوری نشده باید خودداری شود.

دکتر علی اکبر حیدری افزود: گوشت دام پس از ذبح باید به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود و سپس در دمای 70 درجه استفاده و گرم و پخته شود.

وی ادامه داد: بیماری تب در کریمه کنگو به دلیل فعالیت کنه ها در تابستان به ویژه در تابستان شیوع پیدا می کند و پس از آلوده شدن فرد ، علائم بیماری بین 24 ساعت تا 14 روز بعد ظاهر می شود. “

دانشکده علوم پزشکی دانشگاه مشهد گفت: مصرف گوشتی که به دلیل مشکلات سلامتی از جمله 24 ساعت قبل از مصرف در یخچال و فریزر در خارج از سیستم دامپزشکی توزیع می شود ، در صورت تماس مستقیم با علت ایجاد خراش های احتمالی مشاهده نشده است. پوست دست و خام و کم مصرف شدن آن احتمالاً باعث بیماری می شود.

وی با بیان اینکه متخصصان پزشکی و پزشکان می توانند در معرض این بیماری قرار بگیرند ، گفت: “افرادی که با حیواناتی مانند بز ، گوسفند ، گاو و سایر حیوانات از جمله دامپزشکان ، دامپزشکان ، تکنسین های دامپزشکی و روستاییان در تماس هستند ، در معرض ابتلا به این بیماری هستند.” به خون و ترشحات بیماران از طریق سوزن های آلوده و اشیا sharp تیز یا خون آلوده در مخاط یا دستان آسیب دیده ریخته می شود.

دکتر حیدری ادامه داد: بیمار پس از انتقال و گذراندن دوره جوجه کشی از علائم غیر اختصاصی مانند تب ، لرز ، بدن درد و سردرد رنج می برد و پس از چند روز خود به خود بهبود می یابد ، اما درصدی از این بیماران پس از یک یا دو روز وی افزود: “آنها یا مستقیماً به مرحله بعدی می روند ، یعنی كاهش پلاكت خون و خونریزی از بینی ، دهان و دیگر منافذ بدن ، یا در بدن خود لكه هایی ایجاد می كنند كه در اثر خونریزی روی پوست ایجاد می شود و به آن پتشیا و پورپورا می گویند.

وی اظهار داشت: اگرچه درمان اختصاصی 100٪ م effectiveثر وجود ندارد ، اما با سوicion ظن به این بیماری ، باید با پزشک و مراکز درمانی مشورت کنید ، زیرا درمان نگهدارنده و داروی م calledثر به نام ریباویرین تا زمانی که بیمار باردار نباشد یا نارسایی حاد کلیه دارد. “

بیشتر بخوانید  صفحه درخواستی شما پیدا نشد.

دانشکده علوم پزشکی دانشگاه مشهد افزود: بهترین راه پیشگیری از بیماری پرهیز از خوردن گوشت خام و کبد و کشتار گوسفند فقط از طریق کشتارگاه و سازمان دامپزشکی است.

هنگام خرد کردن گوشت از دستکش استفاده کنید

وی با بیان اینکه باید از پاشش خون تازه گوسفند بر روی زخم ها و غشاهای مخاطی چشم و مانند آن یا مصرف گوشت و کبد تازه و فرآوری نشده خودداری شود ، ادامه داد: استفاده از دستکش پلاستیکی هنگام برش گوشت خام و کبد بیشتر است از همه لحاظ ایمن است و برای جلوگیری از تماس قسمتهای بدن در معرض کنه و پوشیدن کفش مناسب یا قرار دادن شلوار در جوراب در صحرا و علفزارها ضروری است.

دکتر حیدری گفت: کنه نباید روی بدن خرد شود و نباید گرم شود بلکه باید با پنس با دقت از گردن خارج شود و هرگز بدون دستکش دستکاری نشود.

وی افزود: در صورت بروز هرگونه خونریزی بدون توجیه یا افت پلاکت با تب بالا ، به این بیماری و مانند آن فکر کنید و هرگونه ترشح خون و خون را در نظر بگیرید ، صرف نظر از ظاهر سالم فرد آلوده به این ویروس یا ویروس های دیگر و همیشه باید از دستکش در صورت تماس با خون و ترشحات و سوزن استفاده شود.

صنعت دامداری در تأمین نیازهای غذایی مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و مصرف لبنیات و گوشت قرمز از دامها قسمت عمده ای از زنجیره غذایی انسان است ، بنابراین دولتها و فعالان باید دامداری را از منظر چند وجهی مورد توجه قرار دهند.

در سال های گذشته بیشتر نیاز کشور به لبنیات و گوشت از طریق واردات تأمین می شد ، اما اکنون این مواد درصد کمی از واردات کشور را تشکیل می دهند ، اما خشکسالی و عدم بارندگی کافی ، همراه با تحریم های سخت علیه کشور و برخی راه حل های فوری و غیرحرفه ای. برای حل مشکلاتی که در این صنعت اتفاق می افتد ، نمی بینیم.

این عوامل پرورش دام سبک و سنگین را برای کشاورزان بی ضرر کرد ، به همین دلیل برخی از پرورش دهندگان گاوهای مولد و باردار خود را در کشتارگاه ها رها کردند تا بتوانند آنها را برای تهیه غذای دام های دیگر خود بفروشند ، در حالی که پرورش سنگین حدود سه سال طول می کشد دام و با این رویکرد در چند ماه آینده شاهد کاهش شیوع گوشت و لبنیات در کشور خواهیم بود.

استان خراسان رضوی حدود 170 هزار راس دام سنگین تولیدی و بیش از 3.2 میلیون راس دام سبک از جمله گوسفند و بز دارد که ذبح آنها مجاز نیست مگر در موارد استثنایی از جمله بیماری ها و پایان عمر اقتصادی دام.

همچنین 15 میلیون راس دام معادل 10 درصد دام کشور متعلق به استان خراسان رضوی است و این استان سالانه 76 هزار تن گوشت قرمز تولید می کند.

دیدگاهتان را بنویسید